tisdag 30 juli 2013

Duk(t)igt tipsande på fixande och trixande

Sandra fixar inte dukar, eller kanterna och hörnorna på dukar, snarare. Det har vi löst genom att häfta fast en vaxduk (sån som inte är blank, utan liknar en vanlig duk litegrann) på köksbordet.

Den är ju tvättbar, men behöver inte tvättas lika ofta som en vanlig duk, vilket så klart hade blivit knöligt eftersom det krävs lite pyssel att ta bort alla nitar och häfta om den sen.


Nu har vi ju en katt i huset också, och han har ovanan att sträcka sig mot ena hörnan av köksbordet, och vässa klorna… Eftersom Sandra inte fixar att det är trasigt, hål, trådar och annat ”som inte passar in” så är det inte jättelyckat att ha hål i vaxduken, så Göran har limmat ihop den vartefter, och det har gått bra.


Men på marknaden i helgen hittade jag en ny duk, och tänkte att den gamla inte är värd att plocka bort för tvätt eftersom den är trasig. Då häftar vi hellre fast en ny när vi ändå gör jobbet.

Ett tips, om det nu är fler som har nyttan av det, är att lägga ett tyg under vaxduken för att få mer ”duk-känsla” och undvika slammer. Det blir mycket mjukare och tystare på det viset, nämligen.


Vi får väl se hur länge den får vara hel, men Sune var ju med och inspekterade, förstås…


Och det blev ganska bra, om jag får säga det själv.


mariellejohnsson undrade i gårdagens inlägg om dom har ett liknade system på korttids som vi har hemma, med visuellt stöd för Sandra. Ja, dom jobbar på ungefär samma sätt med schema, bilder, papper och penna. Sandra har också en ”filofax” i sin ryggsäck, med veckans schema. Där är det viktigaste hon behöver veta uppsatt en vecka i taget.

Jag avslutar med att påminna er om att gå in på Neurobloggarna som har nytt tema nu – Studier. I skrivande stund har det inte kommit några bidrag i ämnet, men har man nåt att dela med sig av, eller känner nån som har, så går det bra att skicka en länk till oss som meddelande på sidan.

Inlägget ska handla om npf och aktuellt tema, och får inte innehålla reklam, i övrigt har vi inga krav utan vitsen är att samla olika erfarenheter och tankar kring ämnena. Det går också bra att gästblogga hos mig och då är det bara att skriva mailadressen i en kommentar här, som jag inte publicerar. Man kan vara anonym om man vill. Hjälp oss gärna att sprida sidan också. Tack!

.

2 kommentarer:

Tina sa...

Snyggt och smart ! Undrar hur kaffet smakar där nu ;) måste prövas snart !! Kramar

Photo by Maria sa...

Himla smart att göra så, men Sunebulan får minsann sluta upp med rivandet i hörnan ;) Hälsa det från mina katter ;)

Kram Mia