tisdag 9 juli 2013

Gladare miner och cybersemester

Efter en vakennatt och välbehövlig sovmorgon igår, så blev ju Sandra förstås hemma från korttids. Men när hon hade vaknat till så kändes hon mycket stabilare i humöret igen, och verkade ganska pigg. Till korttids ville hon ju förstås, så jag ringde både till chauffören och korttids och frågade om det var okay att hon kom den här veckan, fast det blev en dag kortare och det gick bra.

Hade nu chauffören haft andra planer, eftersom hon inte hade räknat med nån körning som idag, så hade vi väl löst det ändå, men nu gick det bra och det var ju snällt att hon ställde upp med så kort varsel. Och skönt för oss med, att det blir lite ledigt tillslut.


Vi tog det förstås rätt lugnt igår. Göran var hemma från sitt jobb och tog en biltur med Sandra efter maten och sen var damen nöjd med att se film och klippa i tidningar. Tröttheten och lite låsningar kom ikapp till kvällsrutinerna, men annars gick det bra, hela dagen.

Göran åkte ändå och veckohandlade på morgonen igår, innan vi visste om Sandra skulle bli hemma hela veckan eller inte. Det är ju bäst att passa på med sånt när det funkar, för man vet ju aldrig vad som händer och sker.

Han köpte också en portabel AC till Sandras rum. Vi tänkte att det nog är smart, så det blir lite svalare där inne även med fönstret stängt. Hon är så himlans lättväckt nämligen, och vi tror att det var därför hon sov så dåligt natten till igår. Det var så varmt att vi var tvungna att ha fönstret öppet i hennes rum, men ibland får man välja… Värmeslag eller sömnlöst, typ. Så en AC kändes ju perfekt.


Tills vi hade testat den. Det var en bortkastad tusenlapp, kan man säga. Å andra sidan är det ingen idé att gräma sig, för det hade kunnat vara bra, det visste vi ju inte förrän vi hade provat.

Den stod på i Sandras rum några timmar innan hon skulle nattas, och när vi kom in där slogs vi av en kvav fuktig luft som inte kändes ett dugg sval. Det var svalare i våra andra varma rum, kan jag säga och det enda svala den där maskinen spottade ut kände man bara om man stod 30 cm ifrån den.

Så inatt har fönstret varit öppet i Sandras rum igen, men hon har sovit bättre, för det var tyst och vindstilla. Tur det, eftersom hon gärna får vara pigg när hon ska till korttids.


Så har vi uppkopplingen som funkar ibland, och nu har Bredbandsbolaget tydligen tillkallat nån tekniker, och det skulle visst ta några dagar. Men vi är ju lediga här, så det gör just inte så mycket, för jag kommer nog att vilja göra lite annat än att surfa runt med uppkopplingar på ett par dar. Vi ses sen, helt enkelt. Må finemang så länge!

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Anonym sa...

tänkte på en sak med acn. kan det inte vara så att man kan ställa in en i olika lägen. tänker på knapparna. borde ju gå om den kostade runt 1000 lappen.

Photo by Maria sa...

Lämna tillbaka den om ni inte är nöjda.. Finns de som är bra.. En fd till mig hade en som var perfekt, svalt och skönt i rummet på sommaren =)

Ha nu en fin ledighet..

Kram Mia

mariellejohnsson sa...

G har en fläkt. En sån där som snurrar runt inuti nånslags plastnät.
För övrigt: Kram på dej!