torsdag 10 oktober 2013

Den viktiga satsningen

När Sandra kom hem igår studsade hon glatt ur taxin och berättade att hon hade haft det jättebra. Hon är ju så härlig den ungen! För det mesta strålar det om henne, om hon bara mår bra J

I boken stod det att hon hade varit lite skör till och från, men inga stora grejor. Hela kvällen funkade lika bra med en glad och busig tjej.


Missade du ”Liv med autism” igår? Se det HÄR

Dom här eleverna hamnar väldigt ofta mellan stolarna. När deras anpassade skolor försvinner och dom hänvisas ut i ”vanliga klasser” så blir det väldigt ofta katastrof.

Och för att prata ”politikerspråk” dvs ekonomi, så - Med rätt anpassning kan dom gå långt och fungera väldigt bra, vilket blir betydligt billigare för samhället än att lägga ner deras skola och sen ta hand om eventuella rester av både eleverna själva (om dom orkar med livet) och deras familjer.

Jag vet att det finns barn i samma ålder som eleverna på filmen, som inte orkar leva för dom tvingas till en skola som saknar anpassning, kunskap och förståelse. Där eleverna misslyckas varje dag tills dom inte känner något värde eller någon mening. Och om dom ändå kämpar sig igenom skolan så går dom ut som misslyckade individer utan betyg. Titta på eleverna i filmen så förstår vemsomhelst hur viktigt det är att dom här skolorna får vara kvar, och satsas på.

Alla behöver se den, helt enkelt.



.

2 kommentarer:

Bellan sa...

Kikar in och läser och lämnar några varma kramar efter mig till goaste Nina <3

//Bellan

Tina sa...

Kan bara hålla med <3 kram