lördag 28 augusti 2010

Lite ditt och lite datt

Hujedamej, igår morse trodde jag att jag skulle åka på den där konstiga sjukan igen som jag får ibland då jag bara kräks och sover. Mådde riktigt illa efter att jag hade publicerat gårdagens inlägg. Som tur var gav det med sig efter ett tag så jag orkade få iväg Sandra till skolan. Göran kan ju inte gärna ta över nu när han knappt kan gå.

Det är så sårbart när vi är sjuka eftersom vi inte har någon här i närheten som kan rycka in. Om Göran och jag blir sjuka samtidigt, alltså riktigt sjuka så vi inte orkar/kan, menar jag. Då har Sandra ingen assistent. Det GÅR ju faktiskt inte!

Nåja, när det väl vände så mådde jag bra igen och t.o.m. huvudvärken försvann. Jag vet inte vad det är men påminner väldigt mycket om Sandras tröttsjuka. Märkligt! Kanske är det kroppen som säger ifrån, eftersom jag inte har möjlighet att ta det lugnt i tid alla gånger. Men sen la jag mig en stund mitt på dagen, och tvärsomnade! Så jag behövde nog vila lite…

Hursomhelst, Sandra kom iväg bra och jag sa, som jag alltid säger innan hon åker iväg med taxin, ”Ha det så bra idag” och hon brukar inte svara mer än på sin höjd ett ”Ja” Men igår sa hon ”Jo´ru, ses sen” Hon är ju bara för härlig!


Göran ringde sjukhuset på fm och fick veta att svaren på proverna inte var klara, så det var ju därför ingen ringde i torsdags, förstås. Men sen ringde läkaren på kvällen och meddelade att proverna hade kommit bort! Så nu ska Göran vänta på kallelse och ta nya prover.

Och jag ringde och ändrade vår Ålandsresa till den 20 sept. istället. Vi kan inte innan, nämligen. Men då hinner förhoppningsvis Görans fot bli bättre iaf.

Så gick jag och hämtade ett paket, för vi ska byta bredbandsleverantör, eller vad det nu heter. Så i månadsskiftet är risken stor att vi blir utan ett tag. Ja, det brukar ju liksom inte bara fungera, sånt där. Jag räknar helt enkelt med krångel, men sen blir det nog bra. Det nya är trådlöst, snabbare och billigare! Ja! Låter ju lite för bra för att vara helt sant, men så ska det vara iaf. Vi lär väl märka hur det är med den saken vad det lider, om vi nu lyckas få ihop det överhuvudtaget.

Sandra var go och glad när hon kom hem. Hon hade varit lite skör i skolan, men funkat bra ändå. Hon berättade glatt att hon hade ridit ute, och det stod det i boken också. Kul :)

Eftermiddagen blev lugn, eftersom vi skippade medicin och badrutinerna. Idag är det frissabesök så då passar det bra med medicin och bad innan vi går dit.

Avslutar med svar på ett par frågor från A som undrar om vi ska göra en ny utredning på Sandra, eftersom det har gått 10 år sen hon fick sin diagnos. Vi har väl inte tänkt på det, riktigt. För oss spelar det inte så stor roll vad det står i papprena, huvudsaken vi kan anpassa livet runt Sandra så hon mår bra. Men om det behövs framöver, för att hon ska få rätt stöd och hjälp, ja då får vi ju ta ställning, förstås.

A undrar också om vi kan använda oss av A, B och C korgar när Sandra gnäller. Tack så jättemycket för tips och förslag! Jag kommer inte på något sätt att använda just korgarna på för att hjälpa Sandra i låsningarna som lätt blir när hon är skör. Då är bästa sättet att helst ta bort alla krav, för så fort hon känner något krav på sig så låser det sig och hon börjar gnälla.

Krav för Sandra kan vara att behöva välja, så det skulle inte hjälpa henne med korgar just då. Och att förhandla går inte när Sandra är skör utan då gör vi bara det vi absolut måste. Det bästa är att låta henne vara ifred med något som hon behärskar.

Men tanken var god. Det funkar kanske, som du skrev, på personer som har lite lättare svårigheter, eller hur man nu ska uttrycka sig :) Tack iaf, för förslaget!

Ha en skön helg!
Kram!

4 kommentarer:

Patricia sa...

Jag tror faktiskt att du med får "tröttsjuka"...att din kropp säger ifrån när du hållt på för mycket, inte lyssnat på din kropp (vilket jag vet att du inte alltid kan göra)...och till slut så säger kroppen och knoppen ifrån... =)

Skönt att du mår bättre nu i alla fall... =D

Vilken härlig kommentar från Sandra vid taxin, så härligt när de kommer... =)

Men det var ju typiskt att Görans prover försvunnit, man undrar ju hur de bär sig åt ibland med tanke på hur allt märks med lappar o.s.v....hoppas han snart får ta nya.

Må så gott!!
Kram Patricia

Okki sa...

Känner så igen mig i att man "inte kan bli sjuk"...
Vem ska ta över då liksom =(
skönt att du mår bättre och att det gick över :)
Styrkekram Okki

Pernilla sa...

Vilket bredband har du nu och vilket ska du byta till? :)

Bellan sa...

Fy för att vara sjuka samtidigt. Det har hänt här nån gång och det är INTE roligt. En vuxen behövs för att sköta diagnoserna. Det måste nog upplevas för att kunna förstås av andra.
Skönt att du blev bättre iaf.

Kramis från Bellan!