fredag 18 oktober 2013

Hellre grådis än vintervitt

I morse möttes jag av ett stort leende när jag gick in för att ”väcka” Sandra. Inga spår av nån ”trött-sjuka” på morgonen iaf. Vi får väl se hur dagen fortlöper. Jane har bara att ringa oss här hemma om vi behöver hämta hem damen, men dom skulle ha låga krav idag, så det går kanske bra också. Sandra har iaf längtat till DV, och det är ju kanon J

Morgonen gick bra, och när vi skulle ut till taxin hade ju första snön kommit. Inte så mycket, men tillräckligt för att vi skulle fastna i dörröppningen ett tag. Först tjat om att det snart är jul, och sen oro över halkan. Sandra är verkligen livrädd för halka, så nu längtar vi till våren!


Broddar funkar inte, för det är inte att det är halt i sig, utan att hon ser att det kan vara halt. Hon förstår inte ”orsak och verkan” och är precis lika rädd med broddar som utan, och broddarna stör henne dessutom.

Snö till jul och vackra vinterlandskap får vara hur fint det vill (på foto) men jag hoppas mer på en regn-vinter med plusgrader! Det vackra uppväger inte bekymren som halkan ställer till med för Sandra, sen får alla vinterälskare säga vad dom vill. Fast jag kan ju glädjas åt att barnen blir glada, förstås J

I vår familj älskar vi inte julen heller, längre. Jag har älskat den, men nu vill jag bara att den ska vara över så fort som möjligt, för den ställer bara till det i humör och ork här. Och den är alldeles för svår att undvika för att jag ens ska kunna ”gilla läget” Men vi tar oss förbi den, eftersom vi inte har något val.

Förra årets vintervita

Nu ska jag strax (när Göran har vaknat) stoppa mobilen i ”dockan” och dra på volymen ordentligt, för det är ju sista chansen för mig att lyssna på min egen musik den här veckan. Undertiden ska jag fylla frysen med köttfärssås, som också blir maten idag. Jag brukar göra mycket på en gång, för det finns sällan tid att stå vid spisen när Sandra är hemma, så färdiga burkar är alltid bra.

Några andra planer finns inte för dagen. Ja, det skulle väl vara den där städningen då. Kanske. Sotaren kommer på måndag, så jag vet inte om det är nån vidare idé att lägga ner sin själ i det, precis.

Ha en skön dag och trevlig helg!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Hoppa över städningen, det är mitt råd. Sotare brukar kunna stöka till det och att ha städat i onödan vore verkligen slöseri med energin.

Håller med Sandra, jag avskyr halkan, även om jag naturligtvis inte fastnar i dörren och förstår orsak o verkan...men i alla fall, jag avskyr den.
Hoppas det doftar gott av köttfärssås hemma hos er och att frysen är fylld av den samma <3
Kram finaste

Anonym sa...

Hej!
Nu var det sådär längesen jag skrev här igen. Jag har kikat lite bortimellanåt men först nu skriver jag. Jaja, bättre sent än aldrig heter det ju :-)
Vilka jättefina foton du har tagit. Hösten i sin vackraste skrud. Det där med vintern kan vi skippa helt du...
Vad skönt att det går så himla bra på d.v. Härligt!
Gabriella har också varit rädd för halkan, men nu har hon ju rollator. Fast det är ju ingen bra lösning för Sandra :-)
Kramar!