onsdag 7 september 2011

Njutit på riktigt

Fördelen med att inte vara ensam och ledig så värst ofta, nästan aldrig, är att man verkligen uppskattar det när det inträffar.


Oh, vilken skön ledighet jag har haft! Och än är den inte slut, jag är fortfarande ledig, ända till 15.40 så det blir ju nära tre dagar det! Nästan lite overkligt :)


Nu börjar man så smått längta efter familjen lite. Ja, liiite ;) Jag njuter allt färdigt av ledigheten först. Inga som helst måsten idag, allt är så gott som klart. Det enda jag inte har gjort, och som ska göras, är dammsugningen, men den tar jag nog på rasten imorrn.

Med en viss risk för att det inte blir av då, utifallatt det inte blir nån rast… Det beror ju på hur Sandra mår när hon kommer hem, men den risken tar jag nog. Det är så himlans skönt att inte göra nånting på en hel dag!


Egentligen skulle jag ha åkt på möte igår kväll, men när kvällarna kommer så bara orkar jag inte ge mig iväg. Även fast jag verkligen kunde den här gången, och ville med, men luften går liksom ur sådär på kvällen. Då är det skönast med slapp i soffan.


Jag behöver nog mer ledighet innan jag är helt ikapp så jag har ork även på kvällarna igen. Jag har ju liksom tvingat kroppen att bli morgonmänniska i så många år, så det är stört omöjligt att sova om morgnarna nuförtiden.


Jag vet att det finns dom som tycker att man måste skärpa sig och inte slöa till och så, men det är dom som inte har en aning om hur slut man kan bli av att vara alert 110% av sin vakna tid. Ja, förresten slappnar man ju inte av helt ens på nätterna, eftersom man alltid har en slags beredskap. Jag behövde verkligen dom här egna dagarna.


Ha en skön dag och tack för att ni kikar in hos mig!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Tina sa...

Du är väl värd en ledighet utan måsten, koppla av och njut så mycket du kan. All energi som går att lagra behövs ju. Jag känner lika och ska få en hel vecka snart ! Då hinner man längta som är nyttigt och skönt. Vi hade bara ett dygn utan tösen på semestern i sommar och tröttheten släpar efter än.Så skit nu i dammsugaren, dammet ligger med all säkerhet kvar !! Kram Tina

Maritha sa...

Jag tycker du gör helt rätt med din ledighet......inga fler måsten innan du är tvungen :-))

Njut hela dan!!!!

Kram Maritha

Annelie L sa...

Som sagt den som tycker man är lat och slöar till när man inte gör något på sin ledighet, den personen har aldrig varit så tömd på energi så att det inte ens finns ett uns kvar ens i reservlagret.
Sen är ledigheten oftast inte så lång så man hinner lagra något i reserven, så man har ju aldrig något extra att ta av......
Så njut du och skjut upp dammsugningen så länge du har lust...dammet, gruset, katthåren eller vad det nu kan vara försvinner inte, det finns där när du orkar och får tid, precis som vi, bra va??
Kram gogumman och som vanligt, vilka fina bilder.
Kram Annelie

agneta sa...

Vilka fina "livliga" bilder på fina Sandra, de säger mycket! Och vackra blombilder också!
Bra att du tar hand om dig på din lediga tid, det är en bra investering!
Kramar i massor/Agneta

mariellejohnsson sa...

Ja det där med sömn och ensamhet är såååå viktigt. Människor utan dessa barn förstår verkligen inte hur viktigt det där är för oss. Ibland undrar jag om dom inte fattar att även vi mammor till funktionshindrade barn behöver sova... Jaja!
Kram, kram och bamsekram!

Photo by Maria sa...

Jag älskar sådan ledighet och slappar som aldrig förr då så jag vet vad du pratar om att slappa även om jag inte har ett funktionshindrat barn.. Jag förstår oxå att du är mer behövd av slapp och ta hand om dig själv mellan varven.. Så slappa på och skit i vad andra skulle tycka om det =)

Kram Mia

Annika N sa...

Skönt att höra att du har njutit av ledigheten :-)Många fina bilder som vanligt !!! Kramiz Annika

Bellan sa...

Vad härligt att du kunnat njuta av en ledighet helt ensam! Det behöver man ibland, men det kommer ju inte alltför ofta....
Förstår så väl hur trött du kan vara... man är på helspänn hela tiden i Diagnoslandet. Men för utomstående kan det nog vara svårt att förstå hur tärande det kan vara.

Kram på dig ♥
//Bellan