onsdag 9 oktober 2013

Plastmattor och viktig tv-påminnelse


Det är rätt skönt att ha en hel tom och ledig dag utan några måsten alls. Jag kan sitta och bara njuta av den känslan och behöver inte så mycket mer, faktiskt. Ja, det är klart, skulle det bli för ofta så skulle jag ju inte njuta av det. Men när man behöver varva ner i tankarna lite och ”bara vara” då är det skönt.

Igår var en sån dag och jag njöt för fullt av ingenting. Göran fixade färdigt med skorstensjobbet han har hållit på med under hösten, så nu ska bara sotaren hit så kan vi börja förpesta tillvaron för grannarna igen.


Närå, jag skoja bara. Även om vi har en granne som tycker om att leta fel på oss. Han frågade nämligen en gång för några år sen om vi eldade plast-mattor… (Ja, Göran är ju golvläggare, det är nog förklaringen till den lustiga kopplingen)

Men i övrigt så har vi alltid fått beröm av sotaren för att vi eldar med bra ved, och ingen annan har klagat. Fast jag tycker det var lite roligt det där, faktiskt. Hur kan man bara komma på nåt sånt? Haha, jaja… J

Vi har iaf ett förråd med bra ved och det ska bli mysigt att kunna tända i kaminen igen. Förra vintern vågade vi inte försöka, eftersom skorstenen var i dåligt skick.

Den brukar ju bli det av all plast, haha! ;)


Ja, det händer ju inte så himla mycket av intresse här. Vi har haft en skön ledighet utan möten och planeringar och det var precis vad min överhettade hjärna behövde. I em kommer Sandra hem och vår ”helg-vila” är slut för denna gång. Vi hoppas att hon mår bra och orkar alla dagarna nu, fram tills det att inskolningen är slut.

Vi har ju inget spikat datum, men är alla friska så ska det nog inte ta alltför lång tid iaf. Det ska bli skönt på ett sätt att vardagen kommer igång så Jane och Sandra kan bygga upp sina dagar lättare vartefter dom kommer in i rutinerna.

Samtidigt så klart en sorg att skoltiden är över. För Sandra har haft en fantastisk skola och hon har fått må väldigt bra sen hon började i den. Nu kommer det ju att bli bra även i fortsättningen, och det är väl det som gör att det ändå känns skönt.


Nåja, en sak i taget J Ikväll glömmer ni väl inte att bänka er i tv-sofforna?!! ”Liv med autism” SVT1 22.30 (eller 22.35 om det inte står fel)

Hare fint!

.

1 kommentar:

Annika N sa...

Låter likt våra ena grannar som ska flytta ;-)Han undrade om vi eldade med sur ved eller nått i pannan. Vi har ett stort förråd med ved och det ligger länge och torkar...så sur ved finns inte här :-)Mysigt med vedspis..Fina bilder som vanligt :-)

Ha det fint !!! Kram Annika