tisdag 24 augusti 2010

Lite av varje

Oj vad morgnarna är sega för lilla damen. Hon petar i frukosten i över en timme! Jag är ju glad om vi slipper gå upp ännu tidigare…

Sandra har anpassade tider i skolan och börjar nästan en timme senare än dom andra. Dels för att hon har 4- 4,5 mil till skolan och dels för att hon är seg på morgnarna och behöver tid för att hinna få i sig nån frukost.

Ett tag hade hon frukosten med sig, och åt i skolan, men då blev det så nära inpå lunchen att hon inte var hungrig när den serverades, och då blev hon ju hungrig och trött på eftermiddagen istället.

Jag väcker Sandra klockan sex och taxin kommer klockan åtta. Själv har jag satt klockan på väckning halv sex men brukar gå upp vid halv fem. För att hinna med mig själv lite. Tidigare än så… nä, då är det ju natt fortfarande!

Nåja, hon kom iallafall iväg i tid igår, även om det var bra skört innan taxin kom. Jag ringde till skolan och förvarnade men hoppas att det försvann på vägen dit.

Dom ringde från skolan på eftermiddagen sen, och meddelade att det skulle vara utflykt som imorgon, men vi bestämde att Sandra skulle må bäst av att skippa den och komma in i dom vanliga rutinerna innan det är läge för utflykter.

Annars är det ju en jättefin ”Sandra-anpassad” utflykt som dom gör en gång i månaden, bara Sandra och en lärare. Ja, det blir ju fler tillfällen och just nu känns det viktigare att hon får ro med skolstarten och dom förändringar som är.

Vi kom aldrig iväg för att köpa några ridbyxor igår, men det är ingen katastrof än. Dom gamla passar fortfarande, dom är bara lite korta i benen. Vi tar det när vi har vägarna förbi åt det hållet nån dag.

Göran fick en läkartid istället, och det kändes ju viktigare. Hans fot har svullnat upp och är röd och ond, det verkar vara en inflammation i den. Han fick nån slags medicin som ska tas i drygt 10 dagar, typ penicillin fast lite effektivare skulle den vara.

Under kvällen svullnade foten ännu mer men det tar väl ett par dagar innan medicinen gör nån nytta. Han kan ju knappt gå… Så vår Ålandskryssning nästa vecka ligger lite i farozonen. Men det är ju inte det viktigaste, det får ju ordna sig på nåt sätt.

Bara det att vi har längtat och sett fram emot det. Liksom kostat på oss det, så det lär ju inte bli att vi bokar en ny tripp, för det kommer vi inte att ha råd med på ett tag framöver. Jag kan ju för all del åka själv, eller övertala nån kompis. Äh, det löser sig, man ska inte ta ut nåt i förväg så vi får se vad som händer och hoppas Göran hinner bli bättre, helt enkelt :)

Just en kryssning till Åland är en lagom utflykt för oss när vi vill unna oss lite extra. Dels kopplar vi verkligen av då, eftersom vi faktiskt inte kan göra nåt annat där ute på havet :) och dels kan vi passa på att äta på restaurang utan att behöva ha bilen med oss. Så det blir en lite finare hytt och middag på resan, eftersom vi har svårt att göra så mycket andra resor bara vi två.

Nåja, idag blir det nog inget annat än vila för Görans del. Kanske åker jag och handlar, eller så blir det imorgon. En helrenovering hos frissan är iaf inbokad idag och det ska bli kanon det. I övrigt är det faktiskt väldigt skönt att inte ha så mycket planer utan mest njuta av ingenting nu när vi är lite lediga.


Så lite svar på ett par assistansfrågor då :)

Annelie: Vi är assistenter genom ett assistansbolag, men det är Försäkringskassans ärende. Jag hade all assistanstid ända tills vi fick utökat, när det nu var. Inte så länge sen, nåt år eller så kanske(?) När vi fick utökat så fick Göran ta en del av timmarna. Men vi har ju förstås alltid hjälpts åt i den mån det har gått. Någon annan assistent har vi inte haft.

Bellan: Prata med LSS-handläggaren i första läget. Jag vet inte om reglerna har ändrats nu, men förut var det kommunen som hade hand om det om man inte kom upp i över 20 timmar/vecka, tror jag det var... Men LSS-handläggaren bör ju veta hur ni ska gå tillväga iaf. Har ni tänkt ta hjälp av ett assistansbolag så föreslår jag att ni kontaktar ett sånt på direkten, så får ni hjälp hela vägen. Lycka till!

Till alla som har det kämpigt med att få tid och ork med både hem och arbete, jag rekommenderar verkligen att söka assistanstimmar!

Ha det kanoners!
Kram!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tummarna hålls för att Göran ska bli pigg snart. Främst för att det är så trist att inte vara frisk, men också för att ni ska få åka iväg o rå om varandra. O återigen, är så glad att Sandra har en så fantastisk personal i skolan. KRAM Mona

Bloggande 4barnsmamma sa...

Kul att gå till frissan!
Ha en bra dag!
Kram!

Bellan sa...

Tack för ditt svar om assistans. Ska ta tag i det vid tillfälle.

Hoppas Göran blir frisk så ni kan komma iväg på liten minisemester som tänkt.

Ha det gott, Kramis från Bellan!

Anonym sa...

Aj då ! Inte bra att Görans fot har blivit inflammerad, hoppas han snart är bättre i foten så att ni kan åka.
Ha en fin tidsdag !!! Kram Annika

Maritha sa...

Hoppas verkligen att Göran blir bättre så ni kan åka på er kryssning det är ni så värda.

Skönt att gå till frissan och bli ompysslad, nästa vecka är det min tur.

Ha det gott!

Kram Maritha