tisdag 29 mars 2011

Trötta och nöjda

Ja, ikväll blir det extra skönt att krypa i säng :)







Men vi börjar väl från början. Morgonen igår var skör och Sandra var trött, vi får väl se hur länge det håller i sig och hur hon mår när hon kommer hem imorgon. Iväg kom hon iaf utan större missöden.

Vi packade in oss i husbilen och bestämde att Sune skulle få följa med han också den här gången. Mest för att det var länge sen han var med och snart är det ju ”ut-och-fara-med-husbilen-säsong” igen och då brukar han följa med lite oftare.


Vi började med IKEA och hittade vad vi letade efter och lite till. Bl.a. en sänggavel som var nersatt från 1500:- till 130:- så den kunde vi inte låta bli fast vi egentligen inte hade tänkt köpa en sån från början. Så madrasser, ben, bäddmadrasser, madrasskydd, 12 vardags-vinglas och 4 vardags-kaffemuggar… Det var nog allt, tror jag(?)

Sen in på Elgiganten och köpte färgpatroner till skrivaren och "råkade" förstås slänga ett öga på systemkamerorna… Jag är ju inte ute efter nån proffskamera så dom var ju inte alls så dyra som jag hade befarat. Fast det är klart, med det som tillkommer sen så blir det ju säkert en slant ändå… Men nu vet jag iaf att jag kan få ihop till en kamera inom snar framtid :)

Ni foto-experter, har ni några råd inför ett kameraköp som är bra att tänka på? Det jag vill kunna fota är mest naturfoton och närbilder, så jag antar att jag åker på att köpa nåt slags macro-”vad det nu heter” också.

Sen gick vi in på Jula och Biltema för att kolla lite smågrejor men mest för att hämta kataloger till Sandra… Så nu är förrådet välfyllt igen. Hon gillar ju att klippa/riva i kataloger, så det går liksom åt en del.

När vi var klara i alla affärerna så var ju inte klockan så mycket alls, så vi åkte hemåt en bit och tog in på en camping i en grannkommun som vi brukar campa på ibland. Sen var det dags att fixa käk, men då kom vi på att vi var sugna på pizza så vi bestämde oss för att ta en prommis in och käka det på nåt ställe.

När vi hade knatat in till stan då, så kom vi på att stället vi var på sist, där vi blev bjudna av assistansbolaget, var ju trevligt och roligt på alla sätt och vis, så då fick vi för oss att gå dit istället. Och det var lika trevligt och roligt den här gången. Framförallt väldigt gott!


Sen tillbaks igen och lite mys å vin i husbilen innan vi somnade.


I morse kom vi på att vi nog var sugna på den där pizzan fortfarande, så vi bestämde oss för att stanna en natt till, åka och handla (mat) och sen ta en prommis till stan igen, för att käka pizza. Men när vi kom ut från affären vräkte det ner en massa blött och slaskigt så då var vi inte alls sugna på en långprommis längre. Framförallt kändes det inte särskilt lockande att gå in på en restaurang helt genomblöt…

Så då åkte vi förbi assistansbolaget och tog en fika med pratstund istället och det är minsann lika trevligt det, minst :) Ja, sen åkte vi hem och packade upp alla grejor och monterade ihop sängen och nu är vi lagom möra och nöjda och det är rätt skönt att vakna hemma imorgon, faktiskt.




Ha det fint, allihop!

♥ Kram ♥

10 kommentarer:

Annelie L sa...

Så mysigt ni har haft det och vilken fin säng gavel, nästan helt gratis...den passade ju jättebra i ert sovrum. Sune måste ha haft fullt upp när ni packade upp alltsammans, han har ett lätt kontrollbehov tycker jag mig ana....
Det verkar som om ni har haft en fin ledighet då ni prioriterat er själva och mått gott. Det är alltid bra. Hoppas nu att Sandra inte är allt för skör när hon kommer hem, och om det skulle vara så, så har ni ju massor av nya kataloger att erbjuda, det är inte dumt.
Hoppas ni kommer att sova skönt i era nya fina sängar och vaknar utsövda och lyckliga i morgonbitti.
Kram Annelie

Patricia sa...

