söndag 1 augusti 2010

Så har helgen snart susat förbi

Fasligt vad fort det har gått. Och imorrn är det semester igen. Det känns nästan lite mycket ledigt, med tanke på att vi nyss har varit långlediga. Men det blir nog bra med lite batteriladdning igen så sista dryga veckan innan skolstart blir bra för Sandras del. Hon är ju ledig 1,5 vecka och då gäller det att ha en bra plan. Och ett par reservplaner…

Jag köpte en rävsvans till Sune på marknaden. Egentligen gillar jag inte att man dödar djur för pälsens skull, så egentligen gillar jag inte att jag har köpt en rävsvans… Men Sune älskar den!


Först blev han rädd och fick en nästan lika tjock svans själv :) Men när han upptäckte att den inte skulle anfalla så var den hur kul som helst. Vi fick ta undan den på natten, annars hade det inte blivit någon ro i huset, haha!


Det är ju lite svårt att få det på bild, men han kastar upp den i luften, hoppar upp och fångar den, smyger på den, anfaller den, tar den i munnen och springer runt eller bara ligger och brottas med den :)


Igår hade jag tänkt strunta i marknaden, eftersom lördagar är rätt så intensiva här. Jag kände inte att jag skulle ha tid med någon marknad i alla andra rutiner och lördagstraditioner. Ja, chips och sånt… Allt tar ju tid och med en sån noga planering som vi har så finns det sällan utrymme för några större utsvävningar.

Men så kom Göran och sa att han kunde duscha Sandra så jag kunde gå till marknaden om jag ville. Sånt gör mig glad! Att han liksom tycker det är kul för mig trots att han inte är så förtjust själv. Dessutom hade han lite annat att göra egentligen, så det var gulligt av honom, och jag passade på, förstås :)

Men nu har jag nog sett marknaden klart för den här gången. Ja, tror jag iaf… Igår träffade jag förresten en av Sandras lärare och hennes man där, det var skoj! Jag hälsade till Sandra sen och hon tyckte också att det var skoj. Jag visste inte om jag skulle säga nåt, det kan ju strula till det i tankebanorna och mer oroa än roa.

Men jag chansade och det gick hem. Sandra bad mig berätta det fler gånger och hon blev glad. Roligt! Ännu roligare hade det förstås varit om jag hade kunnat bjuda hem dom på lite fika, men det hade blivit för jobbigt för Sandra, även om hon älskar dom. Kära personer men på fel plats, vid fel tillfälle, liksom.

Karusellerna skippade vi. Sandra frågade inte mer efter att åka så då kände jag att det var onödigt att utmana. Troligtvis skulle det inte bli kul ens. Själv hoppade jag också över det för det fanns inga roliga karuseller i år.

Medan Göran och Sandra mumsade chips i vanlig lördags-ordning, så packade jag korttidsväskan och förberedde schema och lite sånt fix.

Igår frågade Sandra om vi kunde bygga lego tillsammans idag :) Ni fattar va?! Sandra FRÅGADE om vi kunde bygga lego som idag! Stort! Självklart ska vi bygga lego idag!

5 kommentarer:

jeannette sa...

Hej vännen
Jag säger bara kram och fina , roliga foton på er katt visst kan man bli glad av se det också. Ha en fortsatt skön helg ( här regnar det :(

agneta f sa...

Gomorr´n!
Även här regnar det, men man blir så glad av alla "framsteg" hos er! Kramar om!

Anonym sa...

Härliga bilder på Sune och roligt att han gillade den nya leksaken. Skoj att du fick gå ut och kolla på marknaden, mysigt att gå runt där.

Ha en mysig Lego dag !!! Kram Annika

Maritha sa...

Som vanligt en stunds läsning när jag kommer hem, uppskattas mycket!

Härligt med allt som blir framsteg för Sandra. Jag berättar ofta för min man om er och hur lite vi vet om funktionshindrade. Jag berättar om hur fantastiska jag tycker att ni är.

Ha det gott vännen och hoppas ni får en skön ledighet vad ni än gör.

Kram Maritha

Mib sa...

Sån där svans hade våran kisse när hon var yngre. Hon älskade den verkligen. Nu vet jag inte vart den har tagit vägen faktiskt... får nog ta och leta nån dag...