måndag 2 augusti 2010

Det finns alltid nåt positivt att fokusera på


Med åren har vi lärt oss njuta av det som är. Att hitta glädjeämnen och inte sura ihop över bagateller. Vi har lärt oss att snabbt tänka om, och släppa det gamla. Fokusera på det som gäller och se det positiva i det, liksom.

Därför sitter jag nu och njuter av att mysa inne medan regnet öser ner ute. Jag njuter av att få lite ledigt idag, medan Sandra har skoj på fritids. För det är mycket roligare att vara glad över det man har, än att sura över det man inte har. Även fast det hade varit trevligare med en solig semester idag :)


Imorse var damen skör och då gäller det att så fort som möjligt bara göra det man måste och sen lämna henne ifred. Det är lixom det enda som hjälper, att hon får vara ifred. Så efter frukost hade det gått över och damen längtade till fritids. Hon fixade ändringen bra igår, och var nöjd ändå. Fritids och korttids är ju samma ställe och för henne är ju dagarna där dom roligaste.

Nu hoppas Göran och jag mest på att vi kan ha korttids från imorgon, till på fredag. Men är personen som ska ha Sandra på torsdag fortfarande sjuk, så blir det iaf korttids mellan tisdag och torsdag och sen får Sandra vara hemma på fredag.

Har vi enorm jättetur så finns det en ledig plats fredag till lördag och har vi ännu mer tur så är personen frisk snart och isf blir det ju lika lång ledighet som var tänkt från början, bara förskjutet en dag.

Men det är inget vi räknar med på något sätt. Jag har bara frågat om det möjligtvis skulle funka. Bokningarna är ju klara för länge sen, så att det skulle finnas en ledig plats med så här kort varsel är knappast troligt.


Om regnet upphör här strax så tar vi en prommis, i annat fall blir det en innedag och då blir det nog till att crossa en sväng istället. Jag har lyckats beta av två av mina semesterkilon iaf, och det får man väl vara mer än nöjd med efter en vecka :) Det är inte så lätt att prioritera sig själv när Sandra är hemma, men det ska gå ändå!

Ha en fin måndag!

3 kommentarer:

Maritha sa...

Håller tummarna att ni får er ledighet på nåt sätt.

Visst måste man se det positiva i livet, försöker peppa min omgivning hela tiden!

Ha det bäst!

Kram Maritha

Bellan sa...

Hej Nina!
Har varit inne och läst ikapp lite nu.
Kul det där med rävsvansen och katten, kanske skulle vara nåt för våran katt också!

Ha en fortsatt bra dag.
Kramis!

Anonym sa...

Vad härligt att allt löste sig ändå så ni får långledigt. Passa på och njut och jag håller tummarna på att det blir sol.
Kram !!! Annika