söndag 20 maj 2012

Trädgårdsarbete

Det var en rejäl sovmorgon Sandra tog sig igår. Jag lät henne sova eftersom jag hade hört henne en hel del under natten, och klockan hann bli nio innan hon vaknade.

Men sen var hon pigg och dagen gick hyfsat bra. Både hon och Göran snörvlar så vi misstänker att det är nåt i luften dom inte riktigt tål.

Efter frukosten gick vi ut allihop en stund. Jag för att fota och Göran och Sandra för att plantera blommor.Efter det ville Sandra rensa ogräs, tänk att hon tycker att det är så roligt!


Hon klarar det nästan själv också, så det är en jättebra sysselsättning på alla sätt och vis :)

Sen gick jag in och hade lite annat pyssel att pyssla med. Förberedelser, schemafix och korttidsväskan t.ex. Så tog jag lite mått på några kläder så vi kan köpa lite nytt till Sandra sen, med hjälp av ett måttband. Ny årstid betyder påfyllning av klädförrådet, nämligen.


Men vi hinner kanske åka iväg nu i veckan som kommer, för några andra stora planer har vi inte på kommande ledighet. Vi ska till skolan på familjekväll och egentligen är det ju meningen att eleverna ska vara med, men det fixar inte Sandra så hon slipper det. Fast Göran och jag tycker det är roligt så vi åker dit själva.

Sen har vi en del samtal att ringa, som snart börjar bli lite akuta. Såna som man gärna skjuter upp till ”en annan dag” fast dom egentligen inte är jobbiga i sig. Det jobbiga är väl telefonköer och hänvisningar eller ”personen är inte anträffbar” och sånt, ni vet.

Det hade underlättat om vi för det första visste vem vi ska kontakta och om det bara var en person vi behövde få tag på. Nåja, det är ju bara att sätta igång, annars blir det ju aldrig gjort.


Först och främst är det väl den där ”Överförmyndarenheten” eller nåt sånt, som vi nog hittar lättast genom att ringa kommunens växel. Sen får vi förhoppningsvis veta lite mer så vi kan tänka ut nästa steg.

Det är en del att tänka på innan Sandra blir myndig, vilket hon blir i höst. Innan dess är det ju en massa semestrar att ta hänsyn till så det börjar bli hög tid att få det avklarat. Jag ska väl maila vår ”kära” Habiliteringsverksamhet också och be dom jobba lite… Öh! Alltså, vi har ju inte fått så värst mycket stöd och hjälp av dom tidigare så jag har väl inga stora förhoppningar, precis. Vi får väl se.

Hade det fungerat som jag tycker att det ska fungera så hade det räckt att ringa en kontaktperson på hab (vi har inte ens en telefonlista eller namn på vilka på hab som har hand om vad…) och få den info vi behöver. Men så enkelt är det ju inte.


Idag har vi iaf planerat grillning om vädret blir som dom har lovat och Sandras humör och ork finns. Hon har längtat efter det, men måste ha orken för att fixa den förändringen som det innebär att äta ute. Det är nämligen en ganska stor förändring i Sandras värld, så det är inte ”bara” det heller.

Nu får ni ha en fin dag, ni som kikar in hos mig.

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Som sagt har jag jobb till Sandra i v. 28 ;)
Härligt att hon gillar det som oxå är en ganska enkel sak att ordna.. Menar att rensa behöver man ju ofta, finns utanför dörren och kostar inget =)

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Patricia sa...

Tack foten mår bra, gjorde bara ont samma dag o dagen efter .. och jag övningskör ju på Trafikskolans hoj när jag kör där så den bryr jag mig inte om hur det går, den är så repig o bulig redan .. hi hi.

Ogräsrensningen är ju perfekt att Sandra gillar och klarar så bra, synd ni inte bor nära, vi har ju stooooor grusad garage infart så där hade hon kunnat sysselsätta sig i många timmar .. hi hi

Härliga bilder, speciellt den på getingen/biet .. =)

Hoppas det blir en bra dag för er och att ni kan grilla.

Kramar
Patricia

Maritha sa...

Så mysigt hon ser ut att ha där med blommor och ogräset, tur att nån gillar att rensa :o))

jag hoppas du får hjälp men erfarenheten säger ju att det blir att kämpa igen :o((

Skönt väder ni verkat haft <3

Kram Maritha