torsdag 28 februari 2013

Lite framtidsfunderingar

Det blev inte så mycket nytta gjord här igår. Min huvudvärk, som inte riktigt ville ge sig, kändes lite för mycket för att jag skulle orka engagera mig så värst. Det blev mest kaffe och Spotify av dagen. Samtalen skjuter jag på framtiden och rätt vad det är så blir det väl akut, men då brukar det ju bli gjort iaf…

En skön prommis i vårsolen blev det ju, förstås. Det är svårt att låta bli när vädret lockar och man har ju längtat i flera månader efter lite vår och takdropp. Jätteskönt var det.


När Sandra kom hem, efter ett par dagar i skolan och på korttids, var hon hyfsat pigg och glad. Ingen större fara iaf och det blir nog skola resten av veckan, vad det verkar så här långt.

Vi fick lite foton som togs på korttids under sportlovet, då Sandra var hemma hos en av personalen och träffade hennes djur, det bästa Sandra vet, tror jag. Kul med foton att ha kvar som minne.Det är ingen tvekan om att damen trivs :)

Hon har det så bra nu så det känns lite sorgset att det inte får vara för evigt. Men, det kommer ju att bli bra med det nya också, när allt faller på plats. Vi får hoppas att det går att planera in lite djur-aktiviteter framöver. Drömmen är ju att Sandras dagliga verksamhet går att kombinera ihop med lite jobb på nån gård eller nåt. Det skulle verkligen ge Sandra meningsfulla dagar.

Nåja, ett steg i taget och idag hoppas vi att läkaren ringer och får läkarintyget klart så har vi kommit en bit i rätt riktning sen. Det börjar ju bli bråttom om vi ska hinna med nån invänjning av ny assistent innan sommaren…

Nu får ju Sandra gå kvar i skolan tills resten är klart, och det känns ju skönt på alla sätt och vis! Men det är lite annat pyssel som spelar in också och därför känns det lite bråttom nu.


En stor bit är att vi inte vet hur länge vår fina taxichaufför kan vara kvar och att byta chaufför för några månader känns inte som någon vidare bra lösning nu när Sandra har haft samma chaufför i alla år. Det är inte bara att byta, nämligen, utan kräver sin planering och invänjning om det ska funka.

Sen är det bilstödet, och aktivitetsersättningen. Och överslussning från skolan till daglig verksamhet. För bilstöd får man inte söka så länge man går i skolan, så hur vi ska lösa det om det inte kan ske under sommaren, vet jag inte. Helst måste Sandras invänjning vara klar till sommaren, och daglig verksamhet sätta igång efter semestern, om vi ska ha en liten chans att hinna skaffa bil till Sandra.


För er som inte har följt min blogg då så behöver Sandra en egen bil, som assistenten ska köra, eftersom hon inte klarar att åka färdtjänst med olika chaufförer, olika bilar, väntetider och samåkning.

Man kan söka bilstöd om man behöver bil för att ta sig till jobbet. Då kan man få max 60.000 till hjälp för att köpa en bil, och det är det vi måste hinna söka i sommar, från den dagen då Sandra (om allt hinner klart) blir utskriven från skolan.

Så därför känns det lite småirriterande att vi ska sitta och vänta på ett läkarintyg innan resten kan komma igång med ansökning av assistanstimmarna. För vi kan inte planera nånting förrän timmarna har gått igenom. Får Sandra ingen assistans på dagtid och under invänjningen så är det lite kört, kan man säga.


Ha en skön dag!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Bellan sa...

Vilka härliga bilder! Jättekul att de delar med sig av Sandras äventyr till er och att du visar dem för oss!

Suck... framtiden ja.... inte alltid så kul för oss mammor att tänka på, men tiden går ju så vi är ju tvungna! Vi har ju lite samma tankar här... hur ser det ut om bara 1,5 år? Ingen som vet och jag vill eg. inte tänka på det heller!!
Hursomhelst så tror jag ni fixar det kanonbra för Sandra! Den där kombinationen med djur låter väldigt bra. Vilket härligt vuxenliv Sandra skulle få om man lyckats få till det som du beskrev här!

En liten fråga (som jag tror du besvarat tidigare....): Hur långt har Sandra till skola och korttids? Kan ni skjutsa om det skulle hänga på några få månader i stället för att byta till en ny chaufför?

Åh, vad frustrerande med denna väntan på intyget som stoppar er nu!! Hoppas det kommer, helst igår!

Kram goaste Nina ♥
//Bellan

Anonym sa...

Herregud Nina, det är väl inte konstigt att du får ont i huvudet med allt som far omkring där inne. Jag har själv problem med spänningshuvudvärk och migrän och jag kan varmt rekommendera att du beställer tid hos sjukgymnast. Jag var hos min igår och fick akupunktur, jag har inflammationer i nacke och rygg. När jag körde akupunktur väldigt intensivt hösten 2011 försvann all huvudvärk och höll sig borta till alldeles nyligen, därför kör jag igen.

Jag hoppas verkligen ni får till vuxenlivet för Sandra, det skulle vara kanon med ett jobb med djur.

Ta hand om dig
Kram Magdalena

Photo by Maria sa...

hoppas huvudvärken lättar..

Ja ett jobb på en gård med lite djur hade ju varit ypperligt för Sandra, går kanske att ordna iaf någon dag i veckan =)

Ha nu en fin fortsatt torsdag..

Kram Mia

Anonym sa...

Ni kan alltid köpa en billig bil till att börja med om ni inte hinner få bilstödet i tid