onsdag 27 juni 2012

Härlig gårdag och sorgligt avslut

Vilken solstråle jag hämtade hos Maria igår :)


Och det bästa av allt är nog att Maria var lika glad och nöjd hon. Man märker att dom tycker väldigt mycket om varandra och har roligt tillsammans. Sen att det finns massa djur där dessutom gör ju inte dagarna tråkigare, precis. Sandra stortrivs där och längtar redan till nästa gång.


”Maria är min fröken… Jag tycker om det” kvittrade Sandra när hon kom hem :) Ja, Maria är ju både fröken och assistent och vi är superglada. (Maria har tillåtit att jag skriver namn och visar foton, utifall nån undrar)


Vi får väl se om det kommer lite trötthet nu efteråt, men det är ändå helt otroligt så mycket mer Sandra orkar nu mot för några år sen. Jag tror ju att det dels beror på hennes egen mognad, förstås, men också väldigt mycket på den anpassning hon har runt sig nu. För när allt funkar och hon är harmonisk, så orkar hon så klart mer än när hon är stressad pga för mycket intryck och folk runt henne som inte ser hennes behov.


Sen vi bytte till en skola där dom ser behoven, har Sandra bara mått bättre och bättre. Vi hemma har också lärt oss mycket sen dess, och korttidspersonalen har alltid varit duktiga och lärt sig läsa av Sandra ordentligt. Det är såå viktigt och jag är övertygad om att det har stor betydelse i hur mycket Sandra orkar och hur hon mår. Och att trött-sjukan (stress-sjukan) i stort sett har vuxit bort. Ja, vi tror att den har det, för det var så länge sen nu att vi inte ens minns när hon var stress-sjuk sist.


Ja, det var väl en parentes, men Sandra hade aldrig fixat det här för några år sen. Och det känns helt fantastiskt nu! Dels att vi har nån mer än korttids som vi kan fråga ifall vi behöver ”barnvakt” på kort varsel. På korttids krävs det ju mer planering och där är det oftast fullbokat om man inte säger till månader i förväg.


Men allra härligast är det att Sandra har nåt så roligt som är hennes. Där hon kan utvecklas och växa utan oss föräldrar. Hon är ju faktiskt vuxen snart… Och dessutom hos en person som hon tycker så mycket om och som känner, och tycker om Sandra, och klarar att läsa av och anpassa. Alltså, fattar ni hur fantastiskt det är? :)

Så här långt skrev jag klart igår....


Jag fick precis nu veta att mamma somnade in på sjukhuset efter en mycket kort tids sjukdom. Jag har inte velat skriva om det här, men det berör mig så det skulle kännas konstigt att inte nämna det alls. Jag visste ju att det var allvarligt, men hoppet fanns, och ingen trodde att det skulle gå så fort.


Må fint och var rädda om varandra.

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Tina sa...

Underbart för Sandra med lite egna äventyr ! Och förstår känslan att se henne så nöjd ! Visst brukar tröttheten komma ikapp hemma men det är det ju värt ! Bara ler :)

Sen vill jag bara beklaga med en varm kram och jag tänker på dig extra mycket idag <3

Bellan sa...

Härligt med en glad Sandra som mår så bra nu!

Beklagar verkligen sorgen! Finns för dig när och om du vill ♥ Många, många tankar går till dig idag och framöver ♥ Kramar om dig ♥

//Bellan

Unknown sa...

Läser alltid, men kommenterar sällan. Ville skicka en kram. Beklagar sorgen. <3

Annelie L sa...

Så underbart för Sandra att ha "sin fröken" som hon tycker så mycket om. Man ser riktigt hur hon strålar på bilderna. Tänk att ha en så fin person knuten till sig som både ni och Sandra litar på till 100%
Vilken lycka.

Ledsen över att det gick så fort med din mamma. Men även om de ligger på sjukhus en längre tid vänjer man sig inte vid tanken, den slår till hårt och obarmhärtigt när det händer oavsett hur lång sjukdomstiden är.
Min mamma låg på sjukhuset i tre månader och vi visste från dag ett att hon inte skulle komma hem mer. Jag trodde jag bearbetade det och var beredd....men så var det inte alls.
Stor kram och massor av kärlek till dig vännen.

Mamma Z sa...

Du får kramar av mig här med..massvis..
Gläds samtidigt av att höra hur Sandra haft det.