lördag 12 maj 2012

Från tå till topp

Sandra var pigg och glad igår igen efter en natt med bra sömn. Skönt när det är så lätt avhjälpt :) När hon hade kommit iväg till skolan fixade vi till oss lite och åkte till stan för att kolla efter ett par gympaskor till henne.

Det är inte det enklaste att hitta ett par stadiga, inte för varma gympaskor med kardborrband i vuxenstorlek. Men vi hittade ett par som verkar bra och Sandra, som ju älskar skor i alla former, blev jätteglad och ville ha dom på sig hela kvällen :)


Det har varit ganska överhängande ett tag, det där med gympadojor, men vi har ju haft annat för oss under våren än att ”springa i affärer” som alla vet vid det här laget. Hon har haft ett par dåliga gympaskor som vi köpte i Marbella, mest för att vi hade lovat henne ett par, och vi behövde avleda lite när vi var och handlade, så hon fick välja själv och dom var finare än bra för hennes fötter. Då trodde vi väl att vi skulle hinna köpa ett par bättre innan det var dags att börja använda dom här hemma, men tji fick vi ;) Nu är det gjort iaf.

Hon behövde nya sandaler också, och det hittade vi faktiskt, men dom får hon inte veta något om förrän det blir sandal-väder ute. Så slipper vi det tjatet.

Igår kväll, precis innan läggdags, började hon storgråta. Hon längtade så efter att få åka till skolan med sina nya skor :)


Göran köpte en kortärmad skjorta åt sig och jag köpte ingenting! Hrmf. Så på tur står det Nina med feta bokstäver på ”prio-handla-listan” nu. Närmare bestämt på tisdag, faktiskt.

Inte för att jag just behöver nåt, men det kan ju vara trevligt ändå. Fördelen med att ”sjuka” en hel vår är ju att man inte gör av med nån lön, och då får man ju lite att ta igen sen, när man är frisk. Eller va?!! Förresten kan man ju behöva lite nytt även fast det inte är helt akut :)

Vi hade inga vidare rester att stoppa i oss när vi kom hem från stan, mer än en liten skål med köttfärssås som inte hade räckt så långt. Så det blev köttfärssoppa av det och till hockeyn senare mumsade vi i oss nachos. Lite fredagsmys fast vi inte tar helg på riktigt förrän på måndag.


Idag ska Sandra till frissan och först ska vi klara av toa- och badrutinerna. Mest för att vi ska hinna tvätta håret innan frissabesöket, och för att vi passade på att låta henne sova med Revaxör inatt. I vanliga fall badar hon ju på kvällarna, men vi skippade det igår.

Sandra har pratat om att hon vill tvätta håret hos frissan och är inställd på att provsitta i stolen. Sen får vi se om hon gillar det så Ingvi får blöta håret lite. Funkar det så långt så kanske hon kan tvätta håret så småningom. Det vore ju bra för det är ju inte alltid man hinner med alla badrutiner och procedurer innan frissabesöken.

Hon har aldrig gillat att ligga på rygg, och luta sig bakåt, så det är inte säkert hon fixar det. Men prova skadar ju inte. Hos tandläkaren har hon blivit riktigt duktig, även om hon fortfarande mer sitter än ligger där.


Jaha, det var allt för denna gång. Ha det nu så fint ni kan!

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Anna sa...

Så duktig sandra är trotts sina svårigheter. Tack vare att ni är så bra föräldrar

Annelie L sa...

Så underbart att bli så glad över att par skor. Jag måste köpa mig ett par nya gympa skor också, ska tänka på Sandras glädje när jag kommer hem med mina nya, när det nu blir tillfälle att köpa några.
Vilken tur ni har som har eran frissa som är så duktig med Sandra, håller tummarna för att Sandra ska klara en liten stund vid hårtvätten så att hon får känna sig riktigt stolt.
Kram GoNina // Annelie

Susanne sa...

Hoppas det gick bra hos frissan för Sandra och att hon blev nöjd med sin frisyr. Själv blir det klipp o färg på måndag vilket jag ser fram emot. Det blir väl trevligt att få shoppa lite på tisdag Nina, hoppas du hittar ngt du gillar.
Kramar och önskan om en bra helg!
/Susanne