fredag 15 januari 2016

Väntat bakslag

Inte ska nån tro att Sandra kan få en Individuell Plan bara för att hon har rätt till det och vi ber om en! Att den här kommunen efter alla år fortfarande tror att vi inte har koll är väldigt märkligt, kan jag tycka. Antingen ä dom dumma i huvet, eller så tror dom att vi är det.


Först kunde vi inte få nån IP förrän svar från IVO har kommit. Vi talade om att Sandra har rätt till en IP oavsett vad IVO kommer fram till, och vår anmälan dit handlar om oanpassade verksamheter som har varit, och har inte med IP:n att göra.

Då skulle chefen för LSS sätta sig in i ärendet först, innan det kunde bli nån IP… Vi låg i ordentligt och krävde ett datum för IP-möte senast sista januari.

Efter ytterligare samtal och påtryckningar skulle en inbjudan, med datum, skickas hem omgående. Dagen efter kom en inbjudan… till samordningsmöte! (1:a februari) Med helt andra personer än dom vi ville skulle vara med på IP-möte.

Nya samtal, och en mycket otrevlig LSS-handläggare påstod att ett sånt möte måste man ha först och det var kommunen som bestämde det, och vilka som skulle delta. Jag fick absolut inte vara med, och inte assistanssamordnaren heller (antagligen för att vi kan lagarna för bra).

Vi kollade upp det, och fick en länk från FUB, där det står om samordningsmöte. För det första så är det en rättighet vi har, och kan få om vi vill ha det. Och det ska vara den enskilde (i det här fallet Göran som är Godman) som ska bestämma vilka som ska delta, och ge sitt godkännande för ett sånt samarbete. Om man behöver samordna mellan kommun och landsting t.ex. så är det bra med ett sånt möte. Det behöver inte vi.

Då kunde kommunen inte komma med fler undanflykter, så då ändrades mötet till en IP, på samma datum och med dom personer vi ville skulle vara med. Äntligen!

Men… Dagen efter kom först ett mail om ändrat datum, till den 2:a februari, och vi svarade ”Ok”. Då ringde LSS-handläggaren och meddelade att det vi ville skulle stå i IP inte kan vara med, och då ska inte dom personerna komma. Så då blev det bara Göran, jag och handläggaren kvar. Då kan vi ha ett möte om vår ansökan om Särskild anpassad bostad istället, tyckte handläggaren.

Så nu har jag kollat upp det också, och skickat ett nytt meddelande om att vi ska ha IP-möte det bestämda datumet och med dom bestämda personerna och med det bestämda innehållet. OCH ett möte innan dess där vi ska gå igenom Sandras behov vad det gäller vår ansökan om bostad. Vi väntar svar idag. Det är spännande nästan jämt.

Suck.

.

3 kommentarer:

Annelie L sa...

Åhåjaja, vad är det för folk som har hand om detta... Någon mer inkompetent person får man nog leta länge efter.

Anonym sa...

Hej.Jag har ett tipps och det är att kontakta personligtombud alt att någon av era assistenter tar över godmanskapet.

Jag har i mitt yrke som personligassistent märkt att handläggare gärna inte lyssnar på föräldrar.Tyvärr har jag märkt att om någon utomståene tex personligassistent med mycket erfarenhet säger samma som du som mamma, pappa ja då lyssnar kommunen gärna


Vilket gör mig upprörd

Photo by Maria sa...

Idioter!!! Ja inte ni då..
Försöker de trötta ut er? Jäkla fä..

Hoppas ni orkar kämpa för era rättigheter..

Kram Mia