söndag 27 maj 2012

Gnäll, utbrott och tappade tålamod

Allergi och stängda fönster eller förkylning och hemma från skolan, det är frågan? Snorigt, nysattacker och gnäll, jag menar gnäll, var det hursomhelst hela dan igår, och jag var nog på väg att rymma hemifrån ett tag!

Det började med ”Vill inte ha frukost” och då är det är liksom ingen idé att truga, utan hon fick se en film istället. Men jag ställde in frukosten i vardagsrummet, och då brukar det går bra, oftast.


Efter närmare en timmes gnäll och skrik ”Vill inte äta” och ”Orkar inte äta” och ”Ta bort mackan” så började leverpastejen ändra färg :P Så jag slängde mackorna. Vad händer då? ”Uuuuuhhääää, vill haaaaaa mackaaaaa”

Så höll det på ett bra tag, med gallskrik om det mesta. Tillslut stängde jag av filmen, för hon tittade liksom inte på den ändå. Ja, då blev det ju skrik om det med, förstås.

Efter ett tag tog Göran över, tur vi är två så en har tålamod medan en laddar batterier… Det blev ny film och ny frukost och Sandra petade väl i sig lite tillslut, och snorade vidare.

Efter frukosten ville hon ut. Göran tog Sune (som inte gillar utbrotten så vidare värst) med sig medan jag skulle få ut damen då… Mitt griniga humör satt fortfarande kvar efter morgonens utbrott, men tillslut kom hon ut iaf. Och grannarna är vana att bli väckta lite nu och då ;)


När familjen var ute fick väl jag ett ”jag-orkar-inte-utbrott” och kortslutning i hjärnan. Jag klarade inte ens av att packa korttidsväskan rätt, så jag gav upp allt för en stund.

När dom kom in igen, eftersom nysattackerna blev värre och värre, så blev räddningen en ny film som vi köpte för ett tag sen och hade sparat till nåt lämpligt tillfälle. ”Igår” kunde inte bli lämpligare ;)

Fler foton finns på "Amatörfotografen" som ni hittar genom
att klicka på bilden uppe i högermarginalen.
Gilla gärna sidan, det skulle jag gilla :)

Nu är fönstret i Sandras rum stängt, med bastuvärme som följd. En fläkt står där och försöker dämpa den värsta värmen, men eftersom vi inte kan ha hennes dörr öppen (pga nyfiken katt) så blir det ju väldigt varmt och instängt där inne efter en hel dag i solläge. Det är som att välja på att hon tuppar av pga värmen eller får en allergichock… Jag vet inte vilket som är bäst, faktiskt.


På eftermiddagen fick jag lite hjälp med packningen av korttidsväskan, så det blev gjort iaf, och funkade faktiskt ganska bra, trots tappade humör hos oss båda.


Idag har vi planerat grillning och vi hoppas det går bra, trots pollen och/eller förkylning. Det blir väl som det blir och alltid blir det nåt.

Ha en skön söndag, gott folk!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Rosie sa...

Säger det igen Ni är beundransvärda Stor Styrke Kram

Åsa sa...

Skickar styrkekramar!!!!
Svårt o veta om det e pollen el allergi, sonen e pollenallergisk o för en vecka sen trodde jag det men oooops eksemen dök upp som ett brev på posten på kroppen o ngr dagar senare pofff förkylning feber..
Å samtidigt har han pollen men vi medicinerar vidare o nu e iallafall förkylningen väck.
Hoppas ni får en lugn o skön morsdag du starka fina Mamma <3

Kram Åsa

Annika N sa...

Vilken jobbig dag för er..Pjuh !!!!
Hoppas ni får en lugnare dag idag och kan njuta av sol och grillning.

Många kramar !!! Annika

Annelie L sa...

Jag är full av beundran <3 världens bästa föräldrar, detvär ni det <3
Kram

Patricia sa...

Hujedamej, stackars er alla, inte kul för någon när det blir sådär. Hoppas det vänder och blir bättre snart och att hon orkar skola i morron så ni får batteri-laddar-dagar .. =)

Kram Patricia

Josse sa...

Jag hade samma problem fast med en nyfiken hund. Ett tips är att köpa ett kompostgaller och ställa för dörröppningen så kan ni både ha fläkt och öppet.