tisdag 17 augusti 2010

Sista sommarlovsdagen

Först hade vi en natt med för lite sömn och vakna tidigt. Sen ville Sandra ta bort förbandet på benet det första hon sa på morgonen, så det gjorde vi och det hade förstås fastnat i såret. Men hon var duktig så det gick bra, och jag fick tvätta och lägga om ett nytt förband. Det ser fint ut så det får nog lufta idag.

Sen hann damen knappt upp så var det soffläge som gällde. Mådde illa och försökte kräkas. Typiska symptom på tröttsjuka, och det var vi ju beredda på efter veckan som var. Men efter 45 var hon pigg igen, så det var väl bara nån morgontrötta, eller nåt?.. Eller en väldigt lindrig och kortvarig variant på tröttsjuka :)Sandra är ganska seg på morgnarna och behöver tid på sig innan hon får i sig sin frukost, och eftersom natten var lite si och så, så var hon nog inte riktigt vaken när hon satte sig vid frukostbordet.

Det brukar vara lite "antingen eller" med Sandra också, och det går ofta från sjuk till frisk på nån minut. Så sen var hon ju ganska pigg och glad resten av dagen och det mesta flöt på utan några större motgångar.

Lite extra otålig så fort det blev dötid var hon, men hon brukar vara extra känslig för dötid när hon längtar till skolan. Det blev såpbubblor med pappa en sväng, sen mat och alla vanliga rutiner. Eftermiddagen blev lugn med film och klippa i kataloger, och då kopplade hon faktiskt av en del.


När posten kom var där ett brev med information från skolan, men ingen matsedel som det brukar, och som Sandra liksom har väntat på ett bra tag nu. Däremot en webbadress så jag kunde skriva ut en iallafall, kanon!

Trodde jag! Man kom bara till samma dåliga sida där jag redan hade varit och letat och där fanns ingen aktuell matsedel :( Sandra oroar sig för det där nu och frågar efter maten om och om igen. Men när läraren ringer ska jag komma ihåg att fråga, och nästa år ska jag hitta på nåt så länge. Det är bättre att säga ”Köttbullar” och sen ändra när vi vet, så slipper Sandra oroa sig.


Men igår eftermiddag då. Göran satt med Sandra en stund när hon klippte och så säger hon ”Pappa jag har ett sår här, hemma hos Maria kliade det fruktansvärt” Haha, hon är för härlig! Ja, det var en lång mening för henne, den innehöll ett svårt ord som hamnade rätt, och hon kunde förklara! Jag tror nämligen att såret på benet är ett sönderrivet mygg/bromsbett och det är inte helt omöjligt att hon fick det när hon red i lördags. Härlig mening var det iallafall.

Idag blir ännu en lugn dag och vi hoppas på uppehåll så Sandra kan gå ut en stund. Det är liksom lite lättare på det viset. Men troligtvis kommer hon att vara rätt nöjd med inne med. Hon brukar alltid vilja se ”skola-filmen” så här i slutet av lov, nämligen.

10 kommentarer:

Mia sa...

Bara för att ni väntar på matsedeln så fick vi vår. "Kökets val" på torsdag. Viggo blev besviken, vadddå KÖKETTS val. Ä dä rester eller? Borde inte barnen få välja?
Vad hon är härlig när hon får till sina meningar Sandra. Ha det bra , kramar.!

jeannette sa...

Hej vännen
Härligt att läsa om Sandra och jag sitter också här och blir glad när jag läser om att hon får till en hel mening rätt :) Hoppas ni får en bra dag och vecka. kramar i massor

Annelie sa...

Härligt att detta enkla för oss fullt friska kan bli så underbart härligt för er som föräldrar.
Kan förstå ni blir lyckliga /stolta då.. :o))

Jag tänkte på det när du skrev om att ni kunde bara säga nåt som typ köttbullar,,, äter Sandra allt, är hon duktig med maten..??
Kan ni någonsin gå ut på resturang och äta med Sandra eller blir det för jobbigt för henne..??

Ha det allra bäst goa vän, här regnar det precis som himlens alla portar är öppnade idá.. :o((

Ha dä gött och sköt om dig och din familj.. (som jag ju redan VET du gör)... // Varma kramar Anelie

Maritha sa...

Vad synd att ni inte får matsedeln när det är det hon väntar på och att inte webbadressen funkar är ju dåligt.

Blir gald när du skriver om att hon får ihop långa meningar!

Kramiz Maritha

Britt-Marie sa...

Vad bra att ni ändå har möjligheten att göra en nödlösning som att säga köttbullar för att sedan ändra. Det är jag också väldigt tacksam för att vi kan med barnen här, det underlättar en massa! Hoppas Er dag blir bra och att Sandra får en bra skolstart imorgon!! Kram

Bellan sa...

Skönt att tröttsjukan gick över så snabbt denna gången.

Hoppas ni får en skön sista-sommarlovsdag. Ha det gott!

Kramar till er!

Patricia sa...

Va skönt att det inte blev någon riktig tröttsjuka...och nu är det nära skolstarten.. =)

Men det var ju typiskt att de inte fick med matsedeln, du påpeka att sidan inte är bra så ni har användning av den, det hjälper ju inte att hänvisa till en adress som inte är rätt uppdaterad eller inte går att använda.. =(

Va häftigt med en sån mening, lång o svårt ord...ännu ett sånt där härligt framsteg som ger dagen guldkant... =)
Jag är ju så "fånig" så jag blir tårögd när jag läser sånt... hi hi.

Ha nu en bra sista lov-dag... =)
Kram Patricia

Tanja, 30+ sa...

Härligt när hon uttrycker sig så! :-) Stora tjejen!

Hoppas det blir bra med skolstarten nu då! Och att ni får lite svar på matsedeln.

Tack för alla goa kommentarer i min blogg!

Anonym sa...

Vad härligt att hon fick ihop en sådan lång mening :-) Dumt att ni inte fått matsedel än när det är så viktigt för henne att få veta. Hoppas det nu blir lugnt med "trött sjukan" så det blir skoldag i morgon.
Sköt om dej !!! Kram Annika

Photo by Maria sa...

Hoppas dagen har gått bra och att ni kanske fått reda på vad det skall bli för mat..
So nu gott och ha en bra onsdag..

Kram Mia