torsdag 31 maj 2012

Nya schema-idéer

Jamen japp! Idag är det vardag igen och Sandra verkar frisk, förutom lite småhostig. Vi får väl se hur en skoldag påverkar henne, och om hon orkar imorrn också. Det är ju lite svårt att veta om det kommer bryta ut mer, eller om det bara var en lindrig förkylning hon fick. Hon kan ju inte tala om hur hon mår på det viset, men vad vi kan se så verkar hon väldigt okay nu. Annars lär det ju visa sig. På mig är det iaf väldigt lindrigt än så länge. Skönt!

Och någon trötthet hos Sandra såg vi inte till igår kväll, snarare tvärtom. Det var som hon hade en massa energi att ta igen. Alltså, det bara sprudlade om henne, t.o.m. när det var dags för kvällsrutiner. Det var så härligt att se henne, och glädjen smittar ju gärna av sig :)

Idag blir det dammsugning medan Sandra är i skolan, för det är liksom ganska akut. Vi plockade bort dom värsta tussarna igår... Men sen vet jag inte om det är så värst mycket mer överhängande att pyssla med, så det blir nog till att kafferasta, eller nåt sånt, lagom ansträngande.


Jag har länge förberett en ”frukostpärm” till Sandra, med olika frukostbilder i, så hon kan vara lite mer delaktig i vad hon vill ha. Nu är den klar och invigd.

Med ett liv fullt av rutiner och färdiga scheman så finns det inte så mycket utrymme över till saker att bestämma, eller påverka själv för Sandra. Hon klarar inte att välja om det blir för mycket, och hon är väldigt skör på morgnarna, så hittills har det funkat bäst att jag bara har gjort iordning hennes frukost innan jag väcker henne.


Men hur kul är det på en skala? Jag menar, hon börjar bli så medveten, och tänk att aldrig få bestämma själv vad man vill ha på mackan… Så fick jag tips för en tid sen, på Facebook, om att ha ett ”välja-schema” och det tror jag blir jättebra.

Till en början får hon välja på två sorters bröd, hårt eller mjukt, och två sorters pålägg. Eftersom hon inte fixar att välja om det blir för mycket.


Sen kan man ju utveckla det vartefter hon klarar det. Igår kväll, när hon satte upp sitt schema för idag, fick hon hjälp med frukostbilderna, eftersom det var första gången. Jag gissar att jag får hjälpa henne några gånger innan hon förstår vad det handlar om. Bredvid sitt schema hänger det nu ett ”frukostschema” och hon var så nöjd med sitt val :)

Fast Sandra valde korv, det här fotot är arrangerat ;)

Det ska bli spännande att se hur hon tar det, och om det blir så bra som jag tror att det kommer bli :)

Göran och Sandra var ute och rensade ogräs en bra stund igår och sen var det lagom med film för damen tills det var dags för middag. Så jag hade en ganska lugn dag, faktiskt, och klagar inte det minsta. På kvällen var det dessutom Görans nattning så jag slöade nästan till.


Det kan verkligen vara antingen eller i den här familjen ibland, så det var rätt skönt med lite slappa efter en ganska gnällig och utbrottig period. Och jag hade ju lite att göra, så helt förslappad hann jag inte bli mellan schematänk och laminering.

Må fint!

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Maritha sa...

Så skönt att Sandra är piggare igen och du lindrigt förkyld, nåt sånt har jag också just nu :o))

Bra om det funkar med nya schemat för frukosten!

Härligt att du fick slappa lite vännen :o))

Kram Maritha

Johannes mamma sa...

Det är så kul att titta in här på morgonen o se vad nytt spännande du har att berätta. Tack för att du berikar min dag!

Photo by Maria sa...

Ja kan hon välja så är det ju perfekt med ett sådant frukostschema =)
Att kunna det ger ju en liten frihetskänsla och hon växer =)

Kram Mia

Tina sa...

Kanon med bilderna ! Hoppas de kommer funka och kunna utvecklas som du skrev. Nu kommer ni vara kärnfriska ett år minst ( har jag bestämt ) för nu får det vara nog !! Hoppas du har en fin dag !
Jag ska snart och jobba. Men känner mig pigg efter en skön natts sömn då tösen haft korttids. Känns toppen ! Kraaaaam !!!

Anonym sa...

Så härligt när de är goa och glada, för det finns nog inget mer smittsamt än ett gott humör :)
Kul för henne att schema lite frukost...hoppas att det funkar bra även de dagar som itne är på topp!!!
Skönt att slappa, det går åt mellan varven//KRAM!!!

Annelie L sa...

Du gör så fina schema bilder till Sandra, du är så duktig på att få er vardag att fungera, jag är full av beundran .
Gott med en glad och pigg tjej, för som du skriver, det smittar lätt av sig ...
Hoppas ni får en skön rast i morgon också, då slipper du dammsugningen i allafall,
Kram FinaNina
Annelie

Annelie L sa...

Du gör så fina schema bilder till Sandra, du är så duktig på att få er vardag att fungera, jag är full av beundran .
Gott med en glad och pigg tjej, för som du skriver, det smittar lätt av sig ...
Hoppas ni får en skön rast i morgon också, då slipper du dammsugningen i allafall,
Kram FinaNina
Annelie

Anonym sa...

Jag hoppar in här och skickar en massa kraaaaamar också, har varit på din fbsida och kramat och på min blogg, så nu är du kramad ordentligt Nina! Kan skicka tusen kramar till! Tycker du är en supergo människa som jag ser upp till enormt.
Kraaaaaam!

Patricia sa...

Det ska bli spännande att följa hur det går med frukost-valen .. jättekul att kunna slussa in såna nya möjligheter i hennes rutiner .. =)

Skönt du fick slappa lite i alla fall, det kan du behöva .. =)

Må så gott!
Kram Patricia