tisdag 2 juli 2013

Arga humör och skön sommar


Sandra vaknade på fel sida av humöret igår och var arg mest hela morgonen. Jag vet inte orsaken, men nån orsak var det ju förstås. Efter frukosten var det lite tid över innan taxin skulle komma och då brukar Sandra gå in i sitt rum en liten stund.

Vi måste ha den tiden som går att justera lite lagom eftersom morgonrutinerna tar lite olika lång tid beroende på ork och humör. Stressa får vi absolut inte göra och då gäller det att ha tillräckligt med tid för ”strul-dagar” samtidigt som det inte går att vänta, så vi får inte ha för mycket tid.

Då är den lilla stunden i Sandras rum jättebra, för den går att förlänga/förkorta beroende på hur mycket tid det är kvar när alla rutiner är gjorda. Igår blev det lite tid över, trots att det var en grinig morgon, och det berodde mest på att damen vaknade lite tidigare än hon behövde och att taxin kommer en timme senare på fritidsdagar än på skoldagar.

Hursomhelst så var det julmusik som gällde, och det är ofta julmusik som gäller här, särskilt sköra dagar. Fönstret i hennes rum var öppet och musiken skrålade, eftersom hon har lärt sig höja volymen, samtidigt som hon satt och skällde för sig själv, och med jämna mellanrum dunkade det i nåt. Ja, det var ett fasligt liv, helt enkelt. Det är allt tur att vi har förstående grannar ;)


Hon kom iaf iväg som planerat och ingen har ringt så jag antar att hon inte har blivit sjuk då. Göran åkte ju och veckohandlade och jag knatade iväg till sjukgymnasten, stolt och glad över att det har börjat kännas bättre.

Men attans! Han vet ju precis vart han ska vrida och greja… Det dröjde inte så länge förrän kroppen blev svettig, kan jag säga. Lite nya rörelsetips och ny tid nästa vecka igen. Jaja, det har blivit bättre, även om det inte riktigt kändes så när jag var där…

Resten av dagen var en riktigt mysig, skön, somrig, ledig dag. Vi tog ut lunchen och varsitt glas vin och sen var vi ute tills Sune började se helt slö ut. Sen sov han i samma fåtölj, resten av kvällen och hela natten, och fortfarande, så han var nog ganska nöjd.


Idag ska Göran jobba och jag ska till frissan och bli ännu snyggare och så mycket mer lär inte hända. Jag kanske passar på att dra en vända med dammsugaren, förresten, för det hinns inte på ett par dar sen. Imorrn ska vi hämta Sandra på korttids redan på morgonen och vidare på öronkoll och på torsdag är hon ledig.


Ha det fint och kika gärna in på Neurobloggarna som har tema ”Diskriminering” den här veckan.
♥ Kram ♥

1 kommentar:

mariellejohnsson sa...

Ja det där med lagom tid när man väntar på något (typ taxi) är ju jättesvårt. På en daglig verksamhet som jag känner till hade de satt en timstock, men det blir ju helt fel! För det kan ju aldrig bli rätt. En taxi kommer ju inte för att en timstock ringer :-D
Sen känner jag igen det där med dammsugaren. Det har varit en aning knövligt når G bodde hemma, men nu dammsuger jag aldrig på nedervåningen när hon är här. Det är så skönt!
Kram!