måndag 28 maj 2012

Tjurig och utstängd

Igår var ungefär som dagen innan, så det finns inte så mycket mer att tillägga på den fronten. Fast det verkar mer förkylning än allergi, och måste vi välja så väljer vi förkylning så länge vi inte vet om Sandra tål pollentabletterna. Dessutom är det skönt om vi kan öppna fönstren här i värmen...

Det blir ingen skola eller korttids nu iaf, och ingen ledighet för oss då, förstås. Vi utbrottar vidare och knaprar Alvedon ett tag till, helt enkelt. Rätt vad det är så vänder det :)


När det började bli dags för middag igår var hon jättetrött, och gnällig. Då låser det sig lätt, och äta brukar inte vara nån höjdare. Hon kom inte ut i köket när jag sa till och då brukar det liksom inte gå att tjata eller stå kvar och vänta, så jag gick därifrån istället.

Då blev hon ju så klart arg och skrek att jag skulle komma till köket och jag svarade med att det skulle jag, så fort hon hade satt sig vid bordet.

Sur som ättika hörde jag att hon gick till köket, men inte för att vänta på mig… Hon stängde helt enkelt dörren om sig!


Jaha?? Där satt jag som ett frågetecken och undrade vad jag skulle göra. Våga mig ut i köket, eller avvakta? Ville hon vara ifred? Hon var rätt irriterad där ute så jag väntade en stund innan jag gick dit.

Men det var ingen idé att göra henne sällskap, när hon är på det humöret funkar hon bäst ensam. Men lite härligt tycker jag ändå att det var, att hon stängde ut mig från köket… Det är ju bra när hon visar vad hon vill, och liksom hittar lösningar själv :)


Resten av kvällen gick snabbt. Hon höll nästan på att somna så jag undrade lite hur kvällsrutinerna med bad och allt skulle funka, men det gick faktiskt ovanligt bra och sen fick kvällen bli tidig. Det blev tyst direkt när hon var nattad, så jag tror hon sov redan vid åttatiden.

Jag har inte heller hört henne inatt, så det är inte så konstigt att hon vaknade tidigt. Nu ser hon film och vägrar frukost igen. Fast jag väntar med att ställa fram nån frukost åt henne idag. Man lär sig ;)


Må så gott!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Gunnel sa...

Sommaren är en härlig tid, men tyvärr inte för allergiker. Inte alltid så kul att stanna inne när det är fint väder. Ha det så bra

Bellan sa...

Läser och lämnar en styrkekram efter mig och hoppas förkylningen släpper fortare än kvickt!

//Bellan

Mamsell Randig sa...

Hoppas inte hon har allergi om Sandra är kännslig för mediciner. Såg att du kan njuta en stund nu:) Hoppas fröken är på bättre humör efter bilturen ;) Styrkekram till dig fantastiska mamma!

Annelie L sa...

Hoppas att mor och dotter är lite gladare efter att ha fått vara ifrån varandra en liten stund<3 Det är inte lätt att orka, förkylning/allergi vilket det nu är tar på krafterna i den här oväntade värmen. Vi har inte hunnit vänja kropp o knopp ännu. Kram till er alla tre och en liten mjuk klapp till BusSune <3