torsdag 10 mars 2011

Regeringsnivå

Det blev inte mycket gjort här hemma igår, men Sandra var lite skör och verkade nöjdast med lugn och ro. På förmiddagen jobbade Göran och efter maten gick han och Sandra ut en sväng, men kom snart in för det såg skönare ut än det var i snålblåsten. Lite luft blev det iaf och det var ju bra.


När dom var ute så skrev jag ett mail till regeringen och några tidningar angående hur det ser ut för många npf-familjer. Jag kände bara att jag var tvungen att göra nåt och inte bara sitta och gnälla, även om man nu inte kan påverka så värst mycket. Säger man inget lär ju inget hända iaf och ju fler som agerar desto mer syns ju problemen. Vi är ju trots allt ganska många som engagerar oss och vi har en grupp på fb där vi hjälps åt med idéerna.

Nu funkar ju livet för oss, men dom som har det tufft orkar ju inte kämpa och stångas, så det gäller att passa på när man har lite energi över till sånt.


Den största frågan som är mest aktuell just nu är ju den att alla elever som inte har begåvningshandikapp ska ut ur särskolan. Det är ju bra… Jag menar, särskolan är ju till för personer med begåvningshandikapp. Men alltså, man kan ju inte ta bort det enda som finns för många elever, utan att först ha ett alternativ! Det är det nog bara beslutsfattarna som inte fattar!

Dom har missat en stor bit och det är vilka svårigheter personer med autism har. Känsliga för förändringar, krav och stimmiga miljöer med för stora klasser. Sandra har alltså ett eget klassrum med en egen lärare och det är inte p.g.a. begåvningshandikappet hon har det, utan p.g.a. svårigheterna som hennes autism medför. Men nu får man ju vara glad över det där begåvningshandikappet och att Sandra har en trygg plats på specialskola.

Vart ska då eleverna i särskolan, som har autism men inget begåvningshandikapp, ta vägen? Jo, dom flesta hänvisas till vanliga klasser! Jamen hallå! *knackelibank på pannbenet kära politiker*

Ja, det var väl det som gjorde att jag skrev det där brevet, ihop med lite annat då som liksom inte funkar som det ska, trots att dom påstår sig jobba för det… Sen fick jag ju så klart ont i huvudet, av allt skrivande och letande efter olika mailadresser, men det får det väl vara värt.


Det var det om det! Idag är det skoldag igen och Göran har lite ärenden att fixa med, vilket innebär en helt egen förmiddag för min del och jag tänker inte överanstränga mig! När jag vaknade imorse bestämde jag mig för att sova på förmiddagen, men jag har redan ångrat mig. Jag vill ju vara vaken så jag kan njuta av friden ordentligt :)

Så var det tävlingen då, jag påminner lite varje dag utifall det dyker upp nån som inte kikar in så ofta, eller kanske en ny läsare rent av. Klicka på tulpanerna i högermarginalen och tävla om ett litet hemligt paket.

Ha en skön dag, vad ni än tar er för!

♥ Kram ♥

10 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon Nina! Hoppas att huvudvärken är bortblåst och att du får en skön förmiddag.
Ja du inte har de tänkt de där grå kostymnissarna, och inte har de kunskaperna som behövs för att fatta vettiga beslut.
Jag tycker du är fantastisk som fixade ihop ett så kanonbra brev och skickade iväg det. Och visst måste vi tro att vi kan göra skillnad!
Kram gumman och ha det gott/Lena

Photo by Maria sa...

Ja du Nina.. Att förstå vad de "högre" bestämmer är inte lätt att få dem.. Men jag tycker du gör rätt som försöker få dem att fatta..
Räcker att gå till vår chef som borde förstå men inte gör det..
Just vad det gäller chefer så borde man inte få ett sånt jobb om man inte jobbat på " golvet" och vet vad man skall chafa över, och det gäller i alla yrken..
Jaghåller just nu på att få nippran på vår chef som är rätt ny, kommen direkt från skolan och har inte någon som helst erfarenhet av vad vi jobbar med eller vad olika handikapp kan innebära.. Blir galen på henne, kör bara över oss och vår brukare..

