torsdag 1 september 2011

Lite ledigt blir bra

Vi har haft en skön ledighet med mest slappa och bara lite måsten. Sune fick sin vaccinationspåfyllning och handlingen blev avklarad. Husbilen är lagad och småfix fixat. Promenader promenerade och ”vård av gift par” vårdat. Så, kort sagt, det går ingen större nöd på oss.

Igår kom Sandra hem och mådde rätt bra, men var jättetrött. Så det får allt bli en ledig dag idag, så satsar vi på skola igen imorgon då ridningen börjar, för den vill hon inte missa, förstås.


Nästa vecka tänkte Göran ta husbilen en sväng på egen hand så jag kommer att få en hel del tid med bara mig själv som sällskap. Det är skönt ibland, tycker jag. Så länge det är en självvald ensamhet, och den inte blir för lång, så gillar jag den.

Synd bara att nästan alla mina vänner bor för långt bort, och inte är lediga samtidigt, för det hade ju varit ännu trevligare att ha nån att sitta och snacka skit med över ett glas vin hela natten, eller nåt…

Nåja, jag kan säkert ha trevligt utan vin ;) Jag är så sällan ensam att jag tycker det är mest skönt när det inträffar. Fast jag dricker inte vin och snackar skit men en vän så värst ofta heller, så det hade varit trevligt det med.


Bellan undrar vad Sandra gör den där timmen då hon får i sig sin halva skål med fil om morgnarna. Ja, jag gör ju bäst i att hålla mig på avstånd, men i närheten så jag snabbt kan vara på plats vid behov. Hon sitter mest och filosoferar… Lyssnar på musik och tar en liten sked fil då och då. Går man in och skyndar på så slutar det väldigt lätt i utbrott och ingen mer fil.


Jag vill avsluta med att tacka för kommentarerna jag får. Läs dom, ni som inte har gjort det. Särskilt efter inläggen ”Det gör skillnad” och ”Okunskap” För det finns fler vinklar på det hela, och andra erfarenheter än mina :)

Jag vill bara poängtera att runt Sandra fungerar allt jättebra (som jag skrev i inlägget ”Det gör skillnad”) Alla runt henne har både kunskap och rätt tänk och det är det som gör att hon mår så bra. Det är jätteviktigt, och jag är tacksam över det varje dag!


HÄR och HÄR och HÄR och HÄR länkar jag till några inlägg i andra bloggar, som också gjorde att jag skrev mitt inlägg häromdagen. Det handlar om kämpande, okunskap, fördomar och skillnaden på rätt och fel bemötande.

Ha en skön dag!

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Maritha sa...

Hoppas damen piggnar till efter en ledig dag så hon orkar ridningen.

Visst är det skönt ibland med egenvald ensamhet. Du kanske kan ta husbilen och åka själv nån ledighet till nån vän! Lite långt till mig men du är välkommen <3

Ha en fin torsdag!

Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Då får ni ha en fin dag idag och hoppas att Sandra är pigg till i morgon så hon kan fixa den roliga ridningen..

I morgon åker jag till Sthlm och kommer hem igen på måndag så innan dess ses vi inte i bloggvärlden..
Så med det önskar jag er en bra helg med..

Kram Mia

Annelie L sa...

Det blir nog skönt med lite egentid, det är en del i vårdandet av kära makar också.....Man behöver hinna längta lite också.
Hoppas Sandra kommer iväg till sin efterlängtade ridning, hon tyckte väl att det skulle ha börjat redan förra veckan om jag inte minns fel ;)
Härliga bilder du har i bloggen, med underbara höstliga färger.
Kramen till Gullfian Nina.

Mamma Z sa...

Hallå där min "Martin-vän" :-)
Ja det där med egentid låter hur skönt som helst!! Jag skulle nog föredra husbilen-faktiskt.. Lyckos Göran! men den tiden kanske kommer den med..
hursom..hoppas du får det bra där på egen hand!

Önskar dig och familjen en skön helg!!

STORA KRAMEN

Bellan sa...

Du är ju för härlig Nina! Skönt att ni t o m fick tid för "vård av gift par" :) Låter bra det!

Åh, vad synd att jag bor för långt borta igen... varför ska det var så hela tiden?? Hmmm....*muttrar*

Tack för svaret om frukosttimmen! Det var nog lite som jag misstänkte och jag kan se er framför mig. Det är lite likt här hemma faktiskt, även om tiden skiljer sig åt lite. Antingen går det hyfsat fort bara han kommer igång eller också blir det utbrott och frukosttallriken åker i golvet....

Jag önskar dig en sköööön och avkopplande egentid, med eller utan vän och vin!
Kramis på dig!
//Bellan