måndag 29 november 2010

Lite ledigt då

Göran mår lite sisådär men jag vet inte riktigt vad det är. En formsvacka kanske. Eller blodtrycket, som han tar medicin för. Han vet inte själv men ska på koll imorrn, och det är ju bra. Han var iaf piggare igår och orkade titta lite på tv när Sandra lagt sig.

Sandra var okay. Skör brukar hon ju vara på söndagar, men gårdagen gick ovanligt bra. Jo, skör var hon och några små utbrott blev det, men i det stora hela gick det hyfsat ändå.

Stort tack till Maritha Qvist som skickade den här fina boken till Sandra för ett par veckor sen.


Jag gav den inte till henne förrän igår, och det beror ju på att hon har varit så skör en tid. Jag ville att humöret skulle vara lite bättre så hon skulle få roligt med boken. Hon älskar att pyssla med såna uppgifter, men dom kräver att hon får hjälp, och det fixar hon inte om hon inte mår bra. Men gissa om hon blev glad :)


Helst ville hon igenom hela boken på en gång, men jag sa att vi fick ta lite i taget och hon nöjde sig med det.


På eftermiddagen skulle Göran gå ut med soporna och upptäckte att ytterdörren nästan snöat igen. Nåja, men det var en driva där iaf. Så det var allt tur att han såg det igår, för det hade blivit lite låst läge med Sandra här på morgonen annars, när vi ska till taxin sen. Hon följde förresten med ut och skottade igår, så hon fick lite välbehövlig luft och motion.

Idag är det korttids till imorrn och på ett dygn hinner man inte känna sig så värst ledig, men vi ska väl få lite nytta gjord iaf. Handla och städa, t.ex.

Mia skrev att iTunes är gratis så det bara är att ladda ner, men mitt är iaf inte gratis utan varje låt kostar. Det i sig gör väl inte så mycket, så dyrt är det ju inte om man bara har lite koll på hur mycket man laddar ner varje månad, men man behöver ett konto för att kunna ladda hem nåt och det där med konto är inte min grej, riktigt… Jag tycker det är bättre om det kommer på telefonräkningen. Men det löser sig väl vad det lider :)

Svar på Annelies fråga då… Ja! Jag har blivit myyycket äldre och klokare med åren :) Haha! Jodå, händelserna jag skrev om i utmaningen är hämtade från när jag just tagit/skulle ta körkort. Ja, förutom den med att jag kör vilse då, men det är ju ingen trafikfara iaf… ;)

Sen undrade Lenaeff om jag var lite tankspridd… Varför tror du det?? *ler* Igår skulle Göran fixa salladen medan jag höll på med maten och så var bara skärbrädan borta! Vi har skärbrädorna ovanpå kylen och jag hade skurit kassler på skärbrädan för kött. En skärbräda stod i diskmaskinen och eftersom jag just skurit kassler så tog jag förgivet att det var den som stod där. Men var i hela friden fanns skärbrädan för grönsaker nånstans???

Genast skyller på Göran och säger att han måste ha lagt den på fel plats… Han drog t.o.m. fram kylen och där bakom fanns den inte. Den kan ju inte gå ut av sig själv, sa jag. Du måste ju ha lagt den på fel plats!

Ja, han haaar tålamod med mig…

Plötsligt kom jag på att kasslern hade jag ju ställt i kylen efter det att jag skurit upp den. Så där inne var både kassler och skärbräda, minsann! Och skärbrädan som stod i diskmaskinen var den för grönsaker. Den hade vi just skurit potatis till gratängen på, nämligen… Så, ja… liiite tankspridd är jag väl, kanske.

Kram!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon du lilla virrpanna!
Du är för härlig :-) Stackars Göran, han har det inte lätt. Dra fram hela kylen!!! *skrattar gott* kanske därför han är lite matt?
Men man har ju inte fel förrän man är överbevisad ;-)
Skönt att Sandra fortfarande mår så pass bra, trots att julen närmanr sig med stormsteg. Men jag förstår att det måste kännas trist att inte kunna fira jul när alla andra pratar om det hela tiden.
Ha en fin ledig dag, även om det blir lite kort//Kram, Lena!

Photo by Maria sa...

Ni får försöka vila idag och sova ordentligt i natt så ni känner att ni har lite ledigt..

Ha en bra dag och hoppas Göran mår bättre..

Kram Mia

Emma sa...

Du är lite NASIG! (som Richard sa när han var liten) Hahahaha... Ha en skön dag Nina! <3

KRAM

Annika N sa...

Ha ha..välkommen i klubben :-) Här är en till som kan göra såna grejor, och genast tror man att det är någon annan som slarvat bort, fast det är man själv som virrat runt ;-)

Ha en fin måndag !!! Kram Annika

Unknown sa...

Jag fann brödet i kylen och smöret i skafferiet igår....
Och jag har tyvärr ingen att skylla på. *skratt*

Eller går till affären och handlar men glömmer det jag gick dit för...och kommer hem med andra saker!

Så..ja vad säger man, välkommen in!

kramar om!!

Annelie L sa...

Jag måste väl erkänna att jag är inte bättre jag, ändå blir jag lite sur när käre maken påstår att det är jag som lagt saker fel eller inte kommer ihåg....Jag, med mitt goda minne, jag kommer visst ihåg att det var si eller så, men sen brukar jag ju få krypa till korset och erkänna att jag hade kanske fel då....virrig är bara förnamnet på mig. Men det är rätt kul faktiskt, man får ju aldrig tråkigt, alltid händer det något oförutsett.
Hoppas nu Göran piggar på sig och att ni får en fin måndag. Kramen

Maritha Qvist sa...

Light seniliteten kommer tidigt vissa dagar..... vi skriver handlingslapp och sedan glömmer vi lappen, hahaha !
Kul att hon blev glad och att den passade henne!

Hoppas Göran piggar på sig så ni kan ha en skön kväll!

Kram Maritha

MammaMorran sa...

Vad fint S gjorde i boken- hon har tålamod att sitta med sånt? Vad kul! Hoppas G mår bättre imorgon eller iaf får svar på vad som är fel- man behöver vara två för att orka ibland!
Kram
MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism

Bellan sa...

Vilken fin bok Sandra fått, förstår att hon gillar den!
Hoppas Göran mår bättre nu så ni kan njuta av ledighetskvällen.

Kram till er!
//Bellan

agneta sa...

Hoppas ni får en ännu bättre dag i morgon! Kram