lördag 13 juni 2015

Funderingar och planeringar

Om jag skulle försöka mig på ett inlägg då, kanske. Nu när jag har argat av mig, menar jag. Det brukar gå över när det får komma ut, och det tror jag det gjorde den här gången med. Eller så beror det på att vi har andra planer att tänka ut nu. Vi har inga lösningar än, men är båda inne på samma sak iallafall. Att ha en plan ger ju lite hopp om framtiden, och hopp om framtiden gör humöret bättre.


Hursomhelst, igår åkte vi och hämtade dom nya passen som har legat och väntat på polisstationen ett tag. Man måste ju hämta dom personligen, så vi har inväntat en ledig dag för Sandra. Nej, vi ska inte ut och resa, utan förnyade bara ändå, eftersom dom gamla går ut i dagarna.

Det gick bra även om damen var lite skör och ostadig. Hon blev ledsen några gånger och hade ont i benen sa hon. Nu vet vi ju inte med säkerhet om det var det hon menade, eller nåt annat. Riktigt bra verkade hon inte må iallafall.

När vi hade hämtat passen åkte vi förbi Mc Drive, det brukar uppskattas av Sandra. Jag tycker väl inte att det är världsagott, precis, men skönt att slippa laga mat när vi kom hem.


Väl hemma låg ett nytt avslag från vår kära kommun i brevlådan. Det kommer vi överklaga eftersom det gäller sökt ledighet som vi är i ganska akut behov av. Vi pratade lite fram och tillbaka om hur vi ska slippa lägga energi på ”vissa idioter” i den här kommunen mer, men som sagt, längre än så har vi inte kommit. Än.

Det är ju så att om Sandra inte kan vara på dv snart, för att kommunen inte ”har samma uppfattning” om hennes stora hjälpbehov och svårigheter, så har hon ingenstans att vara. Det skulle bli väldigt stora problem, kan jag säga. Det är enda anledningen till att vi måste slösa på vår dyrbara energi just nu. Så vi letar febrilt efter alternativ, men har ju lite svårt att kunna prata med varandra när Sandra är hemma.

Några idéer på lösningar behöver vi inte, det har vi massor. Det vi måste försöka diskutera är hur vi ska kunna genomföra nåt av det. Vilket som blir bäst och vad konsekvenserna blir. Och om vi har råd. Jag vet inte ens om nåt av alternativen är möjliga än, men alternativ har vi.


Nåja, nog om det! Vi hann prata lite om hur vi ska planera sommaren med Sandra också, innan jag stupade i säng. Vi har tre veckor som måste planeras noga. En är löst nu, och kommer bli kanon. En är halvplanerad och kommer bli lite jobbigare, men rolig för Sandra och en vecka ligger i rätten eftersom vi överklagade den. Antingen ska Sandra vara på korttids, eller så ska hon vara på dv. Ska hon vara på korttids så blir vi lediga några dagar till. Jag tror dock inte att vi hinner få nåt besked innan den aktuella veckan är slut.

Jaja, ni märker att jag har lite svårt att fokusera på nåt annat än kommun-tjafsandet, men jag försöker iallafall ;) Idag skiner solen och vi hoppas den fortsätter skina så vi hinner grilla den här gången. Sandra ska få skrapa potatis och det ser hon fram emot. Grillat, och suttit ute och ätit, har hon inte gjort en enda gång i år än. Ja, inte vi heller, förstås. Fast vi grillade och åt inne på en korttidsledighet för ett tag sen.


Korttidsväskan ska packas och veckans mat planeras under helgens gång, och sånt underlättas om det är bra uteväder för damen. Vi får väl se vad som hinns med av det idag. Jag önskar er iallafall en superskön helg!

.

Inga kommentarer: