onsdag 6 januari 2016

Snabba helgäventyr

Vår helg blev lite kortare än planerat, även om vi är lediga på dagtid. Sandra blev sjuk och kan ju så klart inte vara på korttids då, eftersom hon troligtvis är smittsam, till skillnad från när hon har ”vanlig trött-sjuka”

Vi vet ju inte säkert, men pigg är hon inte och lite extra vila för hennes del skadar inte. Hon brukar må sämre än vad vi kan se, eftersom hon gärna kör på och tycker det är tråkigt att vila. Så har hon inte feber, kräks, snorar eller halvsover, så är det svårt att veta om det är nån sjuka, eller bara en svacka.

Nu kräktes hon visserligen igår, men det kan hon göra av fler orsaker. Det kvittar hursomhelst för hon är hängig, och inte trött-sjuk, så det är det vi går på i nuläget.

Vår helg började iallafall med veckohandling på väg mot campingen i måndags. Väl framme hade förstås vattnet frusit… Men Göran lyckades tina upp isproppen och med hjälp av både värmefläkt och gasolvärme så var det riktigt behagligt inne.

Till kvällen hade vattnet frusit igen, och då var det ju ingen idé att hålla på och tina upp det mer. Vi hämtade vatten i dunkar istället, och det går ju det med.Nästa problem är att försöka tina upp alltihop, som ligger utanför ”inne-värmen” så det går att tömma alla tankar, annars fryser det ju sönder… Göran skulle precis sätta igång med det igår morse när assistenterna ringde. Sandra var sjuk och då var det ju bara att packa ihop och bege sig hemåt. Det är väl nackdelen med korttids, för har Sandra assistenter hela dygn istället för bara dagtid, så drabbar det inte oss om hon blir sjuk när vi är lediga. Men så långt har vi ju inte kommit än.

Vi tänkte iallafall stanna till på vägen hem, och köpa en ny korttidsväska till Sandra, eftersom den gamla har gått sönder. När vi hade packat ihop oss och skulle åka från campingen så startade inte bilen!! Det går ju inte precis bussar hem. Jag ringde till assistenterna för att be nån av dom komma och hämta mig, så skulle Göran vara kvar och meka bil. Men han satte i elkontakten så startmotorn fick lite ström och det räckte, tack för det!

Men då vågade vi ju inte stanna och köpa nån korttidsväska på vägen, utan åkte direkt hem istället. Ja, det var vår lilla ladda-batterier-helg det. Även om det inte var våra batterier, utan husbilens som fick laddning ;) Men det gick ju bra till slut, trots allt. Huvudsaken vi kom hem, liksom.

Göran åkte till korttids och hämtade väskan, eftersom Sandra inte skulle dit nåt mer förrän nästa vecka, med ny packning. Väskan får duga ett tag till, och vi ska försöka hinna med att köpa en ny på nästa ledighet.


Det är synd att vår husbil inte är gjord för vinterväder. Antingen måste vi (alltså Göran…) fixa och isolera på nåt sätt, om det nu går, eller så går den inte att använda när det är så här kallt. Husbilen (eller nån form av camping) är den enda möjligheten för oss att få ledigt, eftersom vi måste lämna hemmet då. Dessutom är ju vårt långsiktiga mål att andra ska ta över, och om vi ska kunna jobba åt det hållet så måste vi hemifrån under tiden.

Jaja, det får ju lösa sig på nåt sätt. Nånstans att ta vägen behöver vi iallafall ganska omgående, för vad det än blir för boende åt Sandra framöver så lär det inte gå särskilt fort.

Nog om det för nu. Jag fick en kommentar från Ulrika i inlägget ”Julplanering” och tackar för tipset att använda limpistol till pepparkakshuset. Jag skriver det här ifall det tipset kommer till användning av nån annan läsare, för det var ju smart. Även om det inte funkar för dom (Sandra, t.ex.) som vill äta av huset sen :)


Idag satsar vi på en vanlig jobbdag för Sandras del, men med anpassade och sänkta krav, förstås. Det där kan assistenterna så bra och det blir lugnare för Sandra att vi följer schemat än att ta bort saker hon är van vid. Det är bättre att jobba med enkla och korta uppgifter än att få en massa dötid om hon inte är sov-trött.

Det innebär en ledig dag för Göran och mig. Vi får se, det blir kanske en prommis i vinterlandskapet, för det hanns ju inte med igår. Ha det finemang!

.

2 kommentarer:

Tina sa...

Typiskt att ni fick avbryta myset i husbilen. Hoppas Sandra blir pigg och stark fort.
Isolerad husbil borde väl finnas ! Tur Göran är händig ! Kramar om massor.

Photo by Maria sa...

Hoppas Sandra mår bättre och att ni nästa gång får en skön batteriladdarhelg där era batterier laddas =)

Kram Mia