Oj vilken rolig shoppingvända ni haft, och vilket fynd med sänggaveln, det blev ju jättesnyggt. Och praktiskt med en sån där gavel är ju att man kan klä om den när man tröttnar på den .. =)

Hoppas ni socer riktigt gott i den nya sängen i natt .. =)

Anonym sa...

Vilken mysig minisemester det blev, trots regnat. Och vilket fynd på IKEA...snacka om rea. Ja ibland ska man ju ha tur.
Jag kan egentligen inte så mycket om kameror utan jag bara knäpper hej vilt, en del blir bra och annat blir pannkaka.
Jag har än så länge bara det objektivet som var med när jag köpte min kamera, även om jag är sugen på ett annat. Men jag har fått tips om billigare objektiv än orginal till canon som jag har som heter tamaron. De objektiven ska vara lika bra men billigare.
Jag gav nog c:a 44oo:- för min canon 1000D EOS och jag är supernöjd än så länge. Sen har jag en kompis som köpt en Pentax, en billigare variant av kamera eftersom märket inte är lika stort. Det är också en bra kamera som är billigare med samma standard...
Kramar om och hälsa Göran och tacka för komplimangerna ang. bilderna och så måste du ju hälsa den där lilla röda busen också..
Lena

agneta sa...

Vad härligt ni verkar haft på er lilla resa och nya sängar har det blivit också! Hoppas ni sover extra gott i dem så här första natten, så ni är utvilade när Sandra kommer hem igen <3 Kram <3

Bellan sa...

Visst är det härligt med såna där shoppingrundor ibland, speciellt när man kan fynda som ni gjort. Fint blev det när ni fått ihop allting.

Sov så gott inatt i erat nya sovrum!
Kramisar!
//Bellan

Annika N sa...

Vilken mysig utflykt och fina fynd som ni gjorde.

Ha det gött !!! Kram Annika

Photo by Maria sa...

Blev ju jättebra.. Hoppas ni sover gott nu i natt..
Nä systemkameror som är bra kan man få för en rätt billig peng och det som är viktigast är just ett bra objektiv som tar in bra med ljus.. Och då är det bländartalet du skall kolla.. Gärna ett som går ner på f2,8.. Mitt telezoom går som lägst ner till 3,5 och det funkar oxå bra, mitt fasta 50 mm objektiv går ner till f1,8 och är ett perfekt porträttobjektiv..
Jag har inget macro men vill gärna ha men så länge medans jag sparar pengar till ett så använder jag ett close-up filter.. Det sätter man på sitt vanliga objektiv och det gör att man kan gå mycket närmre.. Jag har bilder nånstans bland albumen i fb där det är taget med ett close-up..
I objektivväg tycker jag man har mest nytta av ett som är typ 18-55 mm och ett 50-200 (el. 300)mm, eller som jag har 18-200 mm.. Och om man skall ta mycket porträtt tex så är ett fast objektiv kanon, som mitt, 50 mm f1,8..
Blev ett långt utlägg :-)
Antingen rörde jag bara till det eller så kom jag med ngt bra :-)
Fast de kameror som ligger i kit (kamerahus + objektiv) duger hur bra som helst..

Sov gott och ha en fin onsdag..

Kram Mia

Okki sa...

Så fint det blev med den nya sängen :)
Hoppas ni får hem en glad o pigg Sandra
Kram Okki

Mia sa...

Såg både snyggt och skönt ut med nya sängen:-) Jag blir alltid avis när ni är ute med husbilen(vill ha;-)) Kramar Mia

Monica R sa...

skönt med nya sängar!

Jag har en liten kamera som jag är supernöjd med, jag gillar inte att bära på en stor kamera, är ofta ute och går i naturen och vill/kan inte bära så mycket.

Det är en Panasonic DMC-ZX1 Den är 2 år gammal så det har kommit nyare modeller. Det jag gillar med den är att jag kan ta riktiga närbilder. Kolla gärna in på min fotoblogg så får du se:-)

kram MonicaR