söndag 10 juni 2012

Surmulet och solskensglatt

Igår var det en hel del som kom ikapp mig så det var en sån där skit-dag som nog alla har då och då. Men idag är det en ny dag som tur är och det är bara att hoppas att Sandras strålande humör hon hade hela dagen igår även finns där idag när hennes mamma är gladare igen ;)


Nåja, dagen gick bra ändå. Vi pusslade före maten och till kvällen blev det chips i vanlig lördags-ordning. Nån korttidsväska blev inte packad, jag var helt enkelt inte på humör för nånting egentligen, men fick ju fokusera på att inte vara världens sämsta mamma iaf.

Ja, det gick ju bra, som sagt, och korttidsväskan springer ju inte bort så den tar jag hand om idag istället.


Sandra ville göra halsband så det ska vi väl göra om hon inte har ångrat sig här efter frukosten. Sen hoppas jag att det blir lite datortid också, för det har vi slarvat med ett tag.

På tal om frukosten. Det nya frukostschemat funkar jättebra! Sandra käkar glatt upp allt snabbt och smidigt och är så nöjd så. Dessutom klarar hon att välja frukostbilder utan några större problem. Hon behöver hjälp, men det går bra. (För er som missat det och vill titta närmare på det så hittar ni inlägget om frukostschema under fliken "Pedagogiska tips" här ovan)

Igår upptäckte hon att det fanns fler sidor i pärmen, så hon hittade alla frukostbilder :) Jag har ju annars valt ut lagom åt henne på första sidan i pärmen, för att hon ska klara att välja, och lite vad som passar ihop.

Den här gången valde hon messmör och smörgåsgurka! Fast jag kan ju inte bestämma vad hon tycker passar ihop så hon får väl testa det. Jag får komma ihåg plocka ur dom bilderna på sånt vi inte har hemma för tillfället bara, annars blir det ju problem.

Det är så roligt när hon kommer på saker själv och då vill man ju uppmuntra det, så det är bara att anpassa vidare och ligga steget före så ska det nog bli bra det med :)


Imorgon har vi korttids då, och vi ska vara hemma, vilket känns rätt skönt faktiskt. Inte för att jag har nåt emot att åka iväg, men det finns lite att hinna här hemma med. Och att ”bara vara” och ladda batterierna är inte så dumt mellan varven.

Dessutom får jag finbesök på onsdag och det ser jag fram emot. Dom skulle visst ta vita handskarna på sig och gå på inspektion så det är bäst jag storstädar ordentligt innan onsdag, var det inte så ni sa, finfolket?? ;)

Ha det kanoners!

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Tina sa...

Ja man kan inte vara på topp alla dagar vännen, så är det för alla som sagt. Härligt med frukosten ! Ja att nåt kan bli enklare med ganska små medel ! Slår mig ofta när jag läser hos dig vilken glädje det blir i såna framsteg som förenklar livet för oss och som andra inte ens behöver fundera på överhuvudtaget. Men så är det ju här i livet.
Och strunta i att städa till onsdag !Jag har inga vita handskar ändå !!!! Det ska bli soligt så vi kan nog vara ute ;) annars kör vi solglasögon inne ändå :) Åh vad jag ser fram emot en kram och ses på riktigt !!! Ha det gott ! Kramar

Patricia sa...

Ja inte är det lätt att ha en sån där surmulen dag inte, skönt den är över .. =)

Va kul att det funkade bra med frukost scemat och va kul att hon bläddrade vidare i pärmen och hittade de andra bilderna, men som sagt, kan tänka mig att det är bäst att ta bort det ni inte har hemme för det blir nog mindre lyckat om hon bestämmer sig för något ni inte har .. =)

Ha det riktigt skönt på ledigheten!
Kram Patricia