torsdag 14 januari 2016

Kors i taket

LSS-handläggaren ringde igår och plötsligt ska vi få det där IP-mötet, trots allt. Kanhända att det beror på att vi ville ha deras nekande skriftligt?! Det får vara hur det vill med saker som är gjorda. Vi ser framåt och förbereder det vi kan inför mötet om ett par veckor. Vi lär få användning av lagtexter och intyg, och det kommer ändå inte räcka, men vi ska vara så pålästa vi kan.

Vi har lärt oss genom åren hur kommunen jobbar, och man måste dra alla anpassningar och eventuellt kommande beslut till det yttersta och överbevisa in i minsta detalj. Även små bagateller (viktiga för Sandra) som inte kostar nåt för kommunen ska dras till sin spets, och kan kommunen slippa allt så är dom nöjdast. Men äntligen ett möte, så det går framåt iallafall.

Snöskottningen skippade vi igår. Både Göran och jag är så trötta att vi är yra, så vi hoppas att den snön som har kommit inte tänker packa ihop sig till isgata på tomten.

Däremot fick vi gjort ett till av ärendena i högen, nämligen veterinärbesök med Sune. Vi vill inte banta honom mer förrän någon som vet hur en katt ska se ut i hullet har kollat honom, för vi tycker att han börjar se lagom ut nu. Det tyckte vetten också så nu behöver han inte banta mer. Men fri tillgång till mat är det slut med för all framtid. Han är ju hungrig jämt, så vi måste väga och portionera vidare för att hålla hans vikt som den är nu.


Precis när vi kom in till undersökningsrummet så knackade det på dörren. Det var en katt som kommit in akut, troligen överkörd, men levde. Huh :( Kraken. Vetten fick ju förstås lämna oss en stund och jag frågade sen hur det gick, om katten klarade sig. Ja, än så länge, blev svaret, men den var illa däran. Göran såg när dom kom med den inlindad i en jacka. Vi håller tummarna för att det gick vägen med den lilla.

Sandra har funkat okay och svackan hon hade i tisdags hade vänt igår. Hon är ju väldigt skör nu, vilket har många orsaker, och då behövs det inte så mycket för att det ska bli en svacka.

Vid toa- och badrutinerna på kvällen tog hon sig för pannan. Ibland gör hon så när hon är lite busig, men hon såg inte så busig ut, precis. Jag tänkte inte mer på det just då, men efter badet sa hon ”Måste sova ordentligt och orka med jobbet imorgon” och sen sa hon att det hade känts konstigt i huvet på jobbet, som igår.

Sandra blir väldigt lätt yr av olika anledningar, så jag frågade om hon hade varit snurrig. ”Nej, bara känns” sa Sandra ♥ Man blir lite lycklig när hon kan/försöker förklara :) Jag frågade om hon hade ont i huvudet och hon sa ja. Sen om det stämde eller inte är ju svårt att veta, men hon fick Alvedon iallafall.

När det var sovtid ville hon bara bli omstoppad direkt. Annars brukar hon sitta och pyssla med något i sängen en stund och varva ner, men igår orkade hon inte det. När hon självmant väljer sova/vila så är hon trött på riktigt.

Det passade ju bra att vi behövde sova ikapp oss på samma natt, för jag har sovit både länge och gott, och hörde inte ens Görans snarkningar och andningsbesvär han dras med. Jag hoppas att han sovit gott han med. Han kan inte gå upp förrän Sandra är på jobbet, så jag får höra med honom sen.

Idag ska jag iallafall dammsuga, för det hanns inte med på förra ledigheten då Sandra blev sjuk. Ha det fint, ni som kikar in här.

.

Inga kommentarer: