lördag 7 augusti 2010

Semestern slut

Och vi fick ju en härlig semester tillslut. Nu är batterierna fulladdade igen och vi hoppas att det inte blir regn nu på slutet av sommarlovet, för då blir det inte så lätt att roa Sandra i 1,5 vecka. Fast vi har lite planer iaf, så det ska nog gå vägen ändå.

När vi hade kommit i ordning och varvat ner lite igår, efter vår lilla semestertripp, så knatade jag iväg för att hämta ett par paket på posten. Ja, det ena var nattlinnen till Sandra i en eftersändning från H&M:s. Det andra var också till Sandra, men inget vi beställt utan från goaste Maritha Qvist! Tack snälla rara vän!


Jag öppnade det, eftersom jag inte visste riktigt vad det innehöll, även om jag misstänkte det, för Maritha frågade innan vad Sandra gillar att rita med :) Men jag öppnar alltid brev och paket (om jag inte vet exakt vad det är i då) för att kunna anpassa det rätt till Sandra och ge det vid rätt tillfälle och så. Det är ju synd om det blir fel för henne, och det är så små detaljer som kan avgöra om det ska bli bra eller inte.

Så behöver hon hjälp med att öppna ibland och då är det smidigt att ha gjort det i förväg eftersom hon lätt kan bli irriterad om man hjälper henne när hon är med. Men jag har stoppat tillbaks allt i kuvertet igen så hon får ”öppna” det själv när vi har kommit hem idag. Hon kommer att bli jätteglad! Just nu är hon inne i en rit/målar-period så det går åt både pennor och målarböcker.

Jag ska ju åka och hämta Sandra på korttids klockan elva, så hon får paketet när vi kommer hem. Det passar perfekt det medan jag lagar mat :)

Vi får väl se hur damen mår först, men hon brukar fixa korttids bra. Nu har hon ju varit där länge och då brukar hon längta hem och kan vara lite trött.

Ikväll är det fest här på gatan och jag ska försöka komma ifrån en sväng. Det är ju alltid roligare om vi kan gå båda på sånt, men vi är lixom vana att få dela på oss och nöjda med att kunna gå alls, faktiskt :)

Men jag går dit lite senare än dom andra, och skippar maten, så Sandra får sina kvällsrutiner i lugn och ro först. Annars är risken stor att hon blir orolig och inte somnar. Nu behöver jag inte vänta tills hon sover, men tills hon är i säng och har stängt sin dörr. Då kan jag smita iväg utan att hon hör det, sen kan Göran passa henne. (Vi har en sån där ”baby siter” eller vad dom heter, så vi hör henne när hon är i sitt rum) Kanon med fest på gatan så man kan gå och komma när det passar.

Bellan undrade hur det går med Sune i husbilen. Det går bra :) Han är ju innekatt och är inte van med att vara ute annat än i sele, så om han smiter ut så springer han inte iväg. Han är nästan som en hund. Jag tar fram selet och säger ”Ska vi gå ut” och då kommer han som ett skott. Sen sitter han snällt och väntar tills jag har fått på honom selet.

Han gillar skuggan bäst, så vi måste se till att det finns skugga åt honom om han ska vara ute.


Skönt att vara hemma igen...


Må gott alla läsare! Jag har försökt läsa ikapp lite av det jag har missat, men inte hunnit skriva kommentarer överallt. Snart blir det vardag och ordning på torpet igen. Det ska bli skönt!

4 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Vad kul med paket.. Sandra kommer att gilla det.. Snälla Maritha :-)

Ha nu en riktigt bra dag..

Kram Mia

Maritha sa...

Hoppas hon får skoj en stund så du kan laga mat!

Ha så kul på festen!

Kram Maritha

Patricia sa...

Va roligt med presenten till Sandra...gulligt av Maritha...=)

Hoppas du får kul på gatufesten, kul med såna arrangemang... =)

Ja du, jag kan lova att Nicke har provat ALLT!!! Han kör bottenmete och kastmete med mask, räkor, Power bate och gud vet allt som bete.
Han har ståt och kastat med spinnare av alla dess slag...och provat alla "proffs"-tips han får av andra gubbar vid sjön.

En tröst är ju att vi knappt aldrig ser någon annan få fisk heller och den här gången var det inte en enda av närmare 20 pers just där vi stod, som fick fisk...så det är svårnappat trots att det finns fisk...knepigt.

Ha en kul kväll!!
Kram Patricia

Malla sa...

SÅ gulligt att hon fick en present :)
Hoppas du får trevligt på festen!
Kram