tisdag 12 februari 2013

Ledsna minnen


När Sandra skulle gå ut till taxin igår blev hon ledsen. Jag är inte så van vid det, för hon har alltid tyckt om att åka till skolan och korttids, förutom några korta perioder som har haft anledningar då. Och när hon var liten, och gick på dagis, så brydde hon sig inte så värst mycket om mig och hade aldrig några jobbiga lämningar.

Så när hon blev jätteledsen, med stora tårar, och sa att hon längtade till på onsdag, då hon skulle komma hem igen, kändes lite konstigt dubbelt och sorgset. Dels blev jag lite rörd och ”glad” över att hon ville vara hemma hos mamma och pappa, för det har hon nästan aldrig sagt nån gång förut, och dels var det ju tråkigt att hon var så ledsen.


Men jag tror faktiskt att det mest handlade om minnen från i fredags, då morgonen blev lite fel eftersom hon fick syn på mig just när hon skulle åka. Då fick jag trösta henne en stund innan hon kom iväg till skolan, och troligtvis var det dom känslorna som bubblade upp i henne igår igen.

Efter lite tröst och prat om det roliga som väntade i skolan, och som hon ju faktiskt längtade efter, så kom hon iväg iaf, och ingen ringde så det gick säkert bra när hon väl hade lämnat hemmet och minnena härifrån. Jag ringde till skolan och förvarnade dom lite, så dom skulle vara beredda ifall tankarna skulle dyka upp hos Sandra igen.


Göran och jag hade just inga planer för dagen, men fick för oss att åka iväg och kolla på spisar. Vår spis är det väl inget större fel på, men den börjar bli gammal och lite seg och den stora plattan är det lite ojämn värme på. Alla andra vitvaror är utbytta nu så vi känner väl att det börjar bli dags att byta även spisen.

Men vi avvaktar lite för vi ville hem och kolla våra kastruller utifall vi skulle kunna köpa sån där spis där plattorna inte är varma, vad det nu heter. Tyvärr behöver vi byta nästan alla kastruller isf, så en sån skippar vi. Vi har jämfört ett par av dom vi fastnade för och har nog bestämt oss nu, så vi köper väl den nästa gång vi ska dit, antar jag.

Hela kvällen satt jag och sorterade foton och klistrade in i Sandras och våra pärmar. Det var foton för nästan ett helt år, så det tog sin tid. Ändå framkallar vi inte så mycket längre som man gjorde förr om åren.

Idag är det samtal i skolan på eftermiddagen och meningen var att vi skulle ordna med lite ärenden innan, men Göran blev förkyld igår och orkar nog inte följa med på några som helst äventyr. Den största handlingen blev gjord igår så det är bara lite som inte är kylvaror kvar och det tar jag innan mötet.


Dagens temainlägg finns att läsa efter det här för er som är intresserade av kommunikation. Neurobloggarna har en hel del intressant om det. Gilla och sprid gärna.

Ha en fin dag!

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Ny spis skall det in här med.. Köpte nyss en ny diskmaskin så vi väntar någon månad.. Vår ugn är kass och ugnsluckan är sönder, så ny får det bli så småningom.. Tråkiga utgifter bara..

Skönt att Sandra inte fortsatte att vara ledsen..

Kram Mia

Johannes mamma sa...

Induktionsspis menar du!
i funderar på att köpa en sån med tanke på att sonen inte är det minsta pålitlig längre.
Han går och står ju inte själv men börjar nå allt högre upp.
Jag trodde också att man skulle behöva byta alla kastruller men det är lite av en myt fick jag lära mig.
Man kan testa sina gamla med en kylskåpsmagnet; fastnar den klarar kastrullen induktionsspis. Det visade sig att vi bara skulle behöva byta 2 kastruller. Dessutom har IKEA jättebra som inte kostar skjortan,
Litet tips bara.
Ha det bra!