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Annelie L sa...

Jag beundrar verkligen din energi Nina, du kämpar och slåss mot alla väderkvarnar som bara fattar beslut på beslut utan att tänka varken ett eller två steg framåt...
Hoppas verkligen din huvudvärk gick över och att du känner hur glada många är i vårt avlånga land för att det finns sådana som du, som engagerar sig och kämpar.

Du kanske både hinner att sova en liten stund och att njuta av tystnaden och friden hemma under dagen.
Jag tror inte jag skulle klara mig utan mina små sovstunder....
Vad du en väljer att göra, så önskar ajg dig en riktigt fin torsdag.
Kram Annelie

Maritha sa...

Jag beundrar din energi att få dessa politiker att förstå vad det är de beslutar om som får såna konsekvenser. Man blir bara stum ibland när det kommer konstiga beslut!

Hoppas du får en vilsam dag även om du inte sover.

Snygg klocka!

Kram Maritha

Unknown sa...

God förmiddag Nina!

Ja det behövs verklgen en hel funt irriterade föräldrar som säger vad de tycker.
Jag har ju precis som ni inte direkt haft svårigheter. Tvärtom, men det beror ju bara på vilken komun man bor i.
Och det är så nedrans trist.. :(

Ja att alla inte har samma möjligheter.

Sen tycker jag att många barn med högfungerande autism nöjjer sig kanske med att gå kvar i vanliga skolan. Ja om det funkar är det ju ok.
Men de flesta av dom mår ju rent utsagt skit varje dag. Och många många skolvägrar...

Så det där med att alla ska in i vanliga klasser köper inte jag ett dugg!!
och verkligen inte de som tidigare gått på sär.
Det kommer ju blir en helt ny värld...och det är ju verkligen vad ett barn med autism behöver!! :/

Hoppas upproren runt om får upp ögonen på våra ministrar!!

Och du Nina, som ungdomarna säger nufårtiden,
"Du äger!"

Kramar om och ha nu en riktig slappar dag!

// Maria

Patricia sa...

Ja vad ska man säga, man undrar ju hur de tänker, om de nu tänker .. men det är ju i brist om kunskap som såna beslut tas... =(

Jättebra att du orkar engagera dig och trycka på där det behvös, hoppas det ger något resultat med, det är ju inte alltid det lättaste men jag håller tummar och tår att någon lyssnar o tar till sig.

Skönt med en egen förmiddag, hoppas du gör den till en skön f.m. utan en massa måsten .. ; )

Kram Patricia

Mia sa...

Ja du, ibland undrar man hur de tänker. Tur att viggo får specialundervisning "utanför" klassen ibland, annars hade det inte gått. Fina bilder på er:-)
Kram Mia

agneta sa...

Vilka fina foto på er!Bra att du orkar kämpa, det är inte alla som gör det tyvärr! Ha nu en riktigt vilsam dag och njut av stillheten! Här snöar det för fullt just nu, usch! kram Agneta

Okki sa...

Fin fina bilder på dig och Sandra :)

Beundrar dig som orkar kämpa både här och där.
Vi har, liksom du en fungerande skolgång. Och det är guld värt, när allt fungerar med både skola, fritids och kortis.
Hoppas du får en mysig kväll.
Kram Okki

mamma Zoffe sa...

Heja Nina!!
Flera engagerade föräldrar som klargör ett och annat!! Någongång skall vi väl vara tillräckligt ihärdiga så att det ger resultat..
jag känner en superduktig tjej, anna wallen som sitter i riksdagen som jag känner sedan min politiksa karriär..haft en hel del diskussioner med henne om våra barn..tror det är jätteviktigt att de finns dem där inne som lyssnar på oss..

Stora kramen!!