lördag 16 februari 2013

Tappade tålamod


Även igår var det utbrottigt redan på morgonen. Det är skört och trött här och mitt tålamod tog slut när stressen kom ifatt, vilket bara leder till ännu mer utbrott och ännu mer förseningar. Och en massa dåligt samvete och ledsen tjej L


Det första utbrottet kunde jag hantera och var inte värre än ”en sån morgon” men jag märkte skörheten under ytan. Sen tog frukosten evigheter så vi fick avbryta och ta bort resten av morronrutinerna, vilket så klart inte var så bra, utan ledde till ytterligare utbrott. Att jag blev stressad och irriterad gjorde ju förstås inte saken bättre… *arg på mig själv*

Vi fick skippa tandborstning och toabesök, Sandra slängde mössa och vantar och blev ännu argare när jag inte hade tålamodet att hämta dom åt henne. Ja, jag vet ju att det hade gått mycket bättre om jag hade agerat annorlunda…

Men jag ringde till skolan och vet att dom är proffs, och sen försökte jag släppa det. För allas skull. Jag menar, ingen mår ju bättre av att jag har dåligt samvete och går hemma och tänker på alla fel jag gjorde. Fast jag kände mig lite låg efter den morgonen, måste jag erkänna.

När Sandra kom hem sken hon som solen och morgonen verkade glömd. Dagen hade gått bra och det gjorde kvällen med, även om hon var lite trött under ytan.


Vi märkte en liten oro inför kommande vecka, men inte så att det blev jobbigt. Jag gjorde iordning hennes filofax med det hon behöver veta så hon kan titta i den så fort det poppar upp. Det är ju lov från skolan vilket innebär fritids, och Sandra behöver veta vilka som möter henne varje dag. När hon fick filofaxen blev hon lugn igen.

Medan Sandra var i skolan igår så fick vi ordning på den nya spisen här, och den funkar jättebra efter det att Göran fixat med rätt kablar. Oj, vad fort det går att koka upp vatten! Nu längtar jag till den stora invigningen och lite riktigt matlagning, för det har vi inte hunnit med än.

Jag lagar alltid ordentligt när jag lagar mat, så när tiden inte finns, vilken den sällan gör på vardagarna när Sandra kommer hem från skolan, så har vi alltid portioner med rester i frysen som går snabbt att få klart. Idag blir det lasagne så först idag får jag prova spisen och ugnen ordentligt.


Några andra planer, förutom det vanliga chipsmyset då, har vi inte, och det lär vi inte hinna heller. Lite packning har jag att klara av idag eller imorgon, beroende på ork och tid. Både Sandras väska och min egen, för nästa korttids ska jag på roligheter och hälsa på en fin vän.

Nu önskar jag er en skön helg!
(Jag har inte fått ihop nåt mer temainlägg just nu, men kika gärna in på Neurobloggarna och läs andra bloggares tolkningar av ämnet - länkar till höger)

♥ Kram ♥

1 kommentar:

Photo by Maria sa...

Att du tappar tålamodet ibland förstår jag fullt ut, man kan inte vara på topp alla dagar.. Sen blir det ju lite fel för Sandra, men se det så att det är bättre du har sådana dagar när hon skall iväg så du hinner vila då, än när det är helg =) Man måste se positivt på allt ;)
Och Sandra var ju glad som solen när hon kom hem så allt var glömt..

Kram Mia