fredag 18 maj 2012

Pigg å glá som en solskensdá

Trots att Sandra verkade ganska pigg i onsdags, och hela kvällen funkade bra, så behövde hon nog sova. För det blev sovmorgon, och jag väcker henne inte när hon är ledig, om inte klockan blir väldigt mycket.

Det är ju skönt när hon kan sova ikapp sig, för det kunde hon inte förut. Då bara körde hon på tills hon stupade och blev sjuk av trötthet.


Men det är ju inte helt säkert att hon sover mer än vanligt alla gånger hon tar sovmorgon, för hon är ju alltid vaken på nätterna. Mer eller mindre. Så det kan lika väl bero på att hon har varit vaken mer…

Det är inte alltid vi hör henne, men vaken brukar hon vara. Ibland hör man att hon tassar upp och hämtar gosedjur eller bara ligger och suckar lite. Det är inte så ofta man behöver gå in till henne nuförtiden, även om det händer då och då. Man undviker det om man kan, för dom gångerna vet man att det väldigt lätt blir låsningar och utbrott. Det är inte bara Sandra som är för trött för att orka mittinatten, nämligen ;)


Nåja, hon vaknade iaf vid halvåttatiden igår, utvilad och glad. På förmiddagen ville hon ut och rensa ogräs med pappa, så det gjorde dom medan jag fixade maten. Det var nog lika bra, för att göra lasagne med Sandra kräver sin ork om det ska bli lyckat.

Så som svar på Annelies fråga då, så gjorde jag lasagnen själv, men nog hade Sandra orkat, egentligen. Ibland är ”mamma Nina” lite bekväm…


Efter maten gick familjen ut igen. Då skulle Sandra tvätta bilen. (Ja, hjälpa Göran att tvätta bilen alltså) Sandra älskar att få små lagoma uppgifter och Göran är duktig på att sysselsätta henne lite på gränsen till vad hon klarar ibland. Då blir hon mallig när hon kan nästan själv :)

Jag fick undan disken och förberedde inför toa- och badrutinerna och fixade klart allt annat som gick att förbereda. Skönt att bara ha sig själv inne när man grejar med sånt. Sen hann jag med en kopp kaffe och lite slappa innan dom kom in igen.


Det var en rakt igenom bra dag, även om damen var lite snorig. Det kan ju för all del vara allergi, för i år är ju första året utan pollentabletter och förut blev hon ganska påverkad om vårarna. Vi hoppas att det inte blir mer av det.

Men det lär ju visa sig. Pigg och glad var hon iaf, och det är ju huvudsaken. Längtade till fritids gjorde hon också, och dit ska hon åka klockan nio då taxin kommer.


Hoppas ni har det gott!

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Maritha sa...

man får vara bekväm ibland Nina :o))

Vad skönt att hon var pigg och glad, hoppas bara inte allergin ger besvär!

Ha en bra fredag <3

Kram Maritha

Maritha sa...

Glömde ju.....så fina foton :o))

Anonym sa...

Tänk att en sådan dag som denna får mig att le lyckligt över hur det kan vara en bra dag! Jag kan tro att Sandra gillar att tvätta bilden med pappa :) Vilkn unge älskar inte att hålla på med vatten???
Vackra bilder förresten.
Kram på er och hoppas att dagen blir tippitoppenbra//Lena

Photo by Maria sa...

Bekväm får man vara och Sandra hade ju en hel del andra bra uppgifter ändå =)

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Ps.. Du får komma och kika på fotoväggarna när du vill =) Ds..

Annelie L sa...

Du är absolut inte bekväm vännen, men ibland är det skönt att inte behöva krångla till det, utan välja den enklare vägen.
Sen hade ju Sandra fullt upp, klart det är roligare att rensa ogräs och tvätta bilen en att laga lasagne. Alla vet väl hur härligt det är att få sätta sig vid dukat bord...
Det låter verkligen som en riktigt bra dag, hoppas ni får fler av dom i helgen.
Kram till dig och din fina familj
Annelie