fredag 15 februari 2013

Dubbelt uppDen här fina blomman hade Göran med sig
när han kom hem från IKEA
Det var visst Alla Hjärtans Dag igår.. :)

Igår morse blev det lite morgonstruligt när Sandra skulle väckas. Jag sätter alltid timstocken på fem minuter, för att hon ska veta när det är morgon och dags att gå upp. Men igår gick hon inte upp, så jag fick gå tillbaks, vilket inte är en jättebra lösning eftersom den oftast leder till att jag stör för mycket så det blir utbrott av alltihop.

När jag kom in till Sandra satt hon och grejade med en massa teckningar som hon ville att vi skulle gå igenom. Jag skulle skriva på alla vad det var och vem av lärarna som skulle ha vilken teckning… Det är bara det att sån tid inte finns på morgnarna, så jag fick säga nej till det och det blev ju lite utbrottigt då, förstås.

Men det gick över ganska fort, tackolov. Sandra valde ut ett par teckningar som hon skulle be läraren i skolan att skriva namn på, eftersom jag kände att vi inte hade den tiden riktigt. Ni som följt min blogg vet att Sandra gärna bygger på saker som tillåts så det blir mer och mer tills vi måste bryta. Så därför kan jag inte börja tillåta nåt extra när inte tiden finns för en fortsättning, som nästan alltid kommer efter några dagar.

Resten av morgonen funkade jättebra, så vi hann ifatt tiden igen, innan taxin kom. Men damen var lite skör när hon kom till skolan, så det satt kanske i henne ett tag ändå?! När hon hade kommit på plats sen så gick dagen bra, stod det i boken.


Göran åkte ju till IKEA och köpte kastruller och det gick smidigt så han var hemma redan mitt på dan. Vi baxade in den nya spisen i köket och sen var det ju bara att försöka komma på hur den funkar… Det var lixom en hel vetenskap och jag orkar verkligen inte läsa igenom en hel instruktionsbok för att sätta på en spisplatta. Så jag lämnade köket och Göran fick klura på egen hand.

Lösningen är nog antagligen att det måste dras en annan ledning, och det hanns inte innan Sandra kom hem så jag antar väl att Göran kommer att pyssla med det idag.

Jag passar på att svara på en fråga som jag fick av A igår, nämligen hur Sandra klarar att vi byter spis. Det är en bra fråga, för just såna saker som man kan tycka är småsaker, kan vara enormt jobbigt för personer som är beroende av struktur och trygghet.

Vi vet ju inte med säkerhet hur det ska gå när vi gör förändringar här hemma, men hon brukar klara det väldigt bra. Det blir kanske lite frågor och prat om förändringen ett tag, men sen brukar det lägga sig ganska fort. Oftast iaf, det beror lite på vad det är, men som du skriver, när det inte direkt rör Sandra så brukar hon inte reagera så mycket.

Jag kan ju berätta hur det har gått hittills med spisen. Eftersom den inte gick att koppla in klart igår så var vi ju tvungna att ställa tillbaks den gamla spisen så länge, och den nya ställde vi åt sidan i köket.


Alltså har vi för tillfället två spisar, och så såg det ut när Sandra kom hem. Hon tyckte det var spännande och kul med en ny spis, och ganska praktiskt med varsin så man kunde laga makaroner på den ena och köttbullar på den andra ;)

Du undrade också över reaktionen med nya kastruller, men jag tror inte att hon har koll på det alls, så det har hon nog inte ens märkt.


För övrigt igår så passade jag på att få lite sånt där man har på hög undanröjt och sorterat. Så nu ser jag iaf skrivbordet på ena sidan datorn, alltid nåt. Det tar en faslig tid att gå igenom lappar, sortera post och klara av dom ”kom-ihåg” som inte har blivit för gamla att behöva komma ihåg…

Sen gjorde jag klart fotopärmarna som jag började med för ett par dagar sen men inte orkade slutföra, och skrev ett argt mail till Folksam som tycker att jag ska betala en hemförsäkring på 900 spänn som jag inte har bett om. Igår kom ett brev om att dom ska dra summan på min lön?? Är det så man raggar kunder, kanske? Antagligen så blev det nåt strul med facket när jag gick med i A-kassan så det ska väl reda ut sig. Facket är jag nämligen inte med i, och hemförsäkring har vi redan i ett annat, bättre bolag.


Sandra var trött när hon kom hem, så igår fick vi flytta på kvällsrutinerna igen så orken skulle räcka tills det var dags för nattning. Det blir nog bra med helg snart. Det är lite sjukt bland personalen i skolan också, och även om det aldrig sätts vikarier på Sandra så blir det lite ommöbleringar i schemat som säkert tar energi och påverkar orken hos henne.

Morgonen började med utbrott och det är lite skört här, men vi hoppas dagen blir bra när damen väl kommer till skolan. Det brukar den ju bli.

Ha det gott och glöm inte Neurobloggarna. Mitt temainlägg för dagen finns om ni scrollar ner lite.

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Ja men vad bra med två spisar ;) Kan ni ju laga massor av mat samtidigt :P Bra tänkt av Sandra =)

Ha nu en fin fredag med mycket mys..

Kram Mia

Johannes mamma sa...

Kul att vara till någon hjälp!
Jag själv har jättestor hjälp av att läsa din blogg och se hur stora likheter det finns mellan Sandra och Johannes.
Hade jag inte bott så långt ifrån er hade det varit jättekul att träffas nån gång.
Ha en bra helg!!