måndag 4 juni 2012

Pussligt pysslande

Det blev en lugn söndag. Sandra mådde bra, även om hon var lite skör mellan varven. Jag mår inget vidare, men det går väl över. Faktiskt att jag gick och la mig en stund igår, när Göran hade vaknat, och somnade som en stock, trots två muggar kaffe och fyra Alvedon till frukost ;)


Sen fixade Göran och Sandra lunchen så jag hade en ganska slapp förmiddag, och det var skönt. Nu hoppas jag bara att huvudvärken vill ge sig så det blir ett par sköna lediga dagar för oss medan Sandra roar sig i skolan och på korttids.

Efter maten igår ville Sandra pussla. Ja, det var iaf vad jag tyckte att hon sa, men hon menade det ”andra pussla” sa hon, och jag fattade ingenting. Men vad duktig hon är på att förklara, utan att bli arg. Ja, för det mesta iaf :)

”Det där pusslet man tar fram på bordet” sa hon och jag frågade om hon ville sitta vid köksbordet och pussla. Nej, det var ju inte pussla hon menade, utan ”Det där andra, när man tar fram massa saker på bordet”

Ahaa, du menar pyssla, sa jag, och Sandra blev nöjd. Så klart att vi pysslade efter maten! Så nån datortid varken orkade eller hann vi sen, men alla var nöjda och glada ändå.


Ja, ibland förklarar hon jättebra så vi förstår vad hon menar efter lite tankeverksamhet, och ibland bara låser sig helt. Som när vi åt, och jag glömde fråga vilken krydda hon ville ha. Då fixade hon inte att säga till utan blev irriterad och började stöna och sucka. När jag fortfarande inte fattade nåt så kom gnället och ”Duuuufööörståååriiingeeentiiing”

Jaja, tillslut fattade jag och allt var frid och fröjd igen. Man lär sig läsa av alla små tecken och det är väl en av orsakerna till att man måste känna Sandra ordentligt om man ska kunna hjälpa henne rätt.

Kvällen gick bra förutom ett mindre utbrott när tröttheten kom ikapp. Vi har varit trötta alla en tid och om det tillhör den lindriga förkylningen eller pollen eller vad det är vet vi inte. Göran har ju alltid varit känslig för pollen och han är väl den som nyser mest av oss.

Men nattningen gick bra och damen somnade i vanlig ordning och har nog sovit ganska bra inatt, för jag har inte hört henne så mycket alls.


När Sandra har kommit iväg här så ska jag väl ta och vila lite, känner jag, och sen blir det nog ett litet uppehåll i bloggeriet under ledigheten, tror jag. Ni får ha det kanoners så återkommer jag på onsdag eller torsdag.

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Bellan sa...

Oj, höll på att sätta i halsen här - FYRA alvedon!! Ja, ja, ska man bli mätt så.... Hoppas du mår bättre nu så du kan njuta ledigt!

Kramar om massor ♥
//Bellan

Tina sa...

Ja det gnällandet känns bekant.......Du måste få bli frisk och pigg nu vännen. En anledning är att jag gärna träffas som planerat nästa vecka ! Men mest för att ni behöver det verkligen.
Hoppas du hinner njuta nåt av ledigheten. Massa krya på dig kramar från mig.