fredag 22 januari 2016

Anpassningar och verksamheter

Jag hittade en sida med massa bra material som skulle passa Sandra helt perfekt. Vi har letat efter just sånt roligt sorteringsmaterial, men det finns inte att hitta i vanliga affärer. Jag har iallafall inte lyckats än.
Så om nån vill sponsra verksamheten lite… ;)

Göran, som ju är Sandras Godman, håller på att gå igenom förra årets kvitton och Sandra har lagt ut närmare 40.000 på den dagliga verksamheten som kommunen är skyldig att anpassa åt henne! Sen har vi betalat ungefär lika mycket, men då tillkommer ju en del engångsbelopp, förstås. En sak är iallafall säker, Sandra kommer inte ha råd att bekosta sin verksamhet i framtiden, när hon måste betala hyra, mat och kläder för sin lilla inkomst.

Vi tillverkar ju så mycket vi kan själva, och återanvänder det som går att återanvända. Annars kan det bli hur dyrt som helst, eftersom Sandra behöver nytt material och nya idéer för att inte tröttna, och eftersom hon älskar att skapa i mängder.

Så den fina vintertavlan hon gjorde för ett tag sen är nu nermonterad igen.


Tussarna av silkespapper gick att plocka bort och är sparade till en annan gång, och kartongen som inte var förstörd av klister är nerklippt och sparad bland spillbitar.

Och ett axplock av allt egentillverkat.


I övrigt så har veckan varit fantastiskt bra. Sandra har varit hyfsat pigg och då flyter det mesta på utan större bekymmer. Helt återställd lär hon inte bli förrän hon har en egen bostad och vi kan börja bygga upp anpassningarna efter hennes förmåga och dagsform, utan hänsyn till nånting annat. Det är väldigt anpassat nu med, men vissa saker går inte att ordna optimalt förrän vi bara har Sandras eget boende och hennes assistenter att utgå ifrån.

Det är först då som vi kan bygga upp orken helt, så hon mår lika bra som hon gjorde när hon gick i skolan. För sen skolan slutade har både ork, mående och utveckling gått bakåt, och det är ju tack vare oss och assistenterna som hon faktiskt inte är inlagd…

Jag pratade förresten med en duktig jurist igår, tack bästa assistansbolaget för den hjälpen! Hon sa att vi ska begära ut Sandras journalanteckningar från då hon utreddes på sjukhus, som bevis för hur hon mår när det inte anpassas rätt. Vi var lite inne på det innan, så Göran har redan kontaktat läkaren, men sen rann det ut i sanden. Vi har ju liksom lite annat att greja med… Vi tar nya tag om det nästa vecka.

Idag ska Göran till tandläkaren och Sandra mår fint så det ska nog gå bra att vara själv en liten stund med henne. Jag önskar er en skön helg!

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips bara,utifall ni inte redan ordnat med det.
Sök handikappersättning åt Sandra.
Vilka merkostnader hon har det kan ta tid att komma på och jag är osäker på kostnader för daglig verksamhet iom att det räknas som kommunens ansvar men det brukar finnas många olika utgifter som tillsammans blir mycket.
Förresten kanske er kommun kan låna ut eller hålla med en del material,det är inte den stora kostnaden här utan det är personalkostnaden som är störst när man ser på helheten.

Photo by Maria sa...

Att det skall vara så svårt för kommunen att förstå :(
Klart hon skall ha en anpassad dv som hon inte skall betala för själv..

Hoppas av hela mitt hjärta att det löser sig..

Kram Mia