tisdag 6 september 2011

Åskmoln på shoppingrunda

Jag är glad att Göran slapp vara med när jag rände runt i affärer igår. Han brukar ju inte gnälla, men det kan inte vara särskilt kul att dra runt med en grinig käring…

Alltså, att jag aldrig lär mig?? Varför äter jag inte i tid? Så jag slipper bli yr och grinig. Jag menar verkligen yr och grinig! Inte förrän jag kände att ”nu svimmar jag nog snart” insåg jag att jag nog var tvungen att äta, eftersom jag inte var klar och kunde åka hem på ett bra tag till.


Först provade jag kläder och tre par jeans på raken som inte satt ett dugg bra (läs inte satt alls, eftersom jeansmodet är slim-slim och mitt rumpmode är så långt ifrån slim man kan komma) så då blev jag tjurig och hade ingen lust att köpa dom två blusarna jag hade bestämt mig för heller. Jag hängde allt på ”Häng-provade-plagg-här-ställningen” och knatade ut från första affären. In i nästa och gjorde ungefär samma sak där.

Egentligen behövde jag nog bara sätta mig och varva ner lite, och få nåt i magen, så hade det nog gått bättre. Men jag blir som en tjurig fyraåring och bestämmer redan innan att det inte är nån idé. Och förresten är det ingen idé att äta heller. Typ.


När jag hade plöjt igenom dom affärer jag brukar handla i, och några till, utan att hitta ett endaste dugg, så tyckte jag att jag var lite snurrig. Eller rätt mycket snurrig, när jag kände efter. Dags å äta…

Det stora matstället som finns var smockfullt och jag orkade inte köa efter ett ledigt bord, utan gick vidare till ett litet ställe som mer liknar en kiosk. 80:- för en liten mickrovärmd pajbit och 20:- till om jag ville ha nåt att dricka oxå? Nätack, tänkte jag och blev tjurigare och tjurigare. Jag gick säkert mellan det stora matstället, det lilla matstället och ett fik i minst en halvtimme, så hade jag bara stått still på första stället hade jag nog både fått mat och sittplats för länge sen.

Tillslut köpte jag en alldeles för dyr fralla å latte som inte gjorde mig mätt, men mindre yr och grinig iaf, på fiket och passade på att varva ner lite. Sen började jag om med shoppingen. Märkligt, det kändes fortfarande som om jag inte hade hittat så vidare värst mycket när jag åkte hem, men det stämmer nog inte riktigt…


Det är en del kvar, men det har vi planerat in på nästa ledighet. Då är Göran med också… Stackarn…

Nåja, om jag äter i tid nästa gång så kommer nog humöret att vara på topp :) Idag har jag en hel ledig och ensam dag att njuta av. Ute regnar det och jag funderar på att ta en prommis med kameran sen. Lite tvätt av sängkläder ska göras så fort det finns nån plats att hänga det på tork. Just nu hänger en del av dom nya kläderna på tork, nämligen.

Jag får nog sätta på torkfläkten sen, så jag hinner få undan det innan Sandra kommer hem med mer tvätt. Ibland är dom så gulliga på korttids att dom har tvättat allt redan, men det är inget jag räknar med på nåt sätt. Fast glad blir jag ju förstås när det är gjort :)


Förkylningen jag kände av igår har inte brutit ut. Jag la mig tidigt och lyckades nästan sova bort huvudvärken. Vi hoppas att Sandra klarar sig, men hon brukar bli förkyld varje höst. Göran kände sig lite småkrasslig han med igår morse, men mådde bra senare när jag pratade med honom i telefonen. Han är ju i Helsingör med husbilen på en liten minisemester.

Nähe, nu får det allt vara färdigsvamlat från mig. Jag önskar er en skön tisdag, alla som kikar in här. Och som svar på Annika N:s fråga, ja det var ”Uppegupptäcktsfärden” med Robban som Sandra ville höra :)

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Anonym sa...

ha ha ha ha!!! Åh Nina vad jag känner igen mig i din shoppingtur! Det kunde precis lika gärna varit jag som skrivit detta inlägg, ha ha ha!!!
Jag är precis likadan som du i det läget. Inget passar, vaddå hungrig, jag är ju inte klar än och så kan jag inte heller bestämma mig för vart jag ska stoppa i mig nåt och gillar inte att köa när jag är hungrig och supergrinig...
Tur att vi inte behöver shoppa tillsammans, eller kanske inte för då hade ju vi kunnat påminna varandra om att äta i tid när vi sett varandras humör dala...
Stor kram till dig och hoppas att ni slipper bli sjuka och förkylda/Lenaeff

Annelie sa...

Nu efter operationen måste jag äta, inte för att jag blir tjurig men jag blir lite lätt illamende åså SKRIKER det i magen.
Då vet jag..!!

Åååå,, jag som älskar att shoppa kläder, å speciellt slim-modellen på jeansen, men alla jeansen är väl inte såna..??
Du verkade ha hittat en hel del ändå.. :o))

Enda nytt jag har köpt mig hittils är ett par jeans och en ny höst / vår jacka.
Annars så använder jag mina kläder fortfarande.

Ha dä bäst.. // Kramen

Maritha sa...

Jajustdetja......det är därför man aldrig hittar nåt när man shoppar.....hungrig och slim slim för goa runda rumpor :-))

Hoppas du får en alldeles underbart skön dag trots regnet!

Kram goa / Maritha

Bellan sa...

Nämen Nina då! Glömde du att ta med dig ett bildschema så du visste exakt var och när du ska äta ;) Haha, du hade behövt ett sånt! Säg till mig några dar innan du ska shoppa nästa gång så kan jag fixa ett till dig :):)

Hoppas Göran har det bra på sin minisemester också. Han får ladda batterierna till eran gemensamma shoppingrunda ;) Du får ha en skön tisdag och hoppas du klarar dig från förkylning och även Sandra och Göran såklart.

Stor tisdagskram!
//Bellan

Marielle Johnsson sa...

Testing, testing ;-)

Annelie L sa...

Åh fast jag är precis likadan som du på ensamshoppingdagar, så längtar jag faktiskt att få en, tropts att jag vet att jag blir super stirrig och just inte hittar något, äter alldeles fel och får huvudvärk....Men det var så länge sen sist.
Det ser ju ut som om du fick tag i en del i allafall, skönt när man går i genom vad man fått ner i påsarna och upptäcker att det faktiskt var rätt bra.
Håller tummarna för att du inte blir sjuk och önskar dig en finfin dag. Kram Annelie

Sparkler sa...

Ja, hög igenkänningsfaktor här. Längtar efter att få sitta i lugn och ro med fika också, men ändå ränner jag från butik till butik för att hinna så mycket som möjligt. Så oftast blir kaffet ett minne blott, och så får jag ta en ostburgare och milkshake från Drive-In och få dem i mig på vägen hem.
Men du köpte ändå åt dig själv. Jag brukar nämligen komma hem med kläder endast åt barnen. Fast nu när jag var i Karlskrona hittade jag massor åt mig själv också. Konstigt :D

Annika N sa...

Ja jag känner också igen mej..tyvärr ;-) Jag hungrig ? och inget som gillas när man är på det humöret och så åker man hem och tänker jag kan handla en annan dag. Hade man ätit lite så hade man ju varit på humör igen för att shoppa :-)

Kram !!! Annika