fredag 1 januari 2016

Så var det gjort

Nu är den värsta månaden på året över, och i det stora hela har det gått bra, måste jag säga. Det var ju väldigt oroligt ett tag, men vände sen och Sandra har varit på ett strålande humör i slutet av månaden.

Julen gick jättebra, och nyårsafton lyckades vi hålla hemlig ända tills kvällsbadet. Till dess var det en helt vanlig jobbdag, nämligen. Efter badet brukar Sandra sätta på sig nattlinne, men eftersom vi skulle hålla igång flera timmar till, så fick hon kläder istället, och då var vi ju så klart tvungna att berätta varför.

Dagen innan började Sandra bli både trött och skör, och vi undrade om det var någon förkylning på G, eftersom hon var glansig i ögonen och snorade lite. Igår fortsatte det i samma spår, men det har gått ganska bra ändå. Vi är ju så himlans bra på att anpassa rätt på jobbet ;)

Det blev ett utbrott som inte berodde på nåt vi kunde påverka, nämligen att Sandra fick näsblod. Troligtvis för att hon är lite små-förkyld. Sjukorna märks inte på Sandra om hon inte blir riktigt dålig, men hängig är hon ju.

Det var iallafall skönt att ha en vanlig jobbdag, för det gjorde att kvällen inte blev en enda lång fortsatt väntan på en redan lång väntan, om ni förstår. Vi hade ett ganska bra upplägg också, för att undvika dötid som blir extra jobbig när damen börjar bli för trött.

På jobbet gjorde Sandra en vintertavla som vi förberedde noga innan. Allt måste vara klart och ha en massa reservplaner innan Sandra börjar jobba, så vi hade olika alternativ för att kunna anpassa efter Sandras ork. Allt ifrån att hon klistrade några papperstussar på snögubben, till en färdig tavla.


Sandra var riktigt jobbsugen, så det blev en hel tavla innan hon var klar med skapandet.


Sen blev det över lite material eftersom vi måste ha klart mer än vad som går åt, utifall nåt händer så det går åt mer än vi trodde… Så det räcker till ännu en vintertavla på en annan skapandedag :)

Mellan varven blev det lite tid över för den assistent som inte var hos Sandra, eftersom vi hade förberett allt så noga. Den tiden ägnades åt att sortera bland alla Sandras jobb, så dom blir lättare att överblicka och hitta när vi förbereder uppgifterna och ”jobb-korgarna” eftersom det måste gå undan ibland.Vi hann också greja lite med det nya jobbet som ska bli sortering av blombuketter, eller nåt. Det gäller att passa på när det blir lite tid över här och där. Sandra älskar att sortera fina saker, och blommor är ju fint ;) Den här uppgiften kommer hon att gilla när den blir klar.


Kvällen började som vanligt med middag och tv, skillnaden var väl att tv-kvällen inte tog slut… Det var cirkus och efter den dukade vi fram ”kvälls-mys” som Sandra kallar det när vi har småplock i tv-soffan. Småplock är bra, för det tar lite tid och vi hade ju en hel del tid att försöka roa oss på.


Sen blev det Gyllene Tider på tv och det var ju perfekt eftersom Sandra gillar det och jag med :) Tyvärr pratade dom sönder dom få låtar man fick höra med intervjuer, och det irriterade en trött Sandra, men det var ju inte så mycket att göra åt.

När det sen var dags att flytta sig från tv-soffan började förstås låsningarna. Att förflytta sig tar energi, och nån sån hade inte Sandra mitt i natten… Men vi tog oss till fönstret innan fyrverkerierna började och sen blev det lite låsningar igen innan damen kom i säng.

Nu är det över för denna gång och det känns lika skönt varje år. God fortsättning till er alla!

.

Inga kommentarer: