torsdag 26 augusti 2010

Planerande

Ingen rast, ingen ro! *skoja bara* Det är förstås syndast om Göran och igår kom han inte ur sängen förrän till kvällen. Så jag servade med frukost, medicin, mat, medicin... och såg i största allmänhet till att han hade det så bra han kunde.


Men svullnaden har börjat ge sig en aning nu, så ett litet hopp finns nu igen, att det kanske kan bli en tur med Ålandsbåten på måndag.

Jag ringde och ändrade en tandläkartid som Sandra skulle ha idag, efter skolan, men som jag tyckte rörde till det lite för mycket just nu. Så hon fick en ny tid i september då det ändå är lovdag i skolan. Tandläkaren efter en skoldag innebär ingen medicin och dusch, för det hinns inte då. Nu ska ni få ta del av hur vår planering brukar se ut…

Att det är tandläkare och frissabesök på samma vecka är ju knappast något som ”vanliga familjer” behöver ägna någon större tanke åt. Men för oss kräver det lite planering. Alltså frissa på torsdagen, efter skolan och ingen medicin (för magen) och dusch, innebär att Sandra måste hinna med medicin och dusch på fredagen, efter skolan. Men ett frissabesök mitt på dagen på lördagen, med helst nytvättat hår, innebär medicin och dusch på morgonen och då är det bättre att skippa det på fredagen, när Sandra är trött efter skolan, än på torsdagen. Men tandläkaren på torsdagen gör att vi måste fixa medicin och dusch på fredagen, alternativt ledig på torsdagen och hinna både medicinrutiner och tandläkare…

Det är inte ”bara” i den här familjen, som ni förstår. Men nu är problemet löst eftersom tandläkartiden är flyttat. Att låta Sandra vara ledig från skolan just nu kändes inte som ett bra alternativ.

När Sandra kom hem igår var hon så go och glad. Härligt! Så det var rätt beslut att inte vara ledig nu då. Skillnad är ju om hon är för trött och behöver en ledig dag.

Fast nu på morgonen verkade hon trött och skör, men jag hoppas det är morgonhumöret bara. Nu har hon iaf kommit till frukostbordet och det är frid och fröjd i familjen igen :)

Idag ska hon till bollhavet, och det gillar hon.


Bilden är tagen på en Danmarksbåt för flera år sen.

Här hemma blir det inga stora ansträngningar. Läkaren ska ringa och ge svar på proverna så får vi se vad som händer vidare med foten. Vi hoppas den fortsätter att bli bättre, förstås.

Må gott, folks!
Kram!

5 kommentarer:

Maritha sa...

Hoppas verkligen att det går över fort så ni får åka på er kryssning.

Vad skönt att Sandra var pigg när hon kom hem.

Ha en toppendag vännen !

Kram Maritha

Bellan sa...

Förstår att det är mycket planerande för er. Speciellt om det, som nu, inträffar nåt oförutsett. Nu får du passa upp på två stycken i familjen :-) Hoppas Göran kryar på sig!

Tack för hjälpen inne på min blogg. Nu har jag fixat det tack vare dig!

Ha det gott, KRAMIS från Bellan!

Mia sa...

Du, han verkar ha det ganska bra där i sängen:-))
Nä det blir endel pyssel inför frissa och tandläkare för er. Men det är ju nödvändigt...
Kramar

Anonym sa...

Skönt för Göran att bli lite ompysslad nu när han är krasslig i foten. Hoppas han snart blir frisk så ni kan åka.Kul att skoldagen verkar varit toppen för Sandra.
Sköt om er !!! Kram Annika

A sa...

Hej! Ni skriver en riktigt bra blogg om ett intressant ämmne. Jag har lätt adhd och autistiska drag dock inte något som hindrar mig i vardagen. Och jag är utbildad barn skötare så jag förstår verkligen hur jobbigt ni måste ha det ibland.

Jag undrar över en sak brukar ni använda er av
a och b och c korgar?

Och är Sandra gravt utvecklings störd?
Jag tycker ni gör ett toppen jobb med schemma och sådant.

Jag hejar på er och hoppas ni kommer i väg på kryssningen:)

medvänliga hälsningar A