torsdag 17 mars 2011

Utvilad

Ibland får man mer energi av att göra roliga saker än att vila :) Sen att Sandra kommer hem och är en solstråle dessutom, gör ju inte saken sämre. Just nu känner jag mig otroligt pigg och tillfreds med det mesta. Skönt att vara ikapp med orken igen!

Förutom för lite sömn då, men det är ju en baggis i sammanhanget. Sandra har bökat lite inatt, men inte ropat. Fast jag har lite svårt att sova ordentligt när hon kanske kommer ropa... Senaste gången jag vaknade av att hon knölade runt i sin säng (vi har en "baby sitter" så vi kan höra henne från sitt rum) var klockan tre! Halv fyra blev Sune kelig och började trampa runt i sängen, och på mig… Vid det laget hade jag blivit vrålhungrig, så nu sitter man här då, med kaffet, i ottan.


Sandra har iaf haft det bra, både i skolan och på korttids. Igår hade hon en egen utflykt, anpassad till hennes ork och förmåga, hem till en lärare. Vill ni så kan ni klicka HÄR för att se bilder från en tidigare utflykt. Lätt att förstå att damen stortrivs :)

Lite strul blev det sen, när det var dags för toa- och badrutiner. Sandra nös, nämligen mitt i alltihop, och fick näsblod. Det blev lite för mycket för damen som fick ett utbrott. Ja, sen drog det ju ut på tiden… En tid som inte finns sådär mellan middag och Bolibompa.

Men, vi skippade tvätten och badet blev väldigt kort. Bara hårtvätt och torkning, på med nattlinne fixa lite frukt och PJHUU, hann precis! :)

Sen var solstrålen tillbaks igen och allt annat flöt på som det skulle, förutom lite småstrul vid sänggående, men inte värre än att det gick utan fler utbrott.


Maria undrar hur vi fick veta om möjligheten att söka assistans till Sandra, för man får ju inte information om sånt, utan måste leta själv. Som med alla andra rättigheter i samband med diagnosen… Där skulle dom behöva bli ganska mycket bättre, dom som utreder och sätter diagnoser. Man är ganska ensam när utredningarna är klara.

För oss började det med att jag själv jobbade som assistent åt en annan person och sen hjälpte assistansbolaget oss att söka timmar för Sandra. Och tur var ju det, eftersom det var omöjligt att sköta ett jobb med en dotter som hade över 40% frånvaro i skolan...

HÄR kan ni läsa ett tidigare inlägg om möjligheterna till assistans om ni vill. Det finns ju fler assistansbolag att välja mellan, men vi är iaf väldigt nöjda med vårt och HÄR finns en länk dit.

Sök nu, alla som känner att behovet finns! Man ska aldrig vara rädd att söka eller överklaga, det lönar sig väldigt ofta! Det räddade oss både när det gäller ekonomi och ork, och Sandra fick mycket gladare och piggare föräldrar.


Nu är det bara några dagar kvar på tävlingen. Klicka på tulpanerna till höger och skriv några rader så är ni med och tävlar om ett litet hemligt paket.

Jag önskar er en fin dag!

♥ Kram ♥

11 kommentarer:

Maritha sa...

Så skönt att du känner dig piggare och fick hem en solstråle!

Ha en fin dag // Kram Maritha

Annelie L sa...

Precis som du skriver så får man energi av att göra roliga saker. Det är fint av Assistentbolaget att förstå det och erbjuda er lite roligheter och avkoppling. För jag antar att det inte blir så mycket av den varan på egen hand, för innan man fått energin känner man ju inte av den, utan då känner man bara tröttheten....Blev visst lite luddigt det där, hoppas du förstår hur jag menar.
Jag tittade på bilderna från Sandras förra utflykt och det slår mig igen hur lycklig hon är bland alla djuren, det strålar om henne så det går rätt in i mitt hjärta.Jag blir glad av bilderna.
Hoppas nu att dagen flyter på och att det kommer hem en go och glad Sandra efter skolan.
Kram till dig // Annelie

Anonym sa...

Skönt att känna sig pigg och ikapp med energin, om än något tidigt?!?
Men vilka underbara bilder på Sandra, den i mitten är ju så otroligt fin :)
Jag håller med om att man blir väldigt lämnad i sticket när diagnoser och utredningar ä rklara. Sen får man fixa resten själv om man orkar... trist och bedrövligt. Där finns verkligen mycket att önska.
Kramar om och hoppas du hinner vila lite när Sandra är i skolan, annars blir dagen väldigt lång för dig med tanke på hur morgonpigg du är.
Lena

agneta sa...

Vilka fina bilder på Sandra, denna goa tjej! Hoppas du får en bra dag och att du tar hand om dig! Kram Agneta

Unknown sa...

Så härligt att läsa du var piggelin. Men att du var tvungen att stå upp så tidigt...Fy Sune och väcka matte! ;)

Du får försöka at iogen dom timmarna idag kanske!

Ha det så fint Nina.
Kramar om!

Patricia sa...

Visst är det så, att man laddar batterierna som bäst när man gör något roligt .. och det roliga kan man tänka tillbaks på efteråt o ladda om lite =)

förstår att du inte kan sova när hon bökar, det skulle inte jag heller kunna,jag är så lättväckt o kan inte sova om det inte är lugnt o stilla .. så Nickes snarkningar är ett plågoris .. ha ha

Hoppas du kan vila lite under dagen!
Kram Kram

Photo by Maria sa...

Ladda batterier kan man göra på flera sätt som tex att hitta på ngt roligt som man kan leva på lääänge :-)

Härligt med en solstrålande Sandra, då laddas ju batterierna lite till med så ni kan orka när det inte är lika strålande..

Kramar Mia

Annika N sa...

Vad bra att du fått lite mer energi...Härligt !!!

Ha en härlig torsdag !!! Kram Annika

Mia sa...

Jag vet!!! Visst får man energi av roliga saker och man gör det alltför sällan. Tack för att du påminner. Sak plannera något roligt nu:-) Kram Mia

a sa...

vad underbart att sandra mår så bra:)

har en liten fråga. Har alla på sandras skola utvecklingstörning?

Finns det dom eleverna med lätt autism eller finns det bara elver med svår autism?

Bellan sa...

Vad skönt att läsa att du är piggare igen, hoppas det håller i sig.
Ja, vad hade ni gjort utan chansen till assistans... ert liv måste ju verkligen ha blivit förändrat till det bättre. Förstår att du måste haft svårt att sköta ett annat jobb på sidan om Sandra.
Kramar om dig!
//Bellan