onsdag 2 oktober 2013

Spännande framtider

Igår hade vi möte i skolan och försökte planera lite framtid. Det är ju inte så lätt att bestämma saker när man inte vet så mycket, men en grundplan finns nu iaf. Sen får vi se hur det går, men det går nog bra, tror vi.

Imorgon ska vi titta på Sandras rum som då ska vara helt klart, och lägga upp fredagens planering ordentligt. Sen är det fritt fram för inskolning, och den kommer att hålla sig till fredagar fram till höstlovet. Då ska vi se hur det går och hur vi ska gå vidare efter det. Spännande är det!


Vi klarade av lite andra ärenden också och passade på att göra såna inköp som är bra att passa på när man har vägarna förbi. Sen kom vi på att vi ju bara är korttidslediga en gång till innan Sandra fyller år, så vi måste väl börja leta efter några lämpliga presenter…

Igår hittade vi iaf ett par skor som vi tror att hon kan ha när hon rider i vinter. Nästa ledighet blir till att fortsätta leta, bl.a. behöver hon ju varmare överdragsbyxor till ridningen, eftersom dom rider ute.

Det är så bra med Sandra för hon gillar paketen mer än innehållet, så vi kan passa på att köpa saker hon ändå behöver. Huvudsaken det blir många paket, då är hon nöjd J

Men hon ska få nån eller några filmer också, tänkte vi. Lite idéer måste vi ju spara så vi kan komma på lite julklappar med, men hon behöver nog lite påfyllning i garderoberna snart, och det passar ju bra.


Nåja, det ordnar sig. Idag ska jag till tandläkaren och det är bara en undersökning så det ska inte vara några konstigheter med det, antar jag. Sen kommer ju Sandra hem och hon ska på utflykt idag så hon är nog både nöjd och trött när hon kommer sen.

Det blir nog kanske sista utflykten… Åh vad vi kommer sakna skolan. Men Maria, som har anpassat utflykten för Sandra hemma hos sig, är ju assistent också, så vi får väl försöka planera in lite ”sova hos Maria-tid” sen när Daglig verksamhet har kommit igång och inskolningen är klar.


Det var det om det. Nu ska jag försöka svara på Bellans fråga om vaccinationen. Veterinären sa ju att Sune bara behövde spruta vart tredje år, och hon förklarade vad som är vad och vilket som ska tas när.

Rabies är ju frivilligt och vi har valt det eftersom vi vill kunna vara fria att åka till Danmark när Sune är med, den ges vart tredje år (den sorten Sune får) Kattpest är den smitta som du skriver om, där man även bör vaccinera innekatter för den smittan kan man dra in med sina skor, t.ex. Den ges också vart tredje år, men jag gissar att man lika gärna blandar den med kattsnuvan när man ändå ska ge. Kattsnuva överlever däremot inte på marken, så den behöver man endast ge till innekatter som kommer i närkontakt med andra katter, som vid utställning eller på pensionat. Den ges varje år.

Det var första gången jag hörde det här och Sune har ju vaccinerats varje år tills nu. Varför ingen har sagt det förut vet jag inte, men vi får väl lita på att hon visste vad hon pratade om.


Jag avslutar med ett bloggtips (ßlänk) om hur viktigt det är med detaljer och trygghet, pedagogik och förståelse och rätt tänk. Hur stor skillnad det faktiskt gör på när det funkar och när det inte funkar, jag tror inte folk fattar det!

Må så gott!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Tack för ditt svar!
Hoppas allt går bra med all planering och inskolning. Men det gör det säkert!

Kram på sig <3
//Bellan