måndag 21 oktober 2013

Avskalat


Sandra var ganska okay igår, även om skörheten märktes en del. Vi gjorde inte så mycket, utan det blev mest kravlösa aktiviteter som att trä pärlor och se på film.

Till kvällen blev det chips i tv-soffan, eftersom orken inte räckte till det i lördags. När det sen började bli dags för kvällsproceduren så ville Sandra nattas direkt och det har nog aldrig hänt att hon själv har bett om det.

Annars brukar hon leka i sängen ett tag tills hon blir sovtrött, men igår orkade hon inte. Nackdelen med det är väl att hon missar sista toabesöket och det är inte så lyckat efter en chips-kväll, eftersom det ingår coca-cola då.

Jag var ju tvungen att gå dit och få henne till toan när jag hörde att hon var vaken, men att störa med minsta krav när damen är för trött blir aldrig särskilt bra. Det blev stora utbrottet och tog en bra stund innan toabesöket blev gjort och vi blev vänner igen. Det bästa är att inte störa damen när tröttheten har blivit för stor.


Sandra var bra trött i morse också, men hon kom iväg som hon skulle iaf. Hon har faktiskt inte frågat så mycket som jag trodde om varför hon inte ska rida. Vi har sagt att hästen behöver lite vila nu på vintern och förhoppningsvis släpper hon det helt snart. Vi håller tummarna för att det kommer funka bättre framöver, men just nu orkar hon inte, så det är inte mycket att göra åt.

Nu är det inskolningen som är viktig, och vi hoppas att hon orkar med den åtminstone. Men vi kör på med korttids också, och håller tummarna för att det går vägen. Det tillhör ju iaf hennes rutiner, även om vi är lite beredda att vi får skippa det vissa veckor om orken inte räcker.

Idag hade hon korttidsväskan med sig och vi får väl se om det går. Vi har lite att hinna, men idag blir vi hemma för sotaren ska komma och provtrycka efter Görans renoverande. Sen blir det väl städning, resten av dagen, för dom brukar skita ner lite dom där sotarna ;) Imorrn är den en massa ärenden att klara av men vi ska nog hinna ta igen oss lite också. Om nu Sandra håller sig på benen, förstås.


Jag önskar alla en fin vecka!

.

2 kommentarer:

Bellan sa...

Oj, oj, hoppas hon klarar korttids nu iaf så ni får ert gjort. Vi får hålla tummarna för att det lugnar sig för Sandra snart.

Kram!
//Bellan

This is my life sa...

Jag håller oxå tummarna ihop med Bellan!

Önskar dig en fin vecka!
Kram!
/M