fredag 25 maj 2012

Sommarlovs- och badförberedelser

Nej då Birgitta, och andra som undrade efter förra inlägget, jag vill inte bli av med Sune-bulan. Isf hade jag gjort honom till utekatt för länge sen, hahaha! Fast jag skulle önska att han lugnade ner sig lite, den ”lilla” retstickan. För det är bara för att retas han håller på, typ när han vill gå ut… Aldrig när han är ensam hemma. Bara framför våra ögon och när vi ryter till så blänger han på oss ett tag, sen sätter han igång igen. Jädra katt! Det kommer inte bli lätt att hitta kattvakt till honom framöver... Men vi älskar galningen, så klart :)


Och Annelie, att jag skulle leka mus å låta honom jaga mig… Hahaha! (Vill du veta en hemlis? Jag brukar leka katt och krypa runt på alla fyra och jaga honom.. Vet inte vem som har roligast? Jag? Sune? Grannarna?...)

Igår kom dom fina Kevin-banden som jag hade beställt.


Kevin är en go och omtänksam kille (min vän Maries son) som har legat mycket på sjukhus under sin uppväxt. Han har en sida på fb som ni hittar genom att klicka på länken nedan. Där kan man beställa banden, som kostar 25:- styck och pengarna går oavkortat till leksaker på olika sjukhus.


Vi tog fram poolen igår och började fylla den, men det tar sin tid så vi gör klart det idag. Sandra har inte sett den än, men lär ju göra det i helgen. Blir det för mycket tjat så får hon väl doppa tårna, så tror jag inte hon vill bada sen ;) Det är 14 grader nu, men solen ska väl få ordning på badtempen om man ska tro vädergubbarna den närmsta tiden. Kanske blir det dopp nästa helg :)


En pool är ett måste när man inte kan vara på badstranden. Det passar perfekt för Sandra att få bada utan trängsel och massa intryck som är jobbiga för henne.

När hon kom hem från skolan igår var hon visserligen lite trött, men egentligen inte så mycket värre än hon brukar vara, och det var ju skönt med tanke på natten som hade varit. Hon landade snart och kvällen var lugn.

Det hade gått bra i skolan med och tjatet om sommarlovet verkar ha lugnat sig lite för en stund. Jag frågade vad dom tyckte i skolan och vi beslöt oss för att vi avvaktar lite med att informera Sandra om när lovet är. Vi får väl se hur länge det går, det beror helt och hållet på hur mycket tjat det blir. För mycket tjat betyder oro och då behöver hon veta. Men hon blir också stressad av att veta för mycket och för tidigt. Så vi får som sagt se hur det utvecklar sig.

Gulliganen håller sig lugn i skuggan

Ha en skön fredag och trevlig helg!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Bellan sa...

Smyger förbi här och lämnar ett litet spår efter mig... Kan bara nämna att det tog bara två dygn efter att vi fyllt poolen med iskallt vatten, sen var det 22 grader. Så jag tror inte Sandra behöver vänta så länge innan hon kan bada... ;)

Och det där med Sune (kan inte låta bli att kommentera ;)).... kan ni inte skaffa en kompis till honom, hihi. Jag tror han skulle gilla det! Härlig katt är han iaf, i vilket fall som helst!

Kram på dig go´vännen! ♥
//Bellan

Annelie L sa...

Hej du,
Jag tror att det är grannarna och du som har roligast när du leker katt...Sune undrar nog mest vad du håller på med ;))
Det är en evig balansgång med att veta hur mycket eller hur lite som ska berättas. Men jag har på känn att ni har fingertoppskänsla när det gäller Sandras behov, så det blir så bra som möjligt.
Härligt med polen, en sån skulle jag också vilja ha, men vi har ju så liten grässlätt utanför vår lägenhet, så den skulle inte få plats...och grannarna bor lite för nära för att det skulle kännas bekvämt.
Kram vännen , ha det allra bäst // Annelie

agneta sa...

Ha det gott och hoppas vattnet i poolen snart är 2badbart"! Kram Agneta

Anonym sa...

Det är samma här att det är svårt med badstränder. Och det tycker jag också för min egen del. Jag har kanske svårare än Gabriella egentligen...Men det är inte heller världens lättaste med henne på en badstrand full med folk.... omklädning t.ex. Sen hatar hon värme och sol så att sitta i solsken är också omöjligt, det gäller att hitta skugga.
Vi har ju sån tur att vi har sjön utanför dörren, men att hjälpa henne i och ur vattnet är inte heller enkelt.
Apråpå att leka med djuren... du ska bara veta hur det ser ut när jag fjantar omkring med min kanin på golvet... :-D
Och Annelie, jag tror minsann visst att djuren tycker det är kul, så det så ;-)
Apråpå sommarplaner... Gabriella och jag satt med almanackan och planerade i detalj (det brukar funka)när hon skulle vara vart osv. Men sen kom min kära make och ruckade på sina planer så alltihopa stöp! Att ändra för henne nu är en omöjlighet så jag får vackert finna mig i det hela... Om inte gubbskrället tar sitt ansvar och ändrar sina planer igen.... Men jag har tjatat och bråkat och nu orkar jag inte det mer.
Kram på dej Nina, du har världens bästa blogg! Oj det kanske blev konstigt, Bellan, Annelie, Lena och alla andra skriver förstås också underbart bra!
Kram på er också!