måndag 25 januari 2016

Förhalanden och glada humör

Gårdagen var fortsatt glad, men lite skörare. Det kan ha fler orsaker, men troligast är att söndagar är tråkiga. Vi kan inte göra så mycket på helgerna för då räcker inte orken till vardagarna, så söndagar brukar mest bli en enda väntan till måndag.

Det är en av sakerna som kommer bli bättre när Sandra har ett eget boende med sina assistenter. Då kan hela veckan planeras och anpassas bättre. Men till dess måste helgerna bli batteriladdare inför kommande vecka med korttids och jobb. Vi anpassar tiderna efter Sandras dagsform så gott det går nu, men när det blir bara Sandra att ta hänsyn till så blir det lättare.


Jag håller på att förbereda kommande möten, så vi vet vad vi ska få fram ordentligt. Först mötet angående boende på onsdag, och sen IP-mötet nästa tisdag. Jag kollade igenom, och sammanställde, dom mailkontakter som blev av en enda punkt – att få till ett möte för IP. Det blev 4 A4-sidor… Och i slutändan inte ens det vi efterfrågade från början. Vi får väl se hur det går…

Så länge kommunen förhalar saker så kan vi inte göra nåt, och det vet dom ju. För får vi ett beslut så måste det verkställas inom en viss tid, och det vill dom ju undvika in i det längsta. Undrar hur länge dom kan låta bli att verkställa dv, för det beslutet kom i augusti. Men boende är allvarligare, så det kanske inte är samma regler. Jag har inte kollat upp precis allt.

Det borde bli nån åtgärd för förhalning också, kan jag tycka. Avslag och överklaganden förhalar det också, så tidsstopp för beslut/avslag borde finnas. Men att förhala processen innan vi ens kan söka, det är ju svårt att göra nåt åt. Särskilt när man har en handläggare som inte går att få tag på, och inte svarar på mail eller ringer när man begär det.

Så undrar jag om det inte faktiskt är tjänstefel att vägra komma på ett IP-möte för att slippa ansvar?! För IP innehåller inga beslut i sig, men kan bli. IP ska även innehålla drömmar, behov och framtidstankar och det är individen själv, eller godman, som bestämmer vilka som ska vara med. Ja, så länge det är personer som har med det som ska stå i IP att göra, förstås. Men hon vill inte vara med! Antagligen för att hon är så rädd för att behöva ta ansvar?!

Nåja, jag har redan nu klargjort att vi ska ha uppföljningsmöte inom tre månader och då ska även hon delta. Det ska bli intressant vad kommunen har kokat ihop inför mötet om en vecka. Om det inte kommer nåt ”Jag har blivit förkyld så vi måste skjuta upp mötet” innan dess…

Jaja, nog om det. Det är lite svårt att inte skriva ut tankarna som kommer, för dom ligger och lurar mest hela tiden. Iallafall så har helgen varit bra och Sandra är på ett strålande humör. Man vet aldrig när orken tar slut och om saker vi inte kan påverka händer, men just nu mår hon väldigt bra och vi är lediga ett par dagar. Ja, förutom ett par möten som ska klaras av.


Idag ska Göran ta lite prover och sen blir det veckohandling och lite ärenden som inte hinns med annars. Jag önskar er en fin vecka!

.

1 kommentar:

tesse sa...

Vad är det för hemsk kommun ni bor i? Skulle behöva veta då jag spanar efter jobb efter min examen. Min flicka har också extra behov och hamna i en kommun som eran *ryser
Kämpa på underbara du