onsdag 27 januari 2016

Tjoff tjoff

Inatt har jag knappt sovit och det beror inte på nåt som oroar, även om man kan tro det med tanke på mötet idag. Jag tänkte inte alls på det, faktiskt, troligtvis var jag bara för pigg och när jag väl blev trött så var det nästan dags att gå upp. Men jag överlever, det kommer ju nya nätter att sova bättre på ;)


Sandra mådde inte så bra på eftermiddagen igår och vi var beredda på tröttsjuka. Hon la sig frivilligt och måste ha somnat en stund i sin säng på jobbet. Hon låg iallafall och såg film, och var lugn, och så länge det är lugnt så stör man inte… Troligtvis sov hon. Det är inte likt henne att vilja vila om hon inte är ordentligt sovtrött.

Hon åt inte heller nån mat, men fick i sig mellis innan hon åkte med assistenterna till korttids. Hur hon mår nu, och hur natten har varit, vet jag inte. Går det bra att få henne till bilen på korttids så hinner jag kanske gå ner och prata med assistenterna lite innan vi måste åka till mötet. Dom kan dyka upp närsomhelst, beroende på hur många låsningar det blir till och från bilen.

Mötet är angående vår ansökan om ”Särskild anpassad bostad” och det återkommer jag till i nästa inlägg. Jag har inga förväntningar alls.

På tal om det… Jag fick en kommentar om att man kan ta reda på vart ett konto hör hemma någonstans. Jag tänkte att det kvittar, eftersom det inte är skapat på samma ort som vi bor. Men sen kom jag på att jag inte vill att nån ska tro det heller, så därför måste jag ju skriva det. För den kommun som kortet är skapat i har ingenting med det tjafsandet vi stångas med där vi bor. Det är alltså en helt annan kommun jag skriver om i bloggen.

Häromdagen lovade jag att visa bild på det senaste jobbet jag gjorde till Sandras verksamhet, och det är klart nu.


Eftersom Sandra inte mådde bra igår så har hon inte testat det än, men kommer säkert att gilla det. Beroende på dagsform väljer man hur många ”tavlor” man sätter upp på magnetväggen och sen får Sandra sortera färg och ansiktsuttryck, och sätta lika på lika.

Den här ledigheten försvann i ett enda nafs av måsten och möten. Men det kommer bli bättre, sakta och säkert. Vi planerade lite schemaändringar igår som på sikt kommer ge mer ledighet för oss, och mer ork för Sandra. Det kommer dock ta sin tid att komma dit, men vi har ju lärt oss att det går fortare om vi skyndar långsamt.

Ha det finemang!

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas att mötet idag går bra!

Du har skrivit att Sandra snabbt tröttnar på uppgifter och vill ha nytt material. Hur många gånger kan hon lägga samma "lika på lika-pussel" innan hon tröttnat på det?

Det verkar gå åt en väldans massa material som du tillverkar. Finns det ingen möjlighet att byta använt material som Sandra tröttnat på med någon annan med liknande behov? Kanske med skolan hon gick på? Så slipper du lägga fullt så mycket tid på att ständigt skapa nytt material tänker jag.