fredag 27 augusti 2010

Lite om inget

Igår hände inte nåt här. Jag var mest seg och hade ont i skallen så jag orkade inte ta mig för nånting, mer än att gå och köpa en tv-tidning. Ont i skallen har jag fortfarande men idag får jag försöka klara mig utan Alvedon. Knaprar man för mycket sånt så får man ju tillslut ont i huvudet av tabletterna, och det verkar ju meningslöst.

Med Göran är det väl sådär. Vilar mest men uppe lite mellan varven. Han väntade på att läkaren skulle ringa, vilket hon inte gjorde, hm! Fast han kunde ju inte göra så mycket annat ändå, än att sitta och ligga under dagen. Så han missade ju inga roligheter genom att vänta på ett telefonsamtal en hel dag.

Sandra kom iväg utan några större problem och skörheten som var när hon vaknade försvann rätt snart. I skolan hade det gått lite upp och ner, och det fortsatte även hemma, så skörheten ligger ju där på lur.

Men hon får åka till skolan idag så hoppas vi att det räcker med en helgs vila sen. Fredagar gillar hon för då är det både ridning och skapande. Fast hon gillar nog alla dagar, gissar jag. Hon har ett väldigt bra och anpassat schema med roligheter mest hela tiden :)

Här vinkar hon hejdå till Sune.


Vi får väl se hur Göran mår när han vaknar sen. Troligtvis ringer jag och ändrar Ålandsresan idag, det är ju roligare att åka om han kan få på sig ett par skor och slipper ta starka värktabletter.

Jag avslutar med svar på ett par frågor jag fick från A. Jag vet inte riktigt vad du menar med A, B och C korgar. Menar du tre korgar med olika arbeten i, där man väljer en korg i taget och gör den klar innan man börjar med nästa? Det använder dom nog en del i skolan, har jag för mig.

Sandra har medelsvårt begåvningshandikapp. Iaf när hon fick diagnosen autism, men det är snart tio år sen, så hur det är nu vet jag inte riktigt. Jag vet inte heller hur mycket som är p.g.a. autism, för anpassar man rätt och Sandra mår bra, så klarar hon ju bra mycket mer än om hon inte mår bra eller om man inte anpassar.

Ha en fin fredag!
Kram!

4 kommentarer:

Maritha sa...

Vad man blir sur när de lovat att ringa och inte gör det. Bara det blir bättre så är det ju bra men visst vill man veta vad det är.

Bra att det går att styra om resan så ni är i toppform båda två när ni ska resa.

Önskar er en fin dag och en piggelintjej som kommer hem från skolan!

Kram Maritha

mamma zoffe sa...

Hej!
Åh vilken bra blogg du verkar ha! Mib rekomenderade den för mig eller var det Bellan?? Jag skall sätta mig att läsa igenom den när jag har tid..just nu knyckte jag endast åt mig lite "mamma zoffe bloggtid" innan eftermiddagspasset väntar på sjukhuset..

KRAMIS

A sa...

Hej ok är det en ny utredning på gång när det gäller Sandra? För man utvecklas ju på några år.

Och ja det var det jag menade med a ,b ,c korgarna.

tänkte på en sak i stället för att Sandra ska gnälla (vet ju inte om det funkar när man har så pass stora svårigheter men. att ni lägger fram 3 korgar och i den ena lägger du lappar med bilder som inte är förhandligs bart och i b korgen lägger du bilder som är förhandelsebart
och i c korgen lägger du sådant som hon kan väljsa själv.

Har ni testat och göra det på ett sandra anppast sett?tänkte mest så ni slipper gnäll när hon är skör.

Okki sa...

Hoppas både du och Göran kryar på er :)
Trevlig helg önskar Okki