fredag 5 juli 2013

Gapig och stolt

Sandra vaknade ganska utvilad, och var på rätt okay humör igår. Det märktes dock en skörhet under ytan vid krav och motgångar, men det funkade iaf.

Eftersom vi skulle vara hos tandläkaren strax före lunchtid, och Sandra brukar få tänderna lackade, vilket innebär att hon inte får äta på ett par timmar sen, så fick hon ett mellanmål innan vi skulle gå.


Att räkna ut tiden vi behöver är ett helt företag, särskilt sköra dagar, för att stressa mitt i fil-melliset var ju inte att tänka på, och att vänta mellan mellis och tandläkarbesök, var ju inte heller att tänka på.

Men jag lyckades gissa ut tiden ganska bra så vi var bara en kvart tidiga i väntrummet. Där var vi ensamma och hade det riktigt mysigt med tidningarna, så det gjorde just ingenting, faktiskt.


Och undersökningen gick jättebra! Hon är så himlans duktig, Sandra! För det kväljer henne att gapa och hon vägrar ligga på rygg, och hon vägrar att ha sug och bomullsrullar i munnen. Så tandläkaren är faktiskt himlans duktig hon med, måste jag säga!

För hon tittade på tänderna och hon putsade och lackade. Tandstenen fick vara kvar den här gången och nån röntgen gick ju inte, men dom försökte och det gick bra J

Sandra fattade ju inte att röntgenförsöket fick avbrytas, utan hon var så stolt över att hon hade lyckats ha den där plastgrejen i munnen en liten stund och det var ju kanon bara det! Att hon tyckte att hon lyckades och var duktig är på nåt sätt det viktigaste, resten löser sig.


Det kommer en kallelse till specialisttandvården sen, så får dom klara av resten där, med eller utan sövning. Sandra har faktiskt röntgat tänderna där en gång, utan att behöva sövas, så det finns gott hopp.

Efter tandläkarbesöket valde Sandra en lila tandborste och talade stolt om att hon skulle berätta för både pappa, taxichauffören och fritidspersonalen om hur duktig hon är!

Men eftersom damen var trött så fick det bli film och ”klippa i tidningar” resten av dagen. Det låter ju urtrist och opedagogiskt, och det är det kanske, men hon vill så gärna till fritids idag så jag vågade inte utmana med att trötta ut henne mer än nödvändigt.


Idag måste jag till apoteket och köpa en speciell tandkräm till Sandra som vi ska prova med istället för en annan som inte funkar längre. Förut har vi borstat med en bakteriedödande tandkräm en vecka i månaden, men den kväljer Sandra nu, och då ska vi köpa en annan sort som är som en vanlig tandkräm i smaken och som man kan använda hela tiden.

Så måste jag väl passa på att dammsuga medan Sandra är iväg, eftersom jag inte hade lust att få det gjort när hon var på korttids sist. Förresten hade det säkert varit dags idag även om jag hade haft lust i tisdags, så det var ju bra att jag passade på att strunta i det då. Man ska ju inte förta sig i onödan ;)


Egentligen skulle jag behöva åka till köpcentrumet, men det hinner jag inte utan bil och Göran har ju bilen nu när han jobbar, så Sandra får klara sig med en för liten bikini på korttids nästa vecka också.

Jag köpte en åt henne förra veckan, men det är inte ”bara” med nåt, lixom, och hon kan inte gärna följa med, så man får försöka mäta nån gammal, och gissa resten. Jag gissade lite fel, så jag måste göra ett nytt försök, och till dess får hon väl tränga ihop sig i den nya som är för liten…


Nåja, Göran kom hem skapligt tidigt så jag hann få lite kaffeslappartid för mig själv en stund innan det var dags att sätta igång med kvällsbestyren, som var min uppgift igår. Även om dagarna går bra, och är lugna, så är det skönt att få koppla bort hjärnan en liten stund.

Så kom ett sms om att den nya ”Änglavakten” fanns att hämta, så jag åkte iväg på direkten för det känns ju bra att ha en som fungerar som den ska om nätterna, utifall Sandra vaknar.

Hem och börja med kvällsbestyren så kom nästa sms om att det nya modemet finns att hämta, haha! Nä, ingen hade tid och ork att åka en vända till så den fick vänta tills idag, helt enkelt. Bredbandet har ju strulat ett tag så nu hoppas vi väl att det hjälper med nytt modem, det var iaf vad Bredbandsbolaget hävdade.


Jag önskar er en trevlig helg!
♥ Kram ♥

1 kommentar:

mariellejohnsson sa...

Ja det där med att vänta eller stressa var vi med om igår också. Peter håller på att mura på trappen på framsidan och hade lovat att dom skulle se på film sen. Och då blev ju klockan förstås mer än dom sagt för han hade inte murat färdigt då och det kunde inte avbrytas mitt i. Alternativet hade varit att ta i rejält med en mycket senare tid, men då kanske hon hade börjat med nån ny aktivitet så det var inget bra heller. Och just det där att räkna ut hur lång tid saker ska ta, är ju skitsvårt!
Tyckte förresten att du skrev att man inte får flörta i onödan... men det stod ju att man inte fick förta sig i onödan.
Kram på dig!