söndag 27 oktober 2013

Snabba reservplaner

Sandra var mycket piggare när hon vaknade igår, än hon har varit på jättelänge. Skönt det! Vi åkte till frissan och allt gick bra, även om man såg skörheten under ytan. Tack vare vår gulliga frissa så gick det väldigt smidigt och det fanns t.o.m. lite ork kvar till resten av dagen.

Men vi höll ändå ribban lågt och det blev mest ”klippa i kataloger” och se på film, förutom dom vanliga lördagsrutinerna. Sen tog det en bra stund innan damen somnade, och det var ju bra med tanke på tidsomställningen. Ja, så länge det går bra och inte blir utbrott av tröttheten så gör det ju inget J

Tyvärr hjälpte det inte utan vi vakade en timme för tidigt idag ändå, så den där tröttheten lär ju visa sig under dagen. Vi har ju en katt som inte förstår det där med klockan, och han väckte oss halv fem, men Sandra förstår ju inte heller klockan så hon hade nog vaknat ändå.


Vi bestämde oss igår, för att korta ner korttidsvistelsen i veckan med en dag, och låta Sandra vila upp sig lite extra när det ändå är lov och hon inte missar nåt av inskolningen. Men med tanke på hur lite sömn det blev inatt så får vi nog ha en ny ”snabb-konferens” i smyg när Göran har vaknat, och se om vi inte låter henne vara ledig helt från korttids istället.

På torsdag är det fritidsdag, och då är det bra om hon kommer iväg för då ska vi ha möte både här hemma och på korttids/fritids, och den planeringen kör ihop sig lite om Sandra är hemma. På fredag ska hon till DV och då får hon ju gärna vara pigg.


Sandra har börjat fråga en hel del om Jane, som vi inte kallar för ”fröken” utan ”assistent” eftersom det ju är det hon är, och det skulle bli konstigt om Sandra sa ”fröken” till sina assistenter framöver. Så hon har undrat varför Jane inte är en fröken… Vi känner att vi snart måste svara lite mer ordentligt på dom där frågorna som kommer.

Hon har också pratat om en kär skolkamrat som hon har sett några gånger på DV, och som hon har saknat sen han slutade skolan för några år sen. Göran och jag snabb-pratade lite i smyg med varandra och bestämde oss för att berätta att skolan ska sluta så fort det faller sig naturligt när Sandra pratar om det.

Annars hade vi ju tänkt avvakta till i slutet av veckan, men det känns nästan mer konstigt att inte säga nånting när hon nu börjar ställa såna frågor. Vi får väl se hur det utvecklas, men igår kom det inga fler frågor efter det att Göran och jag hade lagt upp en snabb plan för det.Jag vet inte hur läsbart det här inlägget blev eftersom jag är lite okoncentrerad just nu då Sandra är vaken och Göran sover, så min uppmärksamhet är mer hos Sandra just nu.

Ha det toppen!

.

Inga kommentarer: