onsdag 17 juni 2015

Knep & knåp

Det har varit en superskön ledighet med en del nytta gjord, lite arga kommun-mail och en massa EgenGodOmvårdnad och Spotify-slapp.

Jag har fixat ett nytt toa-schema till Sandra som jag hoppas ska hjälpa henne på rätt sätt.


Det vi hade innan har hon inte förstått, så det har inte funkat som tänkt. Jag hade även gjort ett liknande som Sandra skulle använda på dv, men inte heller där funkade det.


Då får man tänka om, så nu testar vi en ny variant, både på dv och hemma, så får vi se om det funkar bättre. Vi tror inte hon förstår ”från vänster till höger” så det är nu ändrat till ”uppifrån och ner” Sen tror vi att hon behöver ta bort bilderna vartefter dom är klara, för att det ska bli tydligt, så nu sitter dom med kardborre och har en mugg under som Sandra kan lägga dom i när dom är gjorda.


Jag håller också på att tillverka lite nytt material som Sandra kan jobba med på dv, men det återkommer jag med när det är klart, troligtvis imorrn.

Igår var jag och fixade naglarna, äntligen, efter ett uppehåll som blev betydligt längre än planerat. Det var meningen att naglarna bara skulle få vila lite, men sen blev det lite andra prioriteringar ett bra tag, så det var roligt att äntligen komma iväg igen.


Planen är att jag ska hålla efter dom nu, så länge naglarna tål det.

Rapporter från assistenterna vittnar om en ganska okay tjej, trots allt. Skönt! Visst, orolig över stöket som är på dv, och lite svårt att gå, men går iallafall på fötterna och har inte krupit nåt under dom här dagarna. Vi hoppas att det lugnar ner sig med intrycken som ingen annan än cheferna på kommunen kan styra över… Vi är såå tacksamma över trygga assistenter! Hur hade det annars gått?

Göran kom hem tidigare än beräknat, så igår blev det grillning och lite vin på tu man hand. Det var ett tag sen nu, så det var trevligt på alla sätt och vis.


Idag måste det dammsugas här, och i eftermiddag kommer damen hem igen.

Hare allra bäst!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Glad över att ni fick lite lugn egentid 💗💗💗 Kram till er!

Anonym sa...

Vilket bra schema! Hoppas att det funkar! Har ni samma på daglig verksamhet? Förstår hon att det gäller dv då när det är bild på toa m.m. hemma?
Uppifrån och ner är ofta lättare än i läsriktning så det tror jag på!
Kramar!
Och håller tummarna för ert stridand. Usch att man inte kan se till vad som är bra för Sandra utan se sig blind på pengar. Fy fadderuttan. <3