lördag 23 januari 2016

Material och prioriteringar

Vi har haft en pigg tjej här hela förra veckan och vi njuter så länge det varar. Svackan hon hade innan hade sina orsaker och hon mådde inte bra, helt enkelt. Då blir allt svårare för henne och det krävs en hel del tålamod för alla. Så kommer en fantastisk vecka då allt flyter och Sandra strålar, och man glömmer veckan innan.


Tack till Anonym för tipset angående att söka handikappersättning åt Sandra. Vi har väl tänkt räkna på det, men inte riktigt haft tid och ork att prioritera det än. Det är ju viktigare i framtiden, när vi föräldrar inte finns mer, men det måste ju funka innan vi dör om det ska funka efter det också.

Att låna material från kommunen går tyvärr inte, eftersom dom inte har nåt att erbjuda. Det är därför jag började tillverka allt själv, redan från början. Det som fanns var några trasiga pussel, färg men utan färgpytsar, nån glas-färg men inga glas, lite tyg, flirtkulor, ritpapper (efter att vi sagt till) och en pärm med pedagogiska uppgifter som vi ”Sandra-anpassade” så gott det gick.

Inte konstigt att dom trodde att det inte behövdes nån plats att förvara och förbereda materialet på, när det inte fanns nåt material…

Under den period då Sandra hade sin dv i korttids lokaler fanns det material, men det är korttids saker och inget Sandra kan låna hem. Det som går åt mest är förbrukningsmaterial.


Angående det material jag hittade igår så ska jag få hem kataloger och vi ska kolla igenom om det är nåt som ska prioriteras bland alla inköp som behöver göras. Det är saker vi har letat länge efter, och behöver, så kanske att vi beställer nåt av det. Vi får se. Sånt som går att variera och utveckla till många olika jobb är dom bästa köpen, för då blir det billigast i slutändan, även om det kostar en slant att köpa in.

Vi gjorde en beställning på rörelse-grejor i höstas, och det är ju också sånt som kommer till användning lite varje vecka. Bollar, koner, ärtpåsar och lite sånt. Slår man ut räkningen på hela framtiden så blir det ju inte så dyrt, det gäller bara att vi tänker till ordentligt innan vi köper nåt, för onödiga köp kommer Sandra inte att ha råd med.


Just nu håller jag på att tillverka ett nytt sorteringsmaterial till magnetväggen vi köpte. Den var ett bra köp och går att utveckla massor. Jag ska försöka komma ihåg att fota det nya när jag är klar med det, så ni får se.

Ha det toppen.

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om man vill skänka en slant till Sandra som kan gå till material. Hur gör man då? Har ni någon sorts insamling m.m

MIss Wattpads mamma sa...

Det finns ju olika fonder där man kan ansöka om hjälp till olika projekt, t ex Per och Din-Dins fond, Gustav Whitefield, du behöver ett intyg från någon vårdgivare och ditt eget ansökningsbrev.