torsdag 14 juni 2012

Batteriladdar-ledighet

Vilket härligt avslut på ledigheten det blev med två mycket goa och härliga vänner och hur mycket skratt som helst. Tiden bara försvann så vi hann inte ens fota! Det fick bli ett par akutfoton innan dom åkte hem…


Men vad fort tiden går när man har kul. Helt sanslöst roligt hade vi iaf, och vi måste ju genast börja planera för nästa träff. Tre personer med diagnoser hemma att ta hänsyn till gör det inte helt plättlätt att hitta dagar då alla kan, men vi bor iaf inte jättelångt ifrån varandra, så med lite god vilja ska det nog gå om inte alltför lång framtid.

Sen kom ju Sandra hem efter ett par timmar, på ett strålande humör och med fin krans i håret. Eller, den var nog fin innan den vissnade iaf, men Sandra var så stolt så. Hon tyckte att vi skulle lägga kransen i vatten, så dom torra blommorna skulle börja leva igen :)

Hon hade haft det bra, vad vi kunde läsa i boken och vad det verkade på henne. Go och glad och lugn. Skönt! Ja, förutom att hon blev ledsen över att nån hade knuffat/slagit henne. Tyvärr stod det inget i boken så jag kunde inte svara henne så mycket, men det gick över ändå och sen sa hon inget mer, så förhoppningsvis kunde hon släppa det även fast jag bara kunde svara ”Jaha” eller vad jag nu svarade.


Idag är det skolavslutning, men jag tror inte hon har nån koll på det, och det är ju bra så länge hon inte undrar och är orolig.

Dom får berätta i skolan, strax innan vi kommer dit, i em. På så sätt hinner hon inte få några större förväntningar och bygga upp en oro innan det är dags. Annars finns risken att vi måste ställa in det för att hon blir orolig.

Imorgon är den riktiga avslutningen för dom elever som klarar det. Den har vi aldrig varit med på, men i början hade vi Sandras avslutning samtidigt, fast vi satt inte med dom andra utan höll till i Sandras rum. Men även det oroade för mycket, så sen några år tillbaka har Sandra en egen avslutning, dagen före alla andra. Det funkar mycket bättre även om hon blir en aning stressad av att vi kommer dit och fikar med henne. En kort stund brukar det dock gå bra, och hon vill ju samtidigt ha en avslutning.


För övrigt har det varit lite förändringar runt Sandra den senaste tiden och hon har hittills klarat det ganska bra, men om det rörs om för mycket så kommer en reaktion för eller senare, så vi hoppas att det lilla orosmomentet har löst sig nu, innan det hann bli något större problem. Sandra var iaf mycket lugnare igår än vad hon var förra veckan och i helgen.

Men nu är det ju först ett långt sommarlov att se fram emot. Ja, vi ser faktiskt fram emot lovet i år. Annars är ju lov något som inte riktigt gillas, iaf för oss som har turen att ha en bra skola. Så vi har alltid bävat lite inför loven och mest längtat till att dom ska vara slut, så det blir vanlig, trygg vardag igen.

Har vi bara en bra planering under dom lediga dagarna, så funkar dom ju ganska bra, och mår Sandra bra och är frisk, så kan det vara riktigt mysigt att vara lediga tillsammans. Ja, lite lagom iaf.

Som tur är har vi ju korttids och fritids (som är samma ställe) och det räddar ju långa lov. Både för Sandra och oss föräldrar. Dels behöver hon ha lite lagom sysselsättning, och inte komma ifrån vardagsrutinerna för mycket, och dels behöver vi lite ledighet att hinna annat på, och det är ju faktiskt vår semester när Sandra är på korttids, eftersom vårt jobb är att assistera henne. Sen är vi förstås föräldrar också, och vill ju vara med henne en hel del. Iaf lite lagom för oss alla.

Så vi har lagt upp lovet så att Sandra kommer att vara på korttids/fritids lite jämt fördelat över lovet, så inte ledigheterna blir för långa för henne. Samtidigt vill ju vi passa på att kunna göra lite egna saker, som är svårt att hinna i den vanliga vardagen, så vi har planerat in några tillfällen med lite längre korttidsperioder. Det blir nog bra, tror vi.


Jag önskar er en toppenfin torsdag!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Maritha sa...

Så mysigt att ni kunde träffas du och vännerna, antar att ni har stort behov av fina möten med prat och skratt :o))

Vad bra att det känns bra med lovet och semester tillsammans och veta att det är bra planering med ledigheter också!

Hoppas fikat i skolan går bra för er alla <3

Kram Maritha

Annelie L sa...

Önskar er en härlig sommar, jag tror nog att ni kommer att få det bra, ni är så duktiga på att planera och på att njuta av stunder som bjuds.
Hoppas skolavslutningen blir bra idag och att inte Sandra oroas för mycket.
Krama // Annelie

Tina sa...

Ja det var en härlig dag hos dig Nina, gick för fort bara ! Underbara människor vad jag mådde bra med er !! Som sagt så är det bara att planera igen :) för nya äventyr tillsammans ! Längtar redan !!
Hoppas ni fick liv i Sandras krans ;) men gisar att inte ens HLR hjälpte tyvärr....
Hoppas också att avslutningen blev bra, så bra det går för henne.
Må gott tills vi ses och hörs igen finaste du. Kramar <3

jeannette sa...

Jag önskar er en riktig skön sommar tillsammans och på tu man hand med maken. Hoppas på många fina stunder. kramar i